Wat doet een professionele hovenier Veenendaal eigenlijk in de winter?

Nee, een hovenier houdt geen winterslaap. De natuur trekt zich terug. Om zich voor te bereiden onder de deken van sneeuw. Zodat zij in het voorjaar de tuinen weer in volle pracht kunnen sieren, doet een hovenier het wellicht ook een dagje wat rustig aan. Maar zelfs tijdens het koude seizoen is er veel te doen – bijvoorbeeld planten verzorgen en klaarmaken voor het komende voorjaar.

Tijd voor houtachtige planten

De winter is de beste tijd van het jaar om bomen en struiken te snoeien. Dit geldt zowel voor fruitbomen en -struiken als voor sierbomen en -struiken. Voordat het broed- en nestseizoen voor vogels begint, worden werkzaamheden uitgevoerd waarbij meer dan de jaarlijkse begroeiing wordt teruggesnoeid. Ook vaste planten moeten worden teruggesnoeid. Voor hoveniers wachten in de aanloop naar Kerstmis veel spannende taken in een feestelijk versierde omgeving. De verkoop van kerstbomen houdt sommige hoveniers in de winter bezig, evenals het winteronderhoud. Met name hoveniers in de openbare sector zorgen voor het vrijmaken van paden en wegen wanneer het vriest en sneeuwt.

Voorbereidingen

Bestratingswerkzaamheden kunnen nog steeds in de winter worden uitgevoerd als de temperaturen niet te laag worden. De voorbereidingen voor een groendak en de aanleg van een vijver kunnen ook bij vorst nog worden uitgevoerd. Maar niemand hoeft urenlang buiten te werken bij temperaturen onder het vriespunt. Daarom wordt de wintertijd ook gebruikt voor bijscholing en bezoeken aan handelsbeurzen, worden geaccumuleerde overuren gecompenseerd en worden vakantiedagen opgenomen. Op die manier kan een hovenier, wanneer het weer warmer wordt, goed uitgerust aan het nieuwe seizoen beginnen. De lente is immers de drukste tijd in de sector. Als het weer het in de winter toelaat, worden bijvoorbeeld tuinen nieuw aangelegd. Bij nieuw gebouwde huizen worden in de tuin voetpaden aangelegd, de grond wordt klaargemaakt voor beplanting, oude struiken en bomen worden gesnoeid en verwijderd.

Kantoor of woonkamer

Het is een feit dat een tuinier niet alleen in de tuin, maar ook op kantoor of de woonkamer actief kan zijn en nuttige dingen kan doen. In de warme huiskamer of op kantoor kunnen vele tuinontwerpplannen worden gesmeed. Zodat als het weer het toelaat zij de droomtruin van hun klanten kunnen verwezenlijken.

Ben u op zoek naar een hovenier in Veenendaal? Bekijk dan hier de mogelijkheden.

Kleurige raambekleding in jouw interieur

Alle mensen die veel met kleuren bezig zijn begrijpen het belang van licht en kleuren, van hoe je het kunt manipuleren, filteren, accentueren, schuin zetten, dimmen, en steeds meer. Da Vinci, Michael Angelo, Picaso, Edvard Munch zijn allemaal kunstenaars die met kleuren en licht speelden om meesterwerken te scheppen. Nu is het jouw beurt om de juiste kleuren te combineren om het gewenste resultaat tot stand te laten komen.

Je huis is je canvas, je inspiratie is je penseel, je inrichting je kleuren, en je ramen je licht. Speel met je kleuren en je lichten naar de zin van je inspiratie en laat het meesterwerk tot stand komen.

Om die scherpe lichten te verduisteren biedt Raamdecoratie.com een ruime keuze aan kleuren, materialen, en soorten raambekleding die je inspiratie misschien wat huiverig maken om relaxed te kiezen! Hier is een beetje hulp voor je inspiratie. We hebben een paar voorbeelden van raamdecoratie die misschien precies goed zijn voor jouw situatie:

Rolgordijnen: Rolgordijnen zijn eenvoudig en netjes met hun eenvoudige bediening. Ze zijn verkrijgbaar met en zonder cassette en in diverse kleuren. Je kunt de kleuren, de stof of het materiaal kiezen dat perfect bij jou en je situatie past.

