In en Out Living
Image default
Woning en Tuin

Wat kun je doen om je wooncomfort te verbeteren?

Je kunt heel wat zaken aanpakken om je woning te verbeteren en zo meer comfort in huis te krijgen. Je denkt dan, als eerste, aan het beter isoleren van je woning om deze warmer te houden zonder steeds meer te moeten gaan stoken. Stel even dat je dit allemaal al hebt gedaan. Wat heb je dan nog voor wensen op je lijstje?

Een carport?

Dit lukt natuurlijk alleen wanneer je in een hoekhuis met voldoende ruimte op het erf woont: je kunt een carport plaatsen. Een carport kopen kan gewoon online, maar er is nogal wat om uit te kiezen. Vandaar dat een bezoekje aan de showroom in Eindhoven misschien een beter idee is. Je kunt daar rustig kijken en informatie krijgen van de deskundige medewerkers. Heb je bepaald welke carport het best bij jouw huis past? Dan kun je deze ook in de showroom bestellen. Een carport kan, over het algemeen, vergunningsvrij worden geplaatst.

Waarvoor gebruik je de carport?

Je kunt de carport natuurlijk precies gebruiken waarvoor deze is bedoeld: om je auto onder te parkeren. Het dak van de carport zorgt ervoor dat het dak van je auto niet wordt aangetast door vogelpoep en bladafval. Je auto blijft op deze manier langer mooi.

Vaak blijft er dan nog wat ruimte over. Je kunt er wellicht de kliko’s onder plaatsen. Zo staan ze in de zomer uit de zon en in de winter uit de vrieskou. Dit voorkomt veel gedoe. De bakken zullen in de zomer minder stinken en in de winter niet dichtvriezen.

Pas op met fietsen. Het lijkt een goed idee om ook de fietsen een plekje te geven onder de carport. Maar pas op: een fiets staat niet altijd even stabiel en kan, wanneer deze valt, lelijke schade aan de auto toebrengen.

Een veranda?

Heb je ruimte aan de achterkant van je huis? Dan kun je een mooie veranda kopen en deze laten plaatsen. Deze veranda kan je huis in één keer een stuk groter doen lijken. Niet alleen door de vierkante meters die je aan je huis zet, maar ook door het vele licht dat er door het glas naar binnen komt.

Waarvoor gebruik je de veranda?

Een veranda biedt heel veel mogelijkheden. Je kunt er een fijne extra zitkamer van maken of juist een aparte eetkamer. Je kunt de veranda gebruiken als extra werkplek voor als je thuis aan het werk bent ook kun je er prima (kinder)feestjes geven.

Wat wordt het? Een carport of een veranda? Of toch allebei?