Verkoop van een perceel

Sta jij op het punt om een perceel te verkopen? Bij een verkoop perceel komt in eerste instantie meer kijken dan mensen denken. Om deze reden is het goed om hiervan te voren goed op de hoogte van te zijn. In dit artikel zullen we meer informatie verstrekken waar je allemaal rekening mee moet houden als je op het punt staat om een perceel te verkopen. Mocht je nog additionele informatie nodig hebben, dan is het aan te raden om op een kadastrale website de benodigde informatie op te zoeken, maar als eerst waarom zou ik een kadastrale kaart raadplegen? 

Het raadplegen van een kadastrale kaart 

Ben jij op zoek naar een kadastrale kaart? Online kun je eenvoudig een kadastrale kaart vinden zoals kadastralekaart.com. Via deze website kun je eenvoudig in een oogopslag zien wat de kadastrale grenzen zijn van het perceel dat jij wilt verkopen. Hierdoor weet je in een oogopslag precies wat de perceeloppervlakte is die jij wilt verkopen. 

Naast het perceeloppervlakte kan de kadastrale kaart je nog meer inzicht verschaffen. Zo kan de kadastrale kaart tegen betaling je meer informatie verschaffen over bijvoorbeeld appartementsrechten, vergunningsrechten, gemeente en zelfs de betreffende eigenaar. Kortom, hierdoor krijg jij als verkoper direct de belangrijkste informatie ter beschikking zodat jij deze kunt presenteren aan de potentiële koper. Naast dat het handig is voor de onderhandelingspositie is het ook handig voor jezelf om inzichtelijk te hebben hoe groot het betreffende perceel is. 

Het bestemmingsplan? Lees dit! 

Sta jij op het punt om een stuk perceel te verkopen? Dan is het altijd goed om te kijken wat het bestemmingsplan is. Op de website van kadastralekaart.com kun je dit eenvoudig terugvinden. Daarnaast kun je hier ook nog additionele informatie vinden die van belang zijn voor het kopen van een perceel. Deze informatie is over het algemeen wel tegen betaling, maar hierdoor weet je zeker dat je alle informatie verschaft die van belang is voor een koper. Mocht je deze informatie niet verschaffen, dan kan het voorkomen dat een koper van de koop afziet.  

Kom over als een specialist bij het verkopen 

Als jij een stuk perceel wilt verkopen, is het noodzakelijk dat je alle informatie weet die van noodzaak is om een stuk perceel te verkopen. Je zult namelijk direct de vraag krijgen wat de perceeloppervlakte is en mocht je dit niet weten, dan kom je onprofessioneel over waardoor de verkoopkans minder wordt. 

 

Verhuurd huis verkopen met huurder erin

Problemen bij verkoop verhuurd huis

De verkoop van een verhuurde woning is niet zomaar mogelijk via reguliere verkoop kanalen.
Een huurder geniet huurbescherming in Nederland, Koop breekt geen huur dit leidt vaak tot problemen voor de verhuurder bij verkoop. Doordat lopende huurovereenkomsten niet zomaar kunnen ontbonden voor verkoop staan deze de verkoop in de weg.

Verhuurd huis verkopen

Gelukkig is er een mogelijkheid om een verhuurd huis toch direct te kunnen verkopen. U kunt uw woning direct verkopen aan een woning opkoper. Wilt u een verhuurd huis verkopen dan kan de verkoop al binnen een week rond zijn bij Sons Real Estate. U vraagt simpelweg een bod aan via de site en de rest regelen wij.

Woningwaarde in verhuurde staat

De woningwaarde in verhuurde staat ligt anders dan de leegwaarde van een woning, bij de verkoop van een verhuurde woning worden de lopen huuroveneenkomsten overgenomen bij de verkoop. De woningwaarde wordt bepaald op basis van verschillende factoren waaronder: de locatie, staat van onderhoud van de woning, de vaste lasten en de maandelijkse huurstromen. Aan de hand hiervan kan de woningwaarde opgesteld. Als de huur niet jaarlijks is geindexeert zal de woningwaarde hierdoor lager liggen, indien de staat van onderhoud uitstekend is zal dit een positieve invloed hebben op de woningwaarde.

In de praktijk levert de verkoop van een woning die leeg verkocht wordt meer op dan de verkoop in verhuurde staat. Echter zijn er bij de verkoop van een verhuurde woning aan een opkoper totaal geen verkoopkosten zoals courtage en notariskosten, de hoogte van het bod dat u ontvangt is exact het bedrage dat de verkoop u netto oplevert.

Een zorgeloze en snelle verkoop van uw verhuurde woning ligt binnen handbereik.

https://sonsrealestate.nl/huis-verkopen-met-huurders/

Is een 2 persoons slaapbank geschikt als logeerbed?