Honingraat plisségordijnen: Zoals de naam al zegt is dit een type raamdecoratie met plisse stof. Voor de kunstenaars met een neiging tot efficiënt groen zijn is dit jouw geschikte keuze, deze plisségordijnen hebben namelijk uitstekende isolerende eigenschappen. Fabrikanten gebruiken vaak extra lagen die plisségordijnen energie-efficiënter maken en perfect om je privacy te bewaren.

Zonweringen: Dit zijn de tinten voor de echt groene. Zeer energiezuinig en duurzaam zijn deze zonweringen perfect om lange zonnige dagen het hele jaar door te doorstaan. Gecoat met filtergaas zoals glasvezel, polyester, aluminium achterkant en andere laat deze zonweringen scherpe UV stralen filteren zonder lange tijd te verbleken.

Vouwgordijnen: Voor de uitstraling van klassieke schoonheid zijn vouwgordijnen bij uitstek de beste keuze. Je kunt je unieke kleuren en materialen kiezen, net als bij gordijnen. Bovendien kunnen deze gordijnen zo gekozen worden dat ze in een mooi patroon gevouwen kunnen worden.

Natuurlijke tinten: Voor de kunstenaars die op zoek zijn naar die traditionele schoonheid zijn deze tinten je roeping. Ze geven een rijke natuurlijke uitstraling aan de ramen. Ze moeten echter wel regelmatig verzorgd worden om te voorkomen dat de schoonheid vervaagt.

Ga nu op zoek en laat je inspiratie je naar je gewenste resultaat leiden!

 

 

Heb jij een schilder nodig in Haaksbergen?

Ben jij op zoek naar een ervaren schilder in de omgeving van Haaksbergen? Dan ben je hier op de juiste plek terecht gekomen. Deze schilder helpt jou graag bij alle schilder gerelateerde klussen die jij kan hebben in Haaksbergen en de omgeving van Haaksbergen. In Haaksbergen is deze schilder dan zeker ook een echte aanrader. Als jij een schilder nodig heb voor een grote of een kleine klus in Haaksbergen, kun je daarom ook zeker bij deze schilder terecht. Neem daarom snel contact op met deze schilder in Haaksbergen en ontdek wat deze schilder in Haaksbergen voor jou kan doen!

Schilderen

Een schilder van dit bedrijf in de buurt van Haaksbergen kan ervoor gaan zorgen dat jouw huis van binnen en van buiten er weer gloednieuw uit zal gaan zien. Als jij in Haaksbergen of de omgeving van Haaksbergen woont, kun jij snel een afspraak maken met deze schilder, zodat deze schilder aan de slag kan gaan. Of jij nou een schilder nodig hebt voor de buitenkant van jouw huis, of een schilder nodig hebt voor de binnenkant van jouw huis, deze schilder staat in elke geval voor jou klaar. Neem daarom nu snel contact op met deze schilder in Haaksbergen!

De voordelen

Naast het feit dat deze schilder in Haaksbergen voor al jouw schilderwerk jou graag van dienst is, is deze schilder jou ook graag van dienst voor ander soort werk. Deze schilder in Haaksbergen kan namelijk ook voor jou spuitwerk, glaswerkzaamheden en behangwerkzaamheden voor jou uit gaan voeren. Zo weet je zeker dat deze schilder in Haaksbergen aan al jouw wensen kan gaan voldoen. Als jij een schilder nodig hebt en in Haaksbergen of de in omgeving van Haaksbergen woont, is deze schilder voor jou klaar om te beginnen. Neem daarom snel contact op met deze schilder in de buurt van Haaksbergen!

 

Muren spuitwerk strak laten uitvoeren door latex spuiter

Ben jij toe aan een nieuwe look in je huis? Je bent niet de enige. Zeker in de tijd dat nu we nu met corona veel tijd thuis doorbrengen, zijn veel mensen toe aan een frisse wind door de woning. Een nieuwe look kan een nieuwe, leuke sfeer in huis brengen. Veel mensen denken dan direct aan het verkopen van het hele meubilair en op zoek naar een nieuwe bank, tafel en tv meubel, maar er zijn makkelijkere en goedkopere opties. Wat veel verschil maakt, is een nieuw likje verf aan de muur. Door de muren (en misschien ook wel de plafonds) opnieuw te verven, kan je huis al een hele frisse look krijgen. De grote vraag is, ga je dit zelf doen of huur je een verfspuiter in? Wij adviseren dat laatste.

