In en Out Living
Image default
Aanbiedingen

4 tips voor het verbinden van woning en tuin!

Wil je jouw tuin als verlengstuk van de woonkamer zien? Dan moet je jouw woning en tuin goed met elkaar verbinden. Door een goede verbinding vergroot je je leefruimte en zorg je voor meer lichtinval. In dit artikel heb ik vier tips verzameld hoe jij jouw woning en tuin goed met elkaar kan verbinden.

Tip 1 – Veel glas

Je kan je tuin eigenlijk pas goed bij je woning betrekken als je tuin daadwerkelijk goed zichtbaar is vanuit binnen. Dit kun je doen door (glazen)deuren te plaatsen die helemaal geopend kunnen worden. Een schuifpui is een voorbeeld van een deur die de woning echt met de tuin verbindt. De deuren van de schuifpui schuiven langs elkaar waardoor een schuifpui veel ruimte in de woning bespaard.

Tip 2 – De vloer

Vaak is er een duidelijke grens te zien tussen de ondergrond in de tuin en de ondergrond in de woning. Wanneer je deze ondergrond gelijk maakt zul je meteen zien dat de tuin direct verbonden wordt met de woning. Hierbij moet je wel goed kijken welke soort vloeren geschikt is voor zowel binnen als buiten.

Tip 3 – Gebruik binnen ook planten

Groen, zoals planten, zorgen voor een bepaald gevoel. Wanneer je zowel in je tuin als in de woning zelf genoeg planten hebt staan lijkt het samen een geheel. Naast dit geven planten ook nog een gezellige sfeer in de woning.

Tip 4 – Terugkerende kleuren en materialen

Gebruik zowel binnen als buiten dezelfde stijl. Heb je in de woning veel hout? Laat dit dan terugkomen in de tuin. Ook de kleuren kunnen ervoor zorgen dat de woning en tuin veel op elkaar lijken. Hierdoor zal het lijken dat de tuin en woning samen verbonden zijn.

Wil jij graag jouw woning en tuin met elkaar verbinden? Doe het nu nog voor de zomer begint! Op tuinmaximaal.nl vindt je verschillende producten die eerdergenoemd zijn. Zo hebben ze de mooiste schuifpuien die jouw woning en tuin een stuk gezelliger maken.