In en Out Living
Image default
Werken studeren en hobby

Baan vinden

Ondanks dat er veel vraag is naar werknemers is het vaak toch lastig om een leuke baan te vinden. Studenten die net afgestudeerd zijn doen er gemiddeld 6 maanden over om een baan te vinden. Ook volwassenen die niet meer hun huidige baan kunnen behouden door een reorganisatie hebben vaak moeite met het vinden van een nieuwe baan.

Ondanks dat er veel beschikbare banen zijn, blijft de zoektocht lastig. Omdat je er zeker van wilt zijn dat je het naar je zin gaat hebben bij je nieuwe baan. Je brengt immers een groot deel van je leven door op werk dus je wilt wel dat er een leuke sfeer is en je geen werk onder je niveau uitvoert, waardoor je je kan vervelen. Het is lastig om van tevoren in te schatten of de baan aan je eisen voldoet. Daarom is het van belang om bij veel verschillende bedrijven te solliciteren. Laat je vanaf je beste kant zien tijdens een sollicitatie gesprek en probeer dicht bij jezelf te blijven. Zo weet het bedrijf of jij bij hun past. Ook is het van belang dat uw cv er mooi uit ziet. Dit is letterlijk uw visitekaartje. Zorg dat deze er mooi en overzichtelijk uitziet, zodat ze benieuwd naar je zijn.

Wanneer je er zeker van bent dat je de baan hebt, kun je een gesprek beginnen over je salaris. Het is belangrijk dat je je hierbij niet om de tuin laat leiden en weet wat je waard bent. Hiervoor is het van belang om goed op de hoogte te zijn van de regels omtrent de branche. Een handige tip is om de desbetreffende cao door te lezen. Ook is het verstandig om op een loonwijzer te kijken of een salarisberekening te doen op een website. Zo weet u wat u van uw werkgever kunt verwachten. Op deze manier zal het niet lang duren totdat u een leuke baan heeft gevonden!

http://www.cbbs.nl