In en Out Living
Image default
Woningen

Fauteuils: hoe kiest je de beste voor jouw huis?

Tot de meubelen die niet mogen ontbreken in de inrichting van de woning, behoren zonder twijfel de fauteuils. Fauteuils zijn een van de belangrijkste meubelstukken, omdat complete kamers, zoals de woonkamer, eromheen zijn ontworpen.

In fauteuils vinden wij de nodige rust, comfort en ontspanning, maar zij zijn niet alleen een zitmeubel; fauteuils en banken zijn zeer decoratieve stukken in de ruimten waarin zij aanwezig zijn.

Hoe kiezen we de beste fauteuil voor ons huis

Als uitgangspunt moeten we bedenken dat fauteuils comfortabel, esthetisch en bestendig moeten zijn. Afhankelijk van de afmetingen van onze ruimte, moeten we die kiezen die in verhouding staan tot de beschikbare ruimte.

Een te grote fauteuil in een kleine kamer geeft een beklemmend gevoel en ziet er overvol uit, waardoor we ons niet op ons gemak voelen.

Zoals bij alle verbouwingen die we thuis willen doen aan design en decoratie, raden we je aan om, voordat je fauteuils voor in huis koopt, de ruimte goed op te meten en de fauteuil of stoelen te kiezen die erin passen.

Houten fauteuils

De decoratieve trends zetten in op meubelen met eenvoudige lijnen en die gemakkelijk te combineren zijn met de andere elementen die in de ruimten aanwezig zijn, om de omgevingen niet te overbelasten.

Moderne fauteuils zijn bij uitstek geschikt om mee te nemen naar de woonkamer van het huis en andere kamers waar een uiterst comfortabele fauteuil nodig is.

Houten fauteuils zijn een uitstekend alternatief om ze naar elke ruimte in huis te verplaatsen, zelfs naar buiten, naar het terras of de tuin.

Fauteuils als decoratieve stukken

Naast het overwegen van de verschillende stijlen en maten van fauteuils in huis, is er een zeer belangrijk punt om rekening mee te houden: de bekleding.

Zoals reeds gezegd, zijn fauteuils niet alleen zitmeubelen die een praktische functie vervullen, het zijn ook visueel zeer belangrijke stukken in onze woning, waardoor ze zeer decoratief zijn.

De bekleding van fauteuils moet resistent zijn en bij voorkeur neutrale kleuren hebben als het gaat om moderne fauteuils. De meest gebruikte stoffen voor meubelbekleding zijn onder meer katoen, linnen en leder.