In en Out Living
Image default
Babykamer en kinderkamer

Tips voor een kraamfeest

Kraamfeest organiseren

Een groot kraamfeest in plaats van allemaal losse kraambezoekjes: steeds meer ouders kiezen hiervoor. Zeker als je veel familie of vrienden hebt, is zo’n kraamfeest of babyborrel een ideale oplossing. 10 tips om er een geweldig feest van te maken. Waarom een kraamfeest? Door een kraamfeest te organiseren zorg je ervoor dat je minder losse bezoekjes krijgt. Je nodigt alle visite gewoon in één keer uit op een vaste ochtend of middag. Op deze manier zal het de eerste weken na de geboorte van je baby lekker rustig zijn in huis. Je leeft niet van visite naar visite, hoeft geen afspraken tussen je voedingen door te plannen en hebt alle tijd voor elkaar. Zo kunnen jullie in alle rust wennen aan het nieuwe ritme met een baby in huis.

Voordelen van een kraamfeest

Het belangrijkste voordeel is dus de rust die je creëert en de vele kraambezoekjes die je vermijdt. Maar er zijn meer voordelen:

• Je bent in één keer klaar.

• Je kunt de borrel organiseren op een moment dat je jezelf weer een beetje de oude voelt en wat meer energie hebt om mensen te ontvangen.

• Er komen veel mensen tegelijk, die ook gezellig met elkaar kunnen kletsen, in plaats van met jou. Schuif af en toe bij een groepje aan en vertel je verhaal in één keer aan meerdere mensen tegelijk.

• Je kunt hulp vragen bij de organisatie, of het ergens in een restaurant of zaaltje organiseren, dat scheelt je veel gedoe.

• Ook mensen die je liever niet individueel op kraamvisite zou willen hebben (verre tantes en kletsgrage buurvrouwen) kunnen op een babyborrel toch makkelijk langskomen. En je hoeft maar kort met ze te praten, onder het mom van: ‘Ik ga even door naar de volgende gasten’.

• Je hoeft maar één keer (een heleboel) beschuitjes met muisjes te smeren. Maar er zijn ook nadelen Toch zijn er zeker ook een aantal minder positieve dingen te noemen.

• Je moet een paar weken na je bevalling een heel feest organiseren, terwijl je daar misschien niet de energie voor hebt.

• Je zult lang niet al je vrienden en familie echt uitgebreid kunnen spreken.

• De gasten zullen ook niet allemaal heel uitgebreid je baby kunnen bewonderen.

• Organiseer je het thuis, dan blijft er na de borrel een flinke bende en afwas achter.

• Organiseer je het ergens anders, dan kan dat best weleens in de kosten lopen.

• Het is maar afwachten of je baby zich goed gedraagt tijdens de borrel. Krijgt hij een flinke huilbui, dan kan dat misschien stress bij jou veroorzaken.

• Je hebt de eerste paar weken vóór het kraamfeest weinig visite.

Wanneer een kraamfeest?

Een kraamfeest vindt meestal tussen de vier en acht weken na de bevalling plaats. Op dat moment is je kind nog echt een kleine baby, wat de meeste mensen toch altijd erg bijzonder vinden om te zien. En jij bent waarschijnlijk al redelijk opgeknapt van de bevalling, zodat je genoeg energie hebt om een paar uurtjes te kletsen. Het handigst is om de uitnodiging voor je kraamfeest meteen met het geboortekaartje mee te sturen. Je kunt een uitnodigingstekst op het kaartje zelf laten drukken, of losse kraamfeestkaartjes maken. Als je het op de laatste manier doet, kun je ook sommige mensen een geboortekaartje sturen zónder uitnodiging voor de kraamborrel.

https://www.kaartcollectie.nl/