In en Out Living
Image default
Mobiliteit

Het ontstaan van e-bikes en speed pedelecs

Elektrische fietsen en speed pedelecs zijn niet meer weg te denken uit het huidige straatbeeld. Maar wist je dat deze vorm van fietsen al een lange geschiedenis kent? In deze blog gaan we terug in de tijd en bekijken we de historie van elektrische fietsen en speed pedelecs.

De eerste elektrische fietsen

Het idee van de elektrische fiets ontstond al in de jaren 80 van de vorige eeuw, maar het duurde nog tot 1992 voordat de eerste elektrische fietsen op de markt kwamen. Deze fietsen hadden een kleine motor en waren bedoeld voor mensen die moeite hadden met fietsen, bijvoorbeeld door een lichamelijke beperking. In de jaren die volgden, werden elektrische fietsen steeds populairder en werden ze ook steeds beter. De accu’s werden krachtiger en de motoren efficiënter, waardoor de actieradius steeds groter werd.

Speed pedelecs

In de laatste jaren is er ook steeds meer vraag naar speed pedelecs. Dit zijn elektrische fietsen die snelheden tot wel 45 kilometer per uur kunnen halen. In Nederland worden deze fietsen officieel gezien als bromfietsen en gelden er dan ook bepaalde regels voor. Toch zijn steeds meer mensen geïnteresseerd in speed pedelecs, omdat ze een snelle en efficiënte manier bieden om lange afstanden af te leggen.

De beste speed pedelec van het jaar

Er zijn verschillende merken die zich specialiseren in speed pedelecs. Een voorbeeld hiervan is Riese & Muller, een Duits merk dat zich richt op kwalitatief hoogwaardige fietsen. Een ander merk dat zich richt op speed pedelecs is Desiknio. Dit Spaanse merk maakt gebruik van innovatieve technologieën en richt zich op het ontwerp en de kwaliteit van hun fietsen. Ook het Nederlandse merk Klever staat bekend om zijn hoogwaardige speed pedelecs. Hun fietsen zijn niet alleen snel, maar ook duurzaam en betrouwbaar.

Bekijk en vergelijk

De geschiedenis van elektrische fietsen en speed pedelecs gaat al terug tot de jaren 80 van de vorige eeuw. Sindsdien zijn deze vormen van fietsen steeds populairder geworden en zijn ze ook steeds verder ontwikkeld. Tegenwoordig zijn er verschillende merken die zich specialiseren in speed pedelecs, zoals Riese & Muller, Desiknio en Klever. Als je op zoek bent naar de beste speed pedelec van het jaar, is het zeker de moeite waard om deze merken te bekijken en te vergelijken.

https://www.qicq.nl/speed-pedelecs/