Natuurlijk slaap je het liefst in je eigen bed met je eigen kussen. Maar als je bij iemand gaat logeren dan wil je natuurlijk wel lekker slapen. Hoe fijn is het dan als er een heerlijk bed voor je klaar staat waar je zo in kunt ploffen om een heerlijke nachtrust tegemoet te gaan. Met wat voor bed zou jij blij zijn als je bij iemand gaat logeren? Voldoet een matras op de grond? Of zou je het stiekem toch wel fijn vinden als er een lekker tweepersoonsbed staat in de kamer waar jij mag slapen?

Samen slaap je altijd beter

Voor de meeste mensen is het een must om een extra kamer of zolder te hebben waar een bed kan staan voor logees. Als je er de ruimte voor hebt kan je er natuurlijk een tweepersoons bed neerzetten. Maar wat helemaal handig is, is een 2 persoons slaapbank. Als je bijvoorbeeld een ruimte hebt zoals een zolder waar af en toe iemand komt logeren en waar je ook je was ophangt, strijkt of sport dan is een slaapbank wel heel erg handig. Je kunt het bed inklappen als je het niet nodig hebt als bed zijnde, maar bijvoorbeeld wel als bank om lekker een filmpje te kijken of een spelletje te spelen op de playstation.

Handig voor logees

Komt er iemand gezellig bij jullie eten en wil diegene blijven logeren? Dan is de slaapbank zo uitgeklapt. Twee kussen en een deken erop en je bent klaar. De meeste slaapbanken zijn erg makkelijk in en uit te klappen en hebben vaak ook nog opbergruimte waar je de kussens en de deken in kunt opbergen. Ideaal, want je hebt alles in een handomdraai klaar voor je logee.

 

Je verhuurde beleggingspand verkopen?

Ben je in het bezit van een beleggingspand en wil je deze nu gaan verkopen? Misschien heb je geld nodig voor een nieuw project? Of vind je dat dit een goed moment is om te verkopen? Het lijkt misschien lastig om een pand te verkopen dat verhuurd is, maar dit hoeft helemaal niet lastig te zijn.

Veel mensen kopen een beleggingspand als investering omdat het een aantrekkelijk rendement kan opleveren. Dit is een manier om een ​​extra bron van inkomsten te genereren en wordt als een redelijk veilige investering beschouwd. Maar het gaat niet alleen om het elke maand innen van huur. Als verhuurder ben je verantwoordelijk voor het regelen en betalen van onderhoud en reparaties. Ook kunnen er problemen zijn in de relatie met uw huurder, zoals wanbetaling en achterstand. Deze dingen kunnen veel tijd en energie kosten. Daarnaast zijn er veel regels en wetten die huurders beschermen en moet u als investeerder en verhuurder rekening houden met deze regels en wetten. Je kunt de huur bijvoorbeeld niet zomaar verhogen, want de wettelijke maximumgrens voor het verhogen van de huur is ongeveer 5% per jaar.

Ook als je besluit je beleggingspand te verkopen, mag je de huurovereenkomst niet zomaar opzeggen en de huurder eruit zetten. Volgens de Nederlandse wet zal “kopen de huur niet breken”. Wil je toch verkopen, dan verkoop je inclusief de huurder. Helaas zijn veel particuliere kopers niet geïnteresseerd in huizen met huurders omdat ze huizen willen kopen waar ze zelf willen wonen. Hierdoor zijn de potentiële kopers beperkt, waardoor het moeilijker is om verhuurde vastgoedbeleggingen te verkopen dan leegstaande panden.

Maar het verkopen van je verhuurde beleggingspand biedt ook een kans omdat andere beleggers er vaak in geïnteresseerd zijn. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je verhuurde beleggingspand te verkopen aan een partij die in vastgoed investeert en de huurders probleemloos over nemen. Het voordeel van verkopen aan professionele vastgoedinvesteerders is dat er direct contact is, er zijn dus geen makelaars bij betrokken. Hiermee bespaart je al snel duizenden euro’s. Bovendien hebben dergelijke partijen doorgaans geen voorbehoud van financiering en is er daardoor meer zekerheid over de aankoop van jouw pand. Ook hoef je geen notariskosten te betalen en zijn er flexibele voorwaarden. 

Hoe gaat verkopen aan een vastgoedinvesteerder in zijn werk? Na contact met de investeerder wordt er meestal een afspraak gemaakt om je beleggingspand te bezichtigen zodat de specialisten de waarde kunnen inschatten. Als het niet mogelijk is om te kijken, kan deze schatting ook op afstand worden gemaakt. Daarna wordt meestal een geheel vrijblijvende aanbieding gedaan op je pand. Je kan je verhuurde beleggingspand dus direct verkopen!