Voordelen van muren laten spuiten

Het is niet voor niets dat steeds meer mensen er voor kiezen om hun muren te laten spuiten. Het grootste voordeel? Je hoeft het niet zelf te doen en met de hulp van een vakman ben je verzekerd van een prachtig eindresultaat. Een verfspuiter komt namelijk voorafgaand aan de klus bij jou op locatie kijken naar de ruimte. Samen met jou bepaalt hij de manier waarop hij het gaat aanpakken en doet hij je een goed voorstel. Een verfspuiter doet het hele proces voor je, dus inclusief afplakken en opruimen. Zo kun jij je energie stoppen in andere belangrijke zaken.

Hoge kwaliteit

Een verfspuiter werkt vaak met een airless verfspuit. Een airless verfspuit is een apparaat dat grote volumes verf heel gelijkmatig kan verdelen en spuiten op een muur of plafond. Het spuiten van verf gaat veel sneller dat het traditioneel schilderen met roller en kwast. Naast het feit dat het sneller gaat, is het resultaat vaak ook oogstrelend mooi. Doordat je zonder kwast of roller werkt, heb je geen kans op lelijke strepen of banen op de muur, maar wordt het een mooie, egale muur. Een lust voor het oog.

Lagere kosten dan traditioneel schilderwerk

Omdat hiermee veel tijd gewonnen wordt, valt de prijs vaak ook lager uit voor je. De kosten van verf spuiten variëren van 7 tot 9 euro per vierkante meter, afhankelijk van het aantal vierkante meters dat je wil laten voorzien van een nieuwe laag verf. Twijfel je of dit iets voor jou is? Neem dan contact op met een verfspuiter en ga samen bekijken wat voor jou de beste optie is. Onze ervaringen met verf spuiten zijn echter fantastisch, en we zijn zeker niet de enige die dat vinden. Succes met het muren spuitwerk!

 

Waarom is een woonverzekering belangrijk?

Ga voor een woon en inboedel verzekering

Met een huis kan veel gebeuren. Onbevoegden kunnen inbreken, er kan een storm komen die elementen aan de woning beschadigd of een brand die de woning plus inboedel naar de filistijnen helpt. Het is daarom zeker verstandig een woon en inboedelverzekering af te sluiten. Een woonverzekering dekt schade en calamiteiten aan jouw woning. Er kan onverwacht een brand uitbreken, ruiten kunnen beschadigen en regenval of lekkages kunnen zorgen voor waterschade aan de woning. Om dit te verzekeren kijk je naar een woonverzekering bij overstappen.nl. Een woonverzekering dekt alle onvoorziene reparatie en vervangingskosten met alles aan en om de woning. Inbrekers kunnen ook op elk moment toeslaan, zeker in wijken waar veel inbraken zijn. De woonverzekering dekt ook alle schade door inbraak. Het is belangrijk om woonverzekeringen goed te vergelijken zodat je niet teveel premie betaald. Ook de voorwaarden verschillen per verzekeraar. De polisvoorwaarden en kleine lettertjes dienen daarom goed te worden doorgelezen. Een woonverzekering bij overstappen.nl is een goede optie om te vergelijken.

