In en Out Living
Image default
Slaapkamer

Een goede nachtrust met just-dream

Slapen is heel erg belangrijk voor onze lichaam en geest. Wanneer we slecht slapen dan tekent dit op onze gezicht en zorgt het ervoor dat we steeds slechter functioneren. Slaaprust is heel belangrijk voor onze welzijn. Helaas gaat het achteruit met onze slaaprust en slapen we dus steeds slechter. Vooral onder studenten is het heel slecht gesteld met de slaaprust. Maar waarom slapen studenten eigenlijk zo slecht? En is een gezonde verhouding tussen een sociaal en zakelijk leven alleen mogelijk wanneer de slaap daarbij wordt ingekort.

Onlangs deed het nationale slaaponderzoek onderzoek naar de slaaprust onder deze studenten. Studenten geven aan het moeilijk te vinden om eens stabiele verhouding te vinden tussen een sociaal leven, school en slaap. Dit leidt er toe dat de student eigenlijk heel onregelmatig slaapt. Op de ene dag wordt er in een keer heel veel geslapen en alle uurtjes van de week bij wijze van ingehaald. Op een andere dag wordt er bijna niet geslapen. Doordat er geen continuïteit in zit zorgt dit ervoor dat studenten een slechte nachtrust hebben. Het is ook wel lastig om een continuïteit aan te houden als het gaat om slapen. Op de ene dag gaat de student enkele nachtjes door om te kunnen feesten en op een andere dag moet de student enkele nachtjes door om de tentamens goed te halen.

Slapen is heel belangrijk en een slaaptekort moet niet onderschat worden. Een slaaptekort kan er namelijk toe leiden dat je zowel fysiek als mentaal achteruit gaat. Een slaaptekort stapelt zich namelijk op. Wanneer je dus last hebt van een slaaptekort is het verstandig om dit tekort goed af te bouwen door bijvoorbeeld middagdutjes te doen. Door elke dag een paar uur ook in de middag te slapen neemt het slaaptekort weer af. Dit heeft een positieve impact op zowel je fysieke en mentale gezondheid. Een goed matras heeft een positieve impact op je nachtrust. Zo bestel je al makkelijk een goede matras op just-dream.nl.

https://www.just-dream.nl