In en Out Living
Image default
Woningen

Kun je een slot open maken met een haarspeld?

Heb je wel eens een slot opengemaakt met een haarspeld? Het kan, maar het is niet gemakkelijk. In deze blogpost vertellen we je of het mogelijk is om een slot open te maken met behulp van een haarspeld en hoe je dat moet doen. Vaak komt het voor dat mensen hun sleutel verliezen of dat de sleutel afbreekt in het slot. In zo’n situatie is het handig om te weten hoe je zelf het slot kunt openmaken. Echter wordt het afgeraden omdat je in de meeste gevallen het slot kapot maakt en uiteindelijk een nieuw slot moet laten plaatsen door bijvoorbeeld een Slotenmaker in Delft.

Een slot open maken met een haarspeld

Een slot openen met een haarspeld is niet zo eenvoudig als het lijkt. De techniek in films, waar mensen erin slagen sloten binnen enkele seconden te openen met alleen een haarspeld, is veel eenvoudiger dan de werkelijkheid. Als u wilt proberen uw eigen slot te openen met een haarspeld, zijn er bepaalde stappen die moeten worden gevolgd.

1. Begin met het meest puntige deel van de speld in het sleutelgat te steken. Doe dit totdat u weerstand voelt van de binnenste mechanismen van het slot. Dit geeft u een indicatie waar u uw pikhouweel precies in moet steken, zodat het effectief de onderdelen in het slot kan verplaatsen

2. Begin met draaien en druk op de onderste lip van de pick met je duim. Hierdoor krijgt de pick een betere grip en kunnen de tuimelaars in het slot gemakkelijker worden bewogen.

3. Je moet hiermee doorgaan tot je het punt hebt bereikt waarop alle pinnen in verticale positie staan en het slot open is. Heb je geduld? Dan kun je er wellicht in slagen.

Het is mogelijk om een slot te openen met een haarspeld, maar het is niet gemakkelijk en ook niet aan te raden als je wilt voorkomen dat je slot breekt of het binnenwerk beschadigt. Als je een afgesloten deur moet openen, kun je het beste een ervaren slotenmaker bellen die dit kan doen zonder gedoe of schade.