In en Out Living
Image default
Gezond wonen

Jacuzzi bad ideaal voor senioren

We willen allemaal graag gezond oud worden. Waar sommigen fluitend van hun oude dag genieten, kampen anderen met verschillende ouderdomskwaaltjes. Er zijn een hoop aandoeningen die op latere leeftijd veel vaker voorkomen. Ouderen hebben bijvoorbeeld vaker last van stramme spieren en gewrichten en hebben vaker last van een hoge(re) bloeddruk, slijtage en osteoporose.

Juist voor deze klachten is er ontspanningsproduct op de markt dat u naast ontspanning ook tal van positieve effecten op de gezondheid biedt. We hebben het dan niet over één of ander wondermiddel uit een Tell Sell reclame, nee we hebben het dan over een jacuzzi bad. De gezondheidsvoordelen komen voort uit de combinatie van warm water, bubbels en massage mogelijkheden.

Duizenden jaren terug, in de tijd van de Romeinen, wist men al dat warm water een helende werking kan hebben op lichaamen geest. Tegenwoordig komt dit principe dus deels terug in de vorm van een jacuzzi. Deels omdat dit type bubbelbad veel meer te bieden heeft dan alleen een verwarmde watertemperatuur. 

In de moderne bubbelbad modellen komen namelijk naast de welbekende bubbelfunctie(s) ook jets terug. Deze jets zorgen voor een zeer stevige massage van het gehele lichaam. U kunt deze jets zelf bedienen en afstemmen ofwel richten op de door u gewenste plekken op het lichaam. Denk aan nek, schouders, rug of benen.

Vooral senioren die last hebben van hun spieren en gewrichten is dit dus ideaal. Stramme en vastzittende spieren komen na een sessie in een jacuzzi vrijwel direct stukken losser. Ook pijn in de gewrichten wordt verlicht en in sommige gevallen verdwijnt deze gewrichtspijn zelfs. Een jacuzzi kopen biedt u dus veel positieve effecten. En het is natuurlijk ook heerlijk genieten samen met uw partner. Ook uw kinderen en kleinkinderen zullen er veel plezier aan beleven!

http://www.sunspabenelux.nl