In en Out Living
Image default
Dienstverlening

Alternatieven voor begraven worden

Nadenken over wanneer je niet meer op deze aarde bent, staat bij niemand hoog op de lijst. Het kan een uiterst gevoelig en deprimerend gespreksonderwerp zijn als je er maar meteen aan begint. Begrafenissen kunnen extreem duur zijn en als die moeilijke gesprekken niet van tevoren worden gevoerd, kunnen uw familieleden op zoek naar geld, vooral als uw overlijden onverwachts komt.

Overweeg de kosten

Een eindkostenpolis is een goede optie om met deze kosten te helpen, omdat er naast de eerder genoemde kosten nog andere rekeningen zijn die moeten ook worden beschouwd als de kosten van de grafsteen of zelfs bloemen bij de begrafenis. Elke openstaande rekening die is achtergelaten door de persoon die is geslaagd, moet ook nog worden afgehandeld.

Deze items kunnen snel oplopen als er geen rekening mee wordt gehouden. In het beste geval is de uitvaartverzekering die u aanschaft in staat om al uw begrafeniskosten en eventuele openstaande rekeningen bij uw overlijden te dekken. Door een laatste wilsbeschikking opstellen kunt u dit voorkomen en uw nabestaanden voorzien over hoe u begraven of gecremeerd wilt worden.

Alternatieven voor begrafenis

Traditioneel begrafenissen voldoen mogelijk niet aan al uw behoeften. Of ze nu te duur zijn of gewoon niet in je straatje passen, maak je geen zorgen, er zijn genoeg andere alternatieven om begraven te worden. Hier zijn een paar alternatieve begrafenismogelijkheden;

Crematie – wordt beschouwd als een van de meest populaire alternatieven voor begraven worden. De belangrijkste reden is dat ze meestal de helft van de kosten van een traditionele begrafenis kosten. Met crematiediensten staat u uw familie en dierbaren toe om uw as in een urn te bewaren of ze uit te strooien op uw favoriete plek.

Natuurlijke begrafenis – dit type begrafenis elimineert het kistgedeelte van een traditionele begrafenis. Aangezien de kist een van de grootste kosten van een traditionele begrafenis is, is dit type begrafenis ook aanzienlijk goedkoper. Het lichaam is gewikkeld in een lijkwade of biologisch afbreekbare kist, waardoor het lichaam op natuurlijke wijze kan ontbinden, wat altijd een geweldig alternatief is voor begrafenis en crematie.

Bio-urnen – is een nette manier om u of uw geliefde toe te laten om een boom te worden na de dood. Het relatief nieuwere concept maakt het mogelijk om de as van de overledene op te slaan in een bio-urn. Het zaad van de boom ontkiemt in het eerste deel van de urn waar de as niet is. Zodra het ontbindingsproces is begonnen, zijn de boomwortels sterk genoeg om contact te maken met de as, waar ze vervolgens door de urn groeien. Uw geliefde deel laten uitmaken van de boom.

Eeuwige riffen – met behulp van een stalen bol kunnen de gecremeerde resten van een persoon binnenin worden verzegeld en uiteindelijk onderdeel worden van een levend rif. Het nadeel van dit soort begrafenisalternatieven is dat er een hoog prijskaartje aan hangt, dat kan oplopen tot € 4.000.

Doneer aan de wetenschap – je lichaam kan worden gebruikt in medische scholen en anatomielaboratoria om studenten te helpen opvoeden. Als je je lichaam in een semi-herkenbare vorm wilt laten conserveren, is er een manier om je lichaam te doneren voor plastinatie. Het proces van het transformeren van je lichaam in plastic om te worden getoond voor weergave.

Cryonics – het lichaam wordt ingevroren in een cryopreservatietank die wordt gebruikt in de hoop dat op een later tijdstip, wanneer de technologie is verbeterd, kan worden teruggevonden.

Gedenkdiamanten – worden gemaakt door de as van het individu onder druk te zetten tot een diamant. Door dit proces kunnen van deze edelstenen sieraden worden gemaakt die dienen als aandenken aan een geliefde.

 

https://uitvaartpolis-online.com/kennisbank/uitvaartdeposito/