In en Out Living
Image default
Woning en Tuin

Verhuizen in Amsterdam? Deze Tips mag je niet missen!

Amsterdam, het is een van de grootste en mooiste steden van ons land. Het is echter ook een van de drukste steden van ons land en daarom is verhuizen in Amsterdam toch net even anders in andere dorpen of plaatsen. Verhuizen in Amsterdam is toch best wel een dingetje en mensen vergissen zich vaak in hoe veel er bij een verhuizing in het algemeen komt kijken, bij verhuizen Amsterdam is het daarom al helemaal belangrijk dat je weet welke tips er van pas kunnen komen. In dit artikel geven we je een aantal tips voor verhuizen Amsterdam.

Bereid je goed voor!

Een goede voorbereiding is het halve werk, dit lijkt misschien heel simpel en voordehandliggend, maar toch wordt dit vaak onderschat en er worden veel dingen over het hoofd gezien. Het laatste wat je wilt is natuurlijk dat je op het laatste moment nog allemaal dingen moet regelen. Ook komt het geregeld voor dat je toch tegen veel onverwachte dingen aanloopt omdat je dacht goed voorbereid te zijn, maar je dit toch onvoldoende hebt gedaan. Pak alles van te voren in, ook simpele dingen als keukenapparatuur, waarvan je denkt dat je die op de ochtend van te voren nog wel even kunt inpakken, dit kost meestal toch een aantal waardevolle uren die je beter ergens anders voor kunt gebruiken. Je kunt het best een maand van te voren al starten. Wees op alles voorbereid, maak een checklist met alles wat je nog moet doen, inclusief eventuele onverwachte complicaties, dit is de eerste stap voor het goed laten verlopen van een verhuizing.

Wees tussen 7 en 8 op je bestemming.

Je hebt niet enkel meer aan een dag wanneer je deze vroeg begint, maar hier zit ook een wat meer logistieke reden achter. Heb je bijvoorbeeld al een bus geregeld met al je spullen er in? Je wilt deze natuurlijk zo dicht mogelijk kunnen parkeren bij je huis zodat je niet al te ver hoeft te lopen, dit is Amsterdam vaak wel een dingetje. Zorg er voor dat je tussen 7 uur en 8 uur op je bestemming kunt zijn. Dan kun je nog heel veel met je dag doen. Als je pas rond deze tijd opstaat dan begint het verkeer in Amsterdam druk te worden. Veel parkeerplaatsen worden dan bezet en dan moet je verder parkeren van je nieuwe huis af, je wilt dan natuurlijk niet dat je dan nog heel veel moet sjouwen met spullen. Omgerekend kan dit uren extra werk opleveren!

Verhuislift overbodig? Zeker niet!

Het huren van een verhuislift is in Amsterdam nooit overbodige luxe, zeker niet wanneer je niet op de begane grond woont. Vaak passen meubels nauwelijks door het trapgat en door het huren van een verhuislift bespaar je simpelweg opnieuw veel waardevolle tijd die je weer kunt gebruiken om de verhuizing beter te laten verlopen. Je moet vaak namelijk ook nog eens veel dozen naar boven tillen, als hier ook nog veel meubilair bijkomt wordt het voor jezelf veel zwaarder terwijl dit eigenlijk totaal niet nodig is.

Zorg voor genoeg ondersteuning.

Vaak staan je spullen, wanneer deze eenmaal binnen zijn op maar weinig Amsterdamse vierkante meters. Je wilt natuurlijk nooit in een troep zitten en daarom is het noodzakelijk dat je mensen hebt die je goed kunnen helpen. Je kunt hier mensen voor inhuren, maar je kunt ook gewoon handige en sterke familieleden vragen. Vele handen maken licht werk, je zult je verbazen maar je allemaal handig in moet zijn voor een verhuizing. Je moet verven, meubilair in elkaar zetten, elektronica aansluiten enzovoort. Wanneer je veel mensen hebt die je helpen kun je je eerder settelen en dan kun je zo snel mogelijk genieten van je nieuwe woning.

https://heboverhuizingen.nl/