In en Out Living
Image default
Woningen

3 feiten over houtbriketten

Ben je op zoek naar een goed alternatief voor je standaard brandhout, dan kun je kiezen voor de houtbriketten van Nordicwoods.nl. Houtbriketten worden gemaakt van zaagsel en ander houtafval. Deze materialen worden samengeperst tot een samengeperst blok. Houtbriketten branden langer dan brandhout. Ze zijn ook gemakkelijker aan te steken en hebben de neiging om minder as en rook te produceren. Houtbriketten zijn een van de meest populaire brandstoffen voor open haarden en grills. Ze worden ook gebruikt voor verwarmingsdoeleinden voor verschillende soorten houtkachels. Maar wat zijn houtbriketten precies? Hier zijn drie feiten over deze populaire brandstof.

Houtbriketten zijn gemakkelijk aan te steken en branden langer

Briketten zijn aanzienlijk gemakkelijker aan te steken dan andere houtsoorten. De reden is dat ze zijn gemaakt van zaagsel dat is samengeperst tot dichte blokken. Dit maakt ze ideaal voor het aansteken met lucifers of een aansteker. Bovendien branden ze langer dan andere houtsoorten. Ze zijn een uitstekende keuze als je je vuur de hele nacht wilt laten branden. Hierdoor hoef je minder vaak houtskool of houtsnippers toe te voegen dan bij andere soorten briketten.

Ze zijn milieuvriendelijk

Een ander voordeel van houtbriketten is hun milieuvriendelijkheid. Andere soorten houtskool kunnen op aardolie gebaseerde bindmiddelen gebruiken. Bovendien gebruiken briketten alleen plantaardige bindmiddelen zoals meel om hun vorm tijdens de productie te behouden. Hierdoor worden er minder chemicaliën gebruikt in het productieproces. Het maakt ze milieuvriendelijker dan andere soorten houtskool. Daarnaast is het materiaal dat wordt gebruikt voor het maken van houtbriketten afkomstig van houtafval dat op een stortplaats terecht kan komen. Er hoeven dus geen levende bomen gekapt te worden om houtbriketten te maken.

Houtbriketten bieden veel voordelen

Eén briket staat gelijk aan vier traditionele brandhout blokken. Je hebt dus niet veel ruimte nodig om houtbriketten op te slaan. Houtbriketten splijten niet en vonken niet wanneer ze worden verbrand. Het betekent dat ze veiliger zijn om binnenshuis te gebruiken. De briketten zijn geurloos. Het is een perfecte optie voor een open haard omdat je de hele dag geen rook ruikt. Ze produceren ook minder as dan brandhout. Hierdoor heb je niet elke dag met rommel te maken. Houtbriketten kunnen een betere optie zijn voor ons milieu. Ze verbranden schoner dan houtskool of klompen omdat ze minder as produceren. Zo hoef je de kachel of haard niet al te vaak schoon te maken. Houtbriketten hebben dus enorm veel voordelen. Bekijk de website van Nordicwoods en laat je adviseren door hun deskundig personeel om de beste keuze te maken.