In en Out Living
Image default
Woningaanbod

Alle redenen om juist nu een huis te kopen

De huizenmarkt is meer gespannen dan ooit te voren, waardoor veel mensen afwachtend zijn in het kopen van een nieuw huis. Maar waarom moet u nou juist nu een huis kopen? Hieronder leest u alle redenen, waarom dit juist het moment voor u is. 

Kosten

Voordat je een huis gaat kopen overweegt u meestal eerst of huren niet voordeliger voor u is. Echter wordt huren elk jaar duurder en stijgen de huurprijzen enorm hard. Als u nu een huis koopt dan weet u zeker dat dit bij u niet het geval is en uw lasten de komende jaren gelijk blijven. Daarnaast bouwt u door te kopen een spaarpot op door het aflossen van de hypotheek, terwijl dit bij huurwoningen niet het geval is. Bovendien is de hypotheekrente op dit moment erg laag, waardoor uw maandlasten zelfs historisch laag zijn. Voordat de hypotheekrente weer oploopt, is dit dus het moment voor u om een woning te kopen en een hypotheek af te sluiten. Bent u benieuwd hoeveel het kopen van een huis u precies gaat kosten en weat voor huizen er binnen uw budget passen? Maak dan eenvoudig een afspraak bij Makelaar Hilversum en ontdek wat er allemaal voor u mogelijk is.

Hypotheek

Het afsluiten van een hypotheek brengt op dit moment nog veel meer voordelen met zich mee. Zo is het op dit moment steeds makkelijker om een hypotheek af te sluiten zonder het hebben van een vast contract. Hierdoor kunnen ook mensen met een jaar contract, ZZP-ers, flexwerkers en freelancers in aanmerking komen voor een hypotheek, waardoor een huis kopen  een stuk makkelijker wordt. Daarnaast is er nog een reden om juist nu een huis te kopen en een hypotheek af te sluiten, op dit moment zijn de hypotheeknormen namelijk nog soepeler dan volgend jaar. Vanaf volgend jaar moet u het volledige kosten koper bedrag zelf betalen. Gelukkig zal dit de volgende jaren niet nog lager worden. Makelaar Hilversum adviseert en helpt u natuurlijk bij het vinden en afsluiten van de juiste hypotheek. 

Woningmarkt

Het is wel duidelijk, de crisis op de huizenmarkt is duidelijk voorbij. Om de huizenmarkt nog meer te boosten kan er steeds meer belastingvrij worden geschonken voor het kopen van een woning. Op deze manier kunt u ook makkelijker een woning kopen als u over onvoldoende financiele middelen bezit. 

De komende jaren wordt er verwacht dat de prijzen op de woningmarkt alleen nog maar meer zullen oplosen, waardoor juist dit het moment is om aantrekkelijk een huis aan te schaffen. Twijfel dan ook niet langer en maakt snel een afspraak met Makelaar Hilversum om alle mogelijkheden voor u op een rij te zetten.

https://www.vanderhelm.nl/