Inboedelverzekering kiezen

De inboedel verzekerd alles wat in je woning staat. Denk aan meubels, apparatuur, gordijnen en sanitair. Er kunnen inbraken zijn met vernieling tot gevolg en andere calamiteiten zoals branduitbraak of lekkages in de woning waardoor de inboedel beschadigd. Een je kunt een inboedelverzekering bij overstappen.nl vergelijken. Indien je in je nieuwe woning treed ben je vast heel erg blij met de spullen. Maar je wilt deze misschien wel dure meubels en alle spulletjes zoals foto’s en sieraden beschermen tegen onverwachte dingen zoals inbraak en brand. De verzekering keert alleen uit al je bonnen kunt overhandigen van de aankopen. Soms vragen ze hier ook om na het uitgekeerde bedrag. Een inboedel is dus altijd zeer verstandig om af te sluiten omdat calamiteiten niet te overzien zijn en uit onverwachte hoek komen. Het is helemaal verstandig als de buurt waarin je woont bekend staat om inbraken om de woning zo optimaal als mogelijk te verzekeren. Het is goed om te kijken waar jouw inboedel uit bestaat voordat je snel een verzekering afsluit. Misschien zijn er wel bijzondere spullen van waarde die je nog apart mee kunt laten verzekeren naast je standaard inboedelverzekering. Mobiele telefoons en laptops kunnen bijvoorbeeld ook meeverzekerd als de schade binnen in huis is ontstaan. De verzekering keert echter niks uit bij schade buitenhuis. Dus een buitenshuisverzekering samen met inboedel is daarom ook een optie voor extra zekerheid. Je kunt alle polisvoorwaarden van de inboedelverzekering bij overstappen.nl vergelijken samen met de laagste premie.

Waarom een bed van 180×200 de perfecte keuze is

Wanneer je een nieuw bed gaat kopen, moet je dat goed doordacht doen. Een goed bed en matras zijn bepalend voor een goede nachtrust. Wanneer je een goed bed en matras hebt, wordt je uitgerust wakker en daarvoor ga je ook slapen. Daarom moet je bed aan bepaalde eisen voldoen. Een bed moet een goede grootte hebben. Een bed van 180×200 cm is een standaardmaat. Het is de meest voorkomende afmeting voor zowel boxsprings als lattenbodems. Door een voldoende groot bed te kiezen verstoor je niet de nachtrust van je partner. Je hebt beide voldoende ruimte om heerlijk van je nachtrust te kunnen genieten. Een bed van 180 x 200 cm is een van de meest gekozen maten. Je hebt daardoor veel aanbod. Je kunt bij die maatsoort kiezen uit allerlei soorten, prijzen en dergelijke. Het is een maat dat voldoende ruimte biedt voor twee personen. Het is groot genoeg voor een goede nachtrust ook al ben je van nature een moeilijke slaper. Het is ook een voordeel dat deze standaardmaat, ondanks de grootte, in bijna alle slaapkamers past.

De beste maat voor je bed

Over het algemeen wordt gezegd dat hoe groter het bed is hoe comfortabeler je erop kunt slapen. De lengte en breedte van je bed zijn afhankelijk van je eigen lengte en lichaamsbouw. Wanneer je een lichaamslengte hebt van 175 cm dan is een bed van 200 cm lang genoeg. Wanneer je echter langer bent dan kun je een bed nemen van bijvoorbeeld 210 cm of 220 cm. Je moet er rekening mee houden dat je bed ongeveer 20 cm langer is dan dat je zelf bent. Wij Nederlanders worden steeds langer en daardoor worden er ook steeds langere bedden gekocht. De breedte van je bed wordt ook door je postuur bepaalt. Wanneer je een gewoon alledaags postuur hebt, is de breedte van het matras waarop je slaapt van 80 cm al voldoende. Als je echter breed gebouwd bent dan is het aan te bevelen dat de matrasmaat een breedte heeft van 90 cm of zelfs 100 cm. Een bed van 200 cm breed is een breed bed. Je moet natuurlijk ook beoordelen of dat goed in je slaapkamer past. Natuurlijk kan je altijd even de hulp van een expert, zoals Emob, inroepen als je twijfelt over de maat van je bed.

Het matras voor je bed

Wanneer je een tweepersoonsbed hebt en je moet kijken voor een nieuw matras dan kun je een twee persoons-matras nemen. Je kunt ook twee kleinere matrassen aanschaffen. Wanneer je hoofdzakelijk alleen in het twee persoons-bed ligt, kun je het beste een tweepersoonsmatras kopen. Slaap je altijd met twee personen in het bed dan kun je gebruik maken van 2 losse matrassen. Dat is ook fijner slapen als je bedpartner een heel ander postuur of lichaamsgewicht heeft dan jij. Ook kun je een zacht matras willen hebben of juist een hard. De hardheid is medebepalend voor de wijze van slapen. Het is ook fijner om 2 losse matrassen te gebruiken als een van beiden veel transpireert. Ook kun jij of je bedpartner lichamelijke klachten hebben. Ook dan is gewenst om een eigen matras te hebben. Ga bij het uitzoeken van een nieuw bed en matras (sen) niet over een nacht ijs. Zorg dat je een matras koopt waarop je eerst kunt proefslapen. Het is bijzonder belangrijk dat je na het slapen weer uitgerust wakker wordt. 