Wat doet een professionele hovenier Veenendaal eigenlijk in de winter?

Nee, een hovenier houdt geen winterslaap. De natuur trekt zich terug. Om zich voor te bereiden onder de deken van sneeuw. Zodat zij in het voorjaar de tuinen weer in volle pracht kunnen sieren, doet een hovenier het wellicht ook een dagje wat rustig aan. Maar zelfs tijdens het koude seizoen is er veel te doen – bijvoorbeeld planten verzorgen en klaarmaken voor het komende voorjaar.

Tijd voor houtachtige planten

De winter is de beste tijd van het jaar om bomen en struiken te snoeien. Dit geldt zowel voor fruitbomen en -struiken als voor sierbomen en -struiken. Voordat het broed- en nestseizoen voor vogels begint, worden werkzaamheden uitgevoerd waarbij meer dan de jaarlijkse begroeiing wordt teruggesnoeid. Ook vaste planten moeten worden teruggesnoeid. Voor hoveniers wachten in de aanloop naar Kerstmis veel spannende taken in een feestelijk versierde omgeving. De verkoop van kerstbomen houdt sommige hoveniers in de winter bezig, evenals het winteronderhoud. Met name hoveniers in de openbare sector zorgen voor het vrijmaken van paden en wegen wanneer het vriest en sneeuwt.

Voorbereidingen

Bestratingswerkzaamheden kunnen nog steeds in de winter worden uitgevoerd als de temperaturen niet te laag worden. De voorbereidingen voor een groendak en de aanleg van een vijver kunnen ook bij vorst nog worden uitgevoerd. Maar niemand hoeft urenlang buiten te werken bij temperaturen onder het vriespunt. Daarom wordt de wintertijd ook gebruikt voor bijscholing en bezoeken aan handelsbeurzen, worden geaccumuleerde overuren gecompenseerd en worden vakantiedagen opgenomen. Op die manier kan een hovenier, wanneer het weer warmer wordt, goed uitgerust aan het nieuwe seizoen beginnen. De lente is immers de drukste tijd in de sector. Als het weer het in de winter toelaat, worden bijvoorbeeld tuinen nieuw aangelegd. Bij nieuw gebouwde huizen worden in de tuin voetpaden aangelegd, de grond wordt klaargemaakt voor beplanting, oude struiken en bomen worden gesnoeid en verwijderd.

Kantoor of woonkamer

Het is een feit dat een tuinier niet alleen in de tuin, maar ook op kantoor of de woonkamer actief kan zijn en nuttige dingen kan doen. In de warme huiskamer of op kantoor kunnen vele tuinontwerpplannen worden gesmeed. Zodat als het weer het toelaat zij de droomtruin van hun klanten kunnen verwezenlijken.

Ben u op zoek naar een hovenier in Veenendaal? Bekijk dan hier de mogelijkheden.

Kleurige raambekleding in jouw interieur

Alle mensen die veel met kleuren bezig zijn begrijpen het belang van licht en kleuren, van hoe je het kunt manipuleren, filteren, accentueren, schuin zetten, dimmen, en steeds meer. Da Vinci, Michael Angelo, Picaso, Edvard Munch zijn allemaal kunstenaars die met kleuren en licht speelden om meesterwerken te scheppen. Nu is het jouw beurt om de juiste kleuren te combineren om het gewenste resultaat tot stand te laten komen.

Je huis is je canvas, je inspiratie is je penseel, je inrichting je kleuren, en je ramen je licht. Speel met je kleuren en je lichten naar de zin van je inspiratie en laat het meesterwerk tot stand komen.

Om die scherpe lichten te verduisteren biedt Raamdecoratie.com een ruime keuze aan kleuren, materialen, en soorten raambekleding die je inspiratie misschien wat huiverig maken om relaxed te kiezen! Hier is een beetje hulp voor je inspiratie. We hebben een paar voorbeelden van raamdecoratie die misschien precies goed zijn voor jouw situatie:

Rolgordijnen: Rolgordijnen zijn eenvoudig en netjes met hun eenvoudige bediening. Ze zijn verkrijgbaar met en zonder cassette en in diverse kleuren. Je kunt de kleuren, de stof of het materiaal kiezen dat perfect bij jou en je situatie past.

Honingraat plisségordijnen: Zoals de naam al zegt is dit een type raamdecoratie met plisse stof. Voor de kunstenaars met een neiging tot efficiënt groen zijn is dit jouw geschikte keuze, deze plisségordijnen hebben namelijk uitstekende isolerende eigenschappen. Fabrikanten gebruiken vaak extra lagen die plisségordijnen energie-efficiënter maken en perfect om je privacy te bewaren.

Zonweringen: Dit zijn de tinten voor de echt groene. Zeer energiezuinig en duurzaam zijn deze zonweringen perfect om lange zonnige dagen het hele jaar door te doorstaan. Gecoat met filtergaas zoals glasvezel, polyester, aluminium achterkant en andere laat deze zonweringen scherpe UV stralen filteren zonder lange tijd te verbleken.

Vouwgordijnen: Voor de uitstraling van klassieke schoonheid zijn vouwgordijnen bij uitstek de beste keuze. Je kunt je unieke kleuren en materialen kiezen, net als bij gordijnen. Bovendien kunnen deze gordijnen zo gekozen worden dat ze in een mooi patroon gevouwen kunnen worden.

Natuurlijke tinten: Voor de kunstenaars die op zoek zijn naar die traditionele schoonheid zijn deze tinten je roeping. Ze geven een rijke natuurlijke uitstraling aan de ramen. Ze moeten echter wel regelmatig verzorgd worden om te voorkomen dat de schoonheid vervaagt.

Ga nu op zoek en laat je inspiratie je naar je gewenste resultaat leiden!

 

 

Heb jij een schilder nodig in Haaksbergen?

Ben jij op zoek naar een ervaren schilder in de omgeving van Haaksbergen? Dan ben je hier op de juiste plek terecht gekomen. Deze schilder helpt jou graag bij alle schilder gerelateerde klussen die jij kan hebben in Haaksbergen en de omgeving van Haaksbergen. In Haaksbergen is deze schilder dan zeker ook een echte aanrader. Als jij een schilder nodig heb voor een grote of een kleine klus in Haaksbergen, kun je daarom ook zeker bij deze schilder terecht. Neem daarom snel contact op met deze schilder in Haaksbergen en ontdek wat deze schilder in Haaksbergen voor jou kan doen!

Schilderen

Een schilder van dit bedrijf in de buurt van Haaksbergen kan ervoor gaan zorgen dat jouw huis van binnen en van buiten er weer gloednieuw uit zal gaan zien. Als jij in Haaksbergen of de omgeving van Haaksbergen woont, kun jij snel een afspraak maken met deze schilder, zodat deze schilder aan de slag kan gaan. Of jij nou een schilder nodig hebt voor de buitenkant van jouw huis, of een schilder nodig hebt voor de binnenkant van jouw huis, deze schilder staat in elke geval voor jou klaar. Neem daarom nu snel contact op met deze schilder in Haaksbergen!

De voordelen

Naast het feit dat deze schilder in Haaksbergen voor al jouw schilderwerk jou graag van dienst is, is deze schilder jou ook graag van dienst voor ander soort werk. Deze schilder in Haaksbergen kan namelijk ook voor jou spuitwerk, glaswerkzaamheden en behangwerkzaamheden voor jou uit gaan voeren. Zo weet je zeker dat deze schilder in Haaksbergen aan al jouw wensen kan gaan voldoen. Als jij een schilder nodig hebt en in Haaksbergen of de in omgeving van Haaksbergen woont, is deze schilder voor jou klaar om te beginnen. Neem daarom snel contact op met deze schilder in de buurt van Haaksbergen!

 

Muren spuitwerk strak laten uitvoeren door latex spuiter

Ben jij toe aan een nieuwe look in je huis? Je bent niet de enige. Zeker in de tijd dat nu we nu met corona veel tijd thuis doorbrengen, zijn veel mensen toe aan een frisse wind door de woning. Een nieuwe look kan een nieuwe, leuke sfeer in huis brengen. Veel mensen denken dan direct aan het verkopen van het hele meubilair en op zoek naar een nieuwe bank, tafel en tv meubel, maar er zijn makkelijkere en goedkopere opties. Wat veel verschil maakt, is een nieuw likje verf aan de muur. Door de muren (en misschien ook wel de plafonds) opnieuw te verven, kan je huis al een hele frisse look krijgen. De grote vraag is, ga je dit zelf doen of huur je een verfspuiter in? Wij adviseren dat laatste.

Voordelen van muren laten spuiten

Het is niet voor niets dat steeds meer mensen er voor kiezen om hun muren te laten spuiten. Het grootste voordeel? Je hoeft het niet zelf te doen en met de hulp van een vakman ben je verzekerd van een prachtig eindresultaat. Een verfspuiter komt namelijk voorafgaand aan de klus bij jou op locatie kijken naar de ruimte. Samen met jou bepaalt hij de manier waarop hij het gaat aanpakken en doet hij je een goed voorstel. Een verfspuiter doet het hele proces voor je, dus inclusief afplakken en opruimen. Zo