In en Out Living
Image default
Muur plafond en wand

Hoe werken sloten? Uitleg of de meest voorkomende sloten

Hoe werken sloten? Uitleg of de meest voorkomende sloten

Iedereen die de diensten van een slotenmaker nodig heeft, kan zich op een bepaald moment hebben afgevraagd; hoe werkt het slot in mijn huis, kantoor of auto nu eigenlijk? Wij van Lock Secure leggen u hieronder in duidelijke taal uit hoe dit nu precies in elkaar zit.

1. Stiftcilindersloten
Het vergrendelingsmechanisme van de pin-en-tumbler is een eenvoudige en veel voorkomende vergrendeling. Het is opgebouwd uit een reeks veerbelaste pinnen. Deze zijn ondergebracht in een reeks kleine cilinders langs de. Elke cilinder bevat een bodemgedeelte, een pen genoemd, en een bovenste deel, een driver genaamd. Wanneer de sleutel wordt geplaatst, worden de pinnen in de kamer geduwd, waardoor de veer wordt samengedrukt en de aandrijving in de bovenste kamers van de cilinder wordt geduwd.

Wanneer de overeenkomende sleutel in het slot wordt geplaatst; beide pinnen worden uitgelijnd op de afscheerlijn. De schuiflijn is de ruimte tussen deze pinnen, rond een spoor in dezelfde vorm als de kamer. Nadat de drivers en pinnen zijn uitgelijnd, heeft de afschuiflijn geen obstakels en draait de sleutel om. Wanneer de sleutel uit het slot wordt verwijderd, dalen alle pinnen en rusten ze in de cilinder. De onderste pennen rusten in de sleutelkamer. Een onjuiste sleutel zal een of meer van de veerbelaste sluitcilinders verkeerd uitlijnen. Dit blokkeert de sleutel van het draaien door een of meer van de pinnen of drivers in de weg te houden, waardoor de schuiflijn wordt belemmerd.

2. Radiaalsloten
Het buisvormige slot is het meest gebruikelijke type vergrendelingsmechanisme. De meeste binnendeuren zijn ontworpen om de installatie van buisvormige sloten mogelijk te maken. Ze worden het meest gebruikt voor badkamers, slaapkamers en andere binnendeuren. Buisvormige sloten zijn uitgerust met een sleutelbekersluiting aan de buitenknop van de deur of met een drukknop of draaiknop aan de binnenknop.

3. Insteeksloten
Een insteekslot past in een groef, bekend als de insteek, in de deur gesneden. De slotbehuizing wordt dan in het gat geplaatst. Insteeksloten kunnen twee vergrendelmechanismen hebben ingebouwd in de slotkast: de dagschoot of de nachtschoot.

4. Mechanische sloten
De meeste sloten die op buitendeuren worden gebruikt, zijn mechanische sloten. Mechanische vergrendelingen werken via een combinatie van metalen tuimelaars, hefbomen of grendels die in een gleuf in de bout vallen. Dit voorkomt dat het wordt verplaatst. De meeste mechanische vergrendelingen vereisen het inbrengen van een sleutel om het slot te openen. De corresponderende sleutelvertandingen, die de metalen stukken optillen, zorgen ervoor dat de bout kan bewegen.

5. Elektronische sloten
Elektronische sloten gebruiken een code gesignaleerde elektrische stroom om te werken. Elektrische sloten kunnen direct op het slot worden gemonteerd, waardoor toegang mogelijk is met een combinatiecode, magnetische kaart of een sleutel.

Nu weet u hoe de 5 meest voorkomende soorten vergrendelingsmechanismen werken. Als u ooit behoefte heeft aan een slotenmaker voor commerciële of residentiële behoeften, kunt u hier contact met ons opnemen. Om verlies van sleutels te voorkomen, gaat u naar slotenmaker Den Haag voor handige accessoires om uw sleutels bij te houden.

http://www.locksecure.nl/slotenmaker-den-haag