In en Out Living
Image default
Aanbiedingen

Hoe kan je jouw bedrijf duurzaam maken

De eisen rondom duurzaamheid worden steeds strenger, ondernemers moeten steeds meer letten op de impact van hun product of dienst op het milieu. De vraag is hoe je moet beginnen aan deze opgave. In dit artikel zetten we een aantal mogelijkheden voor jou uiteen.

De smart-grid

Een smart-grid is een elektriciteitsnetwerk dat voorkomt uit technologische vernieuwingen binnen het elektriciteitsnet. Een smart-grid wordt gebruikt om elektriciteit te leveren aan bedrijven en consumenten via communicatie dat in twee richtingen verloopt. Een smart-grid zorgt voor de mogelijkheid om elektriciteit de monitoren, te analyseren, te controleren en communicatie mogelijk te maken in de gehele keten om zo de efficiënte te verbeteren. Door een smart-grid kan het vat worden gelegd op het totale energieverbruik, hierdoor kunnen de kosten aanzienlijk worden teruggeschroefd en de betrouwbaarheid worden verhoogd.

Opslag elektriciteit

Als bedrijf kan je er ook voor kiezen om energie op te slaan. De opgeslagen energie kan je vervolgens verkopen wanneer de energieprijzen hoog zijn en opslaan wanneer deze laag zijn. Ook is het natuurlijk mogelijk om de energie te sparen wanneer jij meer verbruikt, bijvoorbeeld in de wintermaanden. Door middel van het opslaan van energie kan je geheel autonoom je energievoorzieningen regelen, die vaak groen zijn opgewekt.

Laadpalen

Om je bedrijf de verduurzamen kan je natuurlijk kijken naar de aanschaf van elektrische bedrijfswagens. Daarbij horen dan gelijk laadpalen, want je moet de auto’s wel kunnen opladen. Mocht je interesse hebben daarin, kijk dan goed naar de functies van de laadpalen. Tegenwoordig zijn er ook slimme laadpalen, die de stroomvoorziening evenredig verdelen over de auto’s die zijn aangesloten op het net. Mocht je een opslag van elektriciteit hebben, dan is het natuurlijk handig dat hierover controle is.