In en Out Living
Image default
Huishoudelijk

Handige tips voor je wasrek in huis

Een wasrek is altijd een vervelend ding dat er soms lelijk en irritant bij kan staan in je huis. Zeker wanneer je een kleine woning hebt met niet heel veel opbergruimte is het lastig om dit toch op een fijne manier in huis te kunnen gebruiken en het niet zo erg op te laten vallen. Er zijn verschillende ideeën en manieren die je kunt gebruiken voor een wasrek. Bovendien is het hebben van een wasrek voor veel mensen die de was doen erg belangrijk. In dit artikel vertel ik een paar leuke ideeën die je kunt doen met een wasrek

Wasrek aan het plafond

Wanneer je niet heel veel ruimte in huis hebt en je eigenlijk geen opvouwbaar wasrek wilt gebruiken, kun je een wasrek of een paar lijntjes spannen boven je wasmachine en droger. Je kunt deze aan de zijkant van de muur bevestigen en hang er een paar achter elkaar!

Wasrek aan plafond idee 2 

Je kunt een waslijn spannen met speciaal waslijn touw. Je kunt ook met wat houten spijlen een wasrek creëren. Zo heb je gelijk een mooi en netjes uitzicht en ziet het er niet meteen uit alsof het een wasrek is. Je kunt dit natuurlijk op elke plek in huis bevestigen, maar de meest voorkomende zijn bijvoorbeeld boven de trap of in het washok zelf. 

Wasrek design

Wil je toch een opvouwbaar wasrek en heb je geen groot washok waar je deze in kunt neerzetten. Staat deze pal in het zicht? Dan is het begrijpelijk dat je wil dat deze er toch een beetje stijlvol bijstaat en misschien zelfs bij je interieur matcht. Je kunt een stijlvol wasrek laten maken bij een designer of neem eens een kijkje bij verschillende winkels.

Houten wasrek

Een wasrek van hout geeft al meteen een heel ander effect in je wasruimte of kamer. Hout geeft vaak een mooie rustieke uitstraling en is tegenwoordig erg modern.