Waarom grote ruiten een must zijn in je huis

Wanneer je een huis gaat bouwen of kopen dan kun je met een aantal dingen rekening houden. Een van die dingen zijn de ramen. Je kunt er namelijk voor kiezen om te gaan voor grote raampartijen in je huis, maar je kunt ook kiezen voor kleinere ramen.

Lichtinval

Grote ruiten zorgen in eerste instantie voor veel lichtinval in je huis. Licht van buiten is veel natuurlijker en zorgt voor meer rust. Een voordeel hiervan is dat je bespaard op je energie rekening. Grote ramen laten in de winter bijvoorbeeld zoveel zon binnen dat je minder hoeft te verwarmen. Je moet dan wel voor zonwerend glas kiezen anders wordt het te warm in de zomer. Dit kun je bereiken met grote ramen.

Ruimte

Buiten de lichtinval zorgen ramen voor de verbinding tussen binnen en buiten. Dit creëert meer ruimte in je huis en zorgt ervoor dat je je niet opgesloten voelt in je eigen huis. Verder zijn grote ruiten er schitterend uit. Veel bouwwerken met grote ramen zien er artistiek doch functioneel uit.

Pivacy

Een nadeel van grote ruiten in je huis kan de privacy zijn. Hoewel je bijvoorbeeld een prachtig uitzicht hebt op je tuin wil dit ook zeggen dat mensen makkelijker naar binnen kunnen kijken. Dit valt op te lossen met gordijnen of een zonnewering. Ook kan je er voor zorgen dat er in je tuin genoeg bomen of een hoge muur staat. Een andere optie is om te werken met raamfolie. Hiermee kun je wel naar buiten kijken maar mensen van buiten minder goed naar binnen. Je moet wel op letten dat de contouren van mensen vanaf buiten nog altijd goed zichtbaar zijn. Wil je graag grote ramen in bunde bestreek dit dan met een makelaar in bunde.

https://www.amh-makelaars.nl/makelaar-bunde/

Roljaloezie bij ilumio.nl

Het creëren van sfeer in huis, is grotendeels afhankelijk van de lichtval in huis. Het is daarom ideaal wanneer je de mate van lichtval kunt aanpassen naar eigen wens. Met een roljaloezie van ilumio.nl bepaal je zelf de sfeer in huis. Lees gauw verder over waarom deze roljaloezie zo gewenst is.

Perfect in de slaapkamer

Ben jij een onrustige slaper en wordt jij al gauw wakker wanneer er licht in de kamer valt? Dan is een handige roljaloezie dé oplossing. Zo blijft het donker in de kamer en kun jij rustig doorslapen. Een roljaloezie is natuurlijk extra praktisch in de babykamer. Zo kan jouw baby altijd doorslapen.

De mate van lichtinval

Het is bijzonder gunstig wanneer jij veel lichtinval in huis hebt. Maar er zijn momenten dat dit toch niet zo handig uitkomt. Werk jij bijvoorbeeld thuis of heb je eters over de vloer? Dan is het fijn dat je de mate van lichtval zelf kunt bepalen. Zo heb je geen last van de felle zonnestralen in huis. Een roljaloezie zorgt ook voor meer privacy van buitenaf. Zo hoef je je geen zorgen te maken over mensen die bij jou naar binnen kijken.

De roljaloezieën van www.ilumio.nl zijn niet alleen bijzonder praktisch. Dit merk biedt ook bijzonder stijlvolle jaloezieën aan. Je vindt altijd wel een prachtige roljaloezie bij Ilumio die perfect past in jouw woning. Je hebt een ruim aanbod aan kleur, materiaal en lengtes. Shop vandaag nog een roljaloezie en geniet snel van deze praktische en stijlvolle toevoeging aan jouw woning.

De mooiste design TV-meubels!

Als u volop van uw woning wilt genieten, dan is het de moeite waard om voor design meubilair te kiezen! Niet alleen kunt u uw woning zo één uniforme look geven, ook bent u zeker dat de stijl die u kiest ook degelijk bij uw woning past. Eén van de meest onderschatte maar ook belangrijkste meubelstukken is het TV-meubel. Design TV meubels komen in uiteenlopende vormen, formaten en materialen – maar je kan zeker zijn dat ze bijdragen tot de algemene look van je woonkamer en woning.

 

Waar moet je nu zoal op letten als je een goed design TV meubel zoekt? Het aanbod is zo groot dat je vaak het bos door de bomen niet kan zien. Hieronder een overzicht met enkele handige tips om alsnog de beste optie te vinden!

 

De belangrijkste factoren bij aankoop van design TV meubels

 

1. De afmetingen van het TV meubel

 

Eén van de belangrijkste factoren bij de zoektocht naar een goed TV meubel is het formaat. Het spreekt voor zich dat je kiest voor een model dat een beetje bij de afmetingen van je woonkamer past. Een productreeks als Brick is erg handig aangezien de modellen hierbij relatief compact zijn, maar toch een heel moderne look geven. Andere series, zoals bijvoorbeeld Next en Ameno, omvatten dan weer design TV meubels die in de breedte verder uitlopen. Ideaal als je woonkamer groter is en je die mooi wilt opvullen!

 

2. De kleur van je TV meubel

 

Vervolgens speelt ook de kleur van je TV meubel een grote rol bij het effect ervan op de look en feel van je woonkamer. Sobere tinten als wit en zwart ogen natuurlijk heel modern en strak, en passen dan ook perfect in een moderne stijl. Kies je voor een tint grijs, dan is de look iets industriëler. Ten slotte zijn er ook design TV meubels in een natuurlijke houtkleur, voor als je je strakke interieur wat meer leven wilt inblazen.

 

3. Het materiaal van het TV meubel

 

Als laatste is ook het materiaal van je design TV meubel belangrijk. De meeste modellen bestaan uit natuurlijk hout, maar ook bewerkt hout is natuurlijk een optie. Je keuze zal vooral afhangen van welke look en atmosfeer je wilt verkrijgen, dus houdt daar rekening mee!

 

Zie ook welke maatwerk mogelijkheden er zijn!

 

Vloerluiken geheel op maat gemaakt

Uw huis is uw kasteel. U wilt deze mooie plek zoveel mogelijk naar uw eigen wensen inrichten. Dit geldt ook voor uw bedrijfsruimte. Soms is dit echter lastig. Op een plek waar een trap uitkomt wilt u geen ruimte verliezen. Een oplossing die dan overwogen kan worden is een vloerluik op maat.

 

Voordelen vloerluiken op maat

Vloerluiken op maat bieden vele voordelen. Het belangrijkste voordeel is het besparen van ruimte. Een vloerluik is namelijk beloopbaar. Daardoor gaat geen vierkante meter aan ruimte verloren en kan het beschikbare oppervlak optimaal worden benut voor wonen of werken. Daarnaast worden de luiken electrisch aangedreven. Dit zorgt ervoor dat ze veilig, stil en handig te gebruiken zijn. Bij stroomstoring is het uiteraard ook mogelijk om de luiken handmatig te openen. Bediening van het automatische openen van het luik vindt plaats door middel van een knopje op de muur. Naast deze technische voordelen zijn de luiken ook nog eens prachtig ontworpen, zodat ze een toevoeging vormen voor uw interieur.

 

Keuzes bij een vloerluik

Er zijn ook nog keuzemogelijkheden op precies het luik samen te stellen dat u wenst. Zo kan bijvoorbeeld worden gekozen voor veiligheidsglas als materiaal. Dit zorgt voor extra lichtinval. Ook kan echter worden gekozen voor tegelwerk of natuurlijk hout. Op die manier kan het luik volledig opgaan in de vloer. Op die manier heeft u een extra toegangsmogelijkheid voor de kamer, zonder dat dit meteen duidelijk is. Natuurlijk is de afwerking van hoge kwaliteit en ziet het luik er netjes uit. Reden genoeg dus om te kijken of een vloerluik iets voor u is!