In en Out Living
Image default
Woning en Tuin

Waterbestendig PVC? Lees hier de voordelen

Op het oog zijn standaard PVC vloeren en waterbestendige PVC vloeren hetzelfde. Er zit wel degelijk verschil in en dat ziet u terug in de afwerking. Waterbestendig PVC is namelijk afgewerkt met een speciaal laagje wat ervoor zorgt dat de vloer is beschermd tegen vuil en vocht. Maar wat zijn nu de voordelen van waterbestendig PVC en waarom zou u hiervoor kiezen?

Weinig onderhoud

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een houten vloer heeft de waterbestendige PVC vloer weinig onderhoud nodig. Het enige wat u moet doen is de vloer regelmatig stofzuigen en dweilen, wat ervoor zorgt dat de vloer weer als nieuw is. Tijdens het dweilen hoeft u geen schoonmaakmiddelen zoals allesreiniger te gebruiken. Zeker als u niet dol bent op schoonmaken is een PVC vloer ideaal. Ook als u een emmer water om laat vallen, zal het geen schade aanbrengen door de speciale coating die erop zit. Dit is niet het geval met alle andere soorten vloeren. Daarnaast zullen andere typen vloeren makkelijker schade oplopen doordat er geen beschermlaag overheen zit. Als er vloer erg beschadigd is zal u het sneller weer laten vervangen. De waterbestendige PVC vloer heeft deze beschermlaag wel, waardoor het een duurzame keuze is.

Eenheid in huis

Om een eenheid te creëren in huis is het leuk om in alle ruimtes, dus ook de badkamer en keuken, dezelfde vloer neer te leggen. Aangezien de vloer waterbestendig is, kan dit zonder het ontstaan van schade doordat de vloer nat wordt. De vloer kan er echter niet tegen als het een lange tijd in een laag water staat. Dit kan de randen en voegen van de vloer beschadigen. Zeker in de badkamer of keuken kan het voorkomen dat er een plasje water op de vloer beland. Zorg er dan ook altijd voor dat u de vloer tijdig droogmaakt als er een laagje water staat. Als u al tegels in de badkamer heeft liggen, kunt u er een PVC vloer overheen leggen. Het is wel belangrijk dat u een PVC vloer over een egale ondergrond heen legt.

Soorten PVC vloeren

Er zijn verschillende soorten PVC vloeren die een waterbestendige coating hebben. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een lijm PVC of een PVC met klik verbindingen. Het grootste verschil tussen deze twee vloeren is hoe het gelegd wordt. De plak variant wordt verlijmd op de ondergrond en dit type vloer heeft meestal geen ondervloer nodig. Wel is het belangrijk dat de ondergrond egaal is. De klik PVC vloeren kunt u gemakkelijk zelf leggen doordat er een klikverbinding is wat vergelijkbaar is met het systeem van laminaat. De waterbestendige vloer is ook ideaal als u kleine kinderen of huisdieren heeft. Een ongeluk zit in een klein hoekje, wat geen kwaad kan met dit type vloer. Als er een glas melk of een drinkbak van de hond omvalt, hoeft u zich geen zorgen te maken. Zelf zal u ook wel eens een glaasje water laten vallen. Kortom, het aantal redenen waarom u voor een waterbestendige PVC vloer kan kiezen is eindeloos!

https://mijnvloeropmaat.nl/categorie/pvc-vloeren/waterbestendig/