In en Out Living
Image default
Woningen

Een nieuwe inrichting voor uw tienerkamer

Het inrichten van een tienerkamer, misschien wel 1 van de meest lastige dingen als het gaat om de inrichting van een compleet huis. Er zijn namelijk ontzettend veel dingen om rekening mee te houden. U moet ervoor zien te zorgen dat uw tiener zijn/haar kamer lang leuk blijft vinden en dat kan nog weleens lastig zijn. U komt voor erg veel keuzes te staan, keuzes die u niet alleen neemt maar ook in samenspraak met uw zoon of dochter. Een aantal tips gelden voor iedere kinderkamer en zijn handig voor iedereen. In dit artikel nemen we u mee langs deze tips.

Onderschat de opbergruimte niet

Zeg je tiener, dan zeg je troep. Het is daarom belangrijk om iedere mogelijkheid aan te grijpen als het gaat om het netjes houden van de kamer. Kies er bijvoorbeeld voor om onder het bureau een ladeblok te plaatsen en neem een ruime kledingkast waar ook plek is voor andere spullen. Dit helpt ook bij het stofvrij houden van de kamer. Ook is het belangrijk voor de gemoedstoestand van uw tiener om de kamer enigszins opgeruimd te houden, dat voorkomt stress.

Verlichting is van groot belang

De verlichting van de kamer speelt een grote rol bij het bepalen van de sfeer. Spotjes werken in bijna elke kamer erg goed. Zo kunnen verschillende delen in de kamer goed worden uitgelicht en voeg je extra sfeer toe. Dimbare lampen zijn absoluut aan te raden, op deze manier kun je de sfeer veranderen wanneer je dat wilt.

De plek waar wordt geslapen

1 van de belangrijkste onderdelen van de slaapkamer is natuurlijk het bed. Essentieel als het gaat om tot rust komen. Buiten dat is het ook een ontzettend groot onderdeel als het gaat om het uiterlijk van de kamer. In het geval van tieners is het verstandig te kiezen voor een stoer tienerbed. Wat is dan een stoer tienerbed? Dat kan van alles zijn, als het maar pas binnen de stijl van de kamer en de trends van nu. Op het moment zijn bedden van zwartstaal bijvoorbeeld mega trendy, ook bedden gemaakt van steigerhout zijn een rage. Emob is een echte aanrader als het gaat om de aanschaf van een nieuw bed. Emob heeft een breed assortiment en de kans is groot dat er ook iets voor u tussen zit.

Vergeet de persoonlijke touch niet

Het is natuurlijk een slaapkamer en daar hoort iets persoonlijks bij. Bij dit onderdeel van de kamer is het extra belangrijk dat u goed overlegt met uw zoon of dochter aangezien het gaat om iets persoonlijks. Die persoonlijke touch kan van alles zijn, bijvoorbeeld in de vorm van een foto, een muurschildering, een kunstwerk en noem het maar op.