In en Out Living
Image default
Woning en Tuin

Een keuken samenstellen: waar moet je op letten

Zelf je eigen keuken samenstellen is tegenwoordig eenvoudiger dan je denkt. Doordat je gebruikt kunt maken van diverse ontwerptools kun je jouw indeling en de stijl zelf bepalen. Toch zijn er een aantal dingen waar je op dient te letten bij het zelf samenstellen van je keuken. Zo kun je kijken waar de ramen en deuren in de ruimte zitten. Ook dien je rekening te houden met gas- en wateraansluitingen. Deze kunnen in sommige gevallen wel omgelegd worden maar hier komen extra kosten bij kijken. Houd hier ook rekening mee. Waar zitten de stopcontacten in de keuken en zitten er radiatoren in de weg van het ontwerp? Kijk dus eerst goed in de ruimte waar de keuken gaat komen en houd hier rekening mee met het ontwerp.

 

Online je eigen keuken samenstellen

Online kun je een keuken samenstellen met behulp van een 3D ontwerpprogramma. Veel keukenzaken bieden dit programma aan via hun website. Hier kun je mee spelen om zo diverse opstellingen en stijlen uit te proberen. Heb je jouw droomkeuken samengesteld? Dan kun je een afspraak maken. Er wordt grondig naar het ontwerp gekeken om te kijken of alles haalbaar is. Doordat medewerkers van keukenzaken jarenlange ervaring hebben kunnen ze je handige tips geven over jouw nieuwe keuken. Wanneer alles naar wens is kan de keuken worden gemaakt en vervolgens worden geplaatst.

 

Hoe creëer je jouw droomkeuken?

Zelf een keuken samenstellen zorgt ervoor dat jij jouw droomkeuken kunt realiseren. Je kunt hierbij kijken naar je huidige keuken. Is er iets wat je mist in je huidige keuken? Neem dit dan mee naar je nieuwe keuken. Wil je extra opbergruimte voor al je servies en keuken apparatuur? Of wil je juist een groter aanrechtblad en meer ruimte om te werken? Wil je een mooie grote keramische spoelbak of een inductiekookplaat? Kijk ook wat voor koelkast je in de keuken wilt plaatsen en waar deze komt te staan. Zo kun je voldoende ruimte overhouden in het ontwerp en weet je zeker dat alles perfect op elkaar aansluit. Bij een keuken samenstellen kun je de materialen van het aanrechtblad, de greepjes van de kastjes en de frontjes en kleuren allemaal zelf bepalen.

 

Samenstellen van een keuken: welke apparatuur kies je?

Een keuken samenstellen gaat verder dan alleen de indeling en de stijl van de keuken. Je kunt ook gaan nadenken over de apparatuur die je in de keuken gaat plaatsen. Wil je graag een grote Amerikaanse koelkast? Neem dit dan mee in het ontwerp. Ben je een echte chef-kok en wil je een grote stoomoven of een koel-vries combi? Dan kun je dit ook toevoegen aan het ontwerp. Natuurlijk kan het ook zijn dat je geen held bent in de keuken. Dan kun je het simpel houden en jouw eigen ontwerp hierop aanpassen. Hierdoor word je nieuwe keuken op maat gemaakt. Je voegt precies toe wat je nodig hebt en wat je mooi vindt. Naast dat je online jouw keuken kunt samenstellen kun je ook een afspraak maken met een ontwerper om zo samen rond de tafel te zitten om jouw wensen te bespreken.