In en Out Living
Image default
Groothandel

5 tips voor het inrichten van je badkamer

De badkamer is een plek waar je tot rust komt. Daarom is het wel zo fijn als deze praktisch en sfeervol is ingericht. In dit artikel delen we 5 tips voor het inrichten van de badkamer.

1. Maak een plattegrond. Teken de badkamer uit op (digitaal) papier om de perfecte indeling te bepalen. Let hierbij ook op wateraansluitingen en elektra. Door eerst alles op papier te noteren, kun je de inrichting bepalen zonder ergens aan vast te zitten. Met een plattegrond kun je ook overwegen of je bijvoorbeeld de wasmachine in de badkamer kwijt kan of toch nog plek hebt voor het ligbad waar je al jaren van droomt.

2. Combineer meubels en accessoires. Als je een kleine badkamer hebt, is het belangrijk om deze zo praktisch mogelijk in te richten. Denk aan een wastafelkast met een opbergsysteem of een spiegelkast boven de wastafel. Wil je graag een bad? Bespaar dan ruimte door er ook een douche in te bouwen: zo heb je twee in een. Ook kun je badkamermeubels veelzijdig gebruiken. Zo is een badkamer radiator niet alleen lekker warm, maar ook ideaal om natte handdoeken overheen te hangen om op te laten drogen. 

3. Geef kleur aan de badkamer. Een badkamer bestaat vaak uit witte tegels. Praktisch, maar niet heel gezellig. Een echte vakman zet gemakkelijk nieuwe tegels in de badkamer, toch is dat is niet per se nodig. Je kan eenvoudig wat kleur toevoegen met accessoires. Denk aan gekleurde handdoeken, een kleurrijke tandenborstelhouder of een badmat die contrasteert met het douchegordijn. Bepaalde planten, zoals de krulvaren, vinden het heerlijk in de badkamer. Let er wel op dat deze planten genoeg daglicht krijgen. 

4. Zorg voor goede ventilatie. Een badkamer wordt snel vochtig en dit is niet goed voor je eigen gezondheid en de houdbaarheid van de badkamer. Houd daarom de ramen en deuren open als de badkamer niet wordt gebruikt. Het is belangrijk om de badkamer na gebruik minimaal 20 tot 30 minuten te luchten. Ook het plaatsen van een elektrische radiator helpt om de vochtigheid te reguleren. 

5. Plaats goede verlichting. In de wintermaanden is daglicht schaars, waardoor het aanbrengen van make-up of scheren lastig wordt. Vocht- en waterbestendige inbouwspots rond de spiegel zijn perfect voor de badkamer en zorgen voor voldoende licht. Badkamerverlichting is over het algemeen koel, wit licht. Er is ook LED verlichting die je kan aanpassen qua kleurtemperatuur. Hierdoor transformeer je de badkamer eenvoudig tot je persoonlijke spa.

 

https://www.huis-site.nl/