In en Out Living
Image default
Woningen

Verhuizen naar Duitsland

 

Gaat u verhuizen naar Duitsland? Dan gaat u een spannende en enerverende periode tegemoet. Een verhuizing is altijd een stressvolle gebeurtenis, zeker als u naar het buitenland verhuist. U moet aan allerlei formaliteiten denken en wennen aan de taal en cultuur. U heeft vast een hele lijst met vragen, hierom hebben wij voor een aantal punten op een rijtje gezet. Hiermee kunt u goed voorbereid verhuizen naar Duitsland. 

 

Formaliteiten 

 

Als u van plan bent om naar onze oosterburen te verhuizen moet u rekening houden met een aantal formaliteiten. 

 

  • Een bewijs van inkomen. U moet kunnen aantonen dat u geen steun nodig heeft van de staat.
  • Een bewijs van ziektekostenverzekering. U bent verplicht een ziektekostenverzekering te hebben wanneer u gaat verhuizen naar Duitsland 

 

 

Houd rekening met: 

 

  • Belastingen en premies: U bent belastingplichtig wanneer u in Duitsland gaat wonen. Blijft u komen ontvangen vanuit Nederland? Dan blijft u hier ook belastingplichtig.
  • Gezinstoeslagen: Als u met uw gezin naar Duitsland verhuist, kunt u toeslag krijgen. Dit kunt u zowel in Duitsland als in Nederland aanvragen.

 

Verhuizen naar de hoofdstad 

 

Berlijn, de hoofdstad van Duitsland. Een grote stad met een rijke historie, maar ook met een modern bruisend centrum. Wanneer u naar de hoofdstad van Duitsland verhuist hoeft u zich niet te vervelen. Bezoek alle historische plekjes of ontdek het bruisende nachtleven van de hoofdstad. Voor lekker winkelen, eten en hippe horeca tentjes bent u hier aan het juiste adres.

 

Omdat een verhuizing naar het buitenland veel met zich meebrengt, raden wij u aan dit uit te laten voeren door een ervaren verhuisbedrijf. Zij kunnen u ondersteunen met het vergaren van documentatie en u helpen met de voorbereidingen. Ook is uw inboedel in een keer rijden op de plaats van bestemming, u hoeft geen busje te huren en meerdere malen heen en weer te rijden. 

 

https://oomenverhuizers.nl