In en Out Living
Image default
Aanbiedingen

Verschil keukenmachine, blender & mixer

Verschil keukenmachine, blender & mixer 

Als je graag in de keuken staat, merk je dat je vaak voedsel dient te snijden, mengen, kneden en raspen. Dit kost niet alleen tijd, het vergt ook inspanning van jouw armspieren. Tegenwoordig zijn er genoeg apparaten op de markt die deze karweitjes kunnen automatiseren. In dit artikel introduceren we daarom drie apparaten die als keukenhulp niet mogen ontbreken. Wat is het verschil keukenmachine blender en mixer? En wat snijdt, kneedt, mengt, mixt en hakt het beste? Het antwoord lees je hieronder.

Wat is een keukenmachine?

De meeste (hobby)koks kunnen niet meer zonder een keukenmachine. Dit apparaat is in staat om de meeste klusjes in de keuken voor jou te automatiseren zodat je alles vers kun bereiden. Dit keukenhulpje herken je aan de grote kom waar een arm boven hangt. De bekendste functie van een keukenmachine is misschien wel het maken, kneden en mixen van deeg en beslag voor taarten en andere baksels. Vergis je echter niet: een keukenmachine is niet hetzelfde als een keukenmixer. Ben je veel aan het bakken? Dan is een keukenmixer iets voor jou. Zoek je één keukenapparaat dat, naast mixen, diverse klusjes voor jou kan doen? Dan is deze multifunctionele machine uitstekend inzetbaar om ingrediënten te raspen, snijden en hakken. Aan de arm van dit keukenhulpje kun je opzetstukken bevestigen zodat het de gewenste karweitjes uit kan voeren. Bedenk dus van tevoren welke karweitjes je dit apparaat wil laten doen. Op die manier beschik je over de juiste opzetstukken. Dankzij de krachtige motor is een keukenrobot geschikt om dikkere vloeistoffen te mengen zoals sauzen. Houd er rekening mee dat een keukenrobot een zware machine is en je hem daardoor niet gemakkelijk kunt verplaatsen.

Wat is een blender?

Een blender is minder multifunctioneel dan een keukenmachine, maar toch een onmisbare hulp voor in de keuken. Zoals de naam als zegt, is dit keukenapparaat geschikt om te blenden en te pureren. Denk hierbij aan het mengen van dunnere vloeistoffen zoals smoothies, milkshakes, soepen en het pureren tot babyhapjes. Een zwaardere uitvoering is zelfs in staat om crushed ice te maken van ijsblokjes! Dit keukenapparaat is zeer gemakkelijk in gebruik. Alle ingrediënten kun je in een (doorzichtig) bakje doen. Hierna hoef je enkel een knop om te draaien tot de gewenste blendstand en klaar is kees!

Wat is een mixer?

Er zijn verschillende soorten mixers. Zo is er de keukenmixer die dus geschikt is om aan te schaffen als je vaak bakt. Aan de arm van de keukenmixer kun je verschillende opzetstukken bevestigen, zoals garden, spatels en deeghaken. Om te mixen kun je ook een handmixer gebruiken. Het klusje wordt hier slechts gedeeltelijk geautomatiseerd; je zult de mixer en de mengkom zelf tegen moeten houden. Tot slot is er nog de staafmixer die geschikt is om voedsel te mixen, mengen, hakken en te pureren.

Verschil keukenmachine blender en mixer

Wil je jouw eten graag zo vers mogelijk bereiden? En zoek je een machine die het snijden, hakken en raspen voor jou volledig uit handen neemt? Dan is een multifunctionele keukenmachine de ideale oplossing. Maak je vaak smoothies, gezonde shakes of hapjes voor jouw baby? Dan volstaat een blender. Bak je veel en vaak? Dan wordt de keukenmixer jouw beste vriend. Wil je mixen, maar heb je niet veel plek in je keuken en hoeft het karwei niet geheel automatisch te zijn? Dan is een handmixer voor jou geschikt. Zoek je een veelzijdig apparaatje dat naast mixen ook nog kan pureren, hakken en mengen? Ga dan voor de handige staafmixer.

https://martijnvanroon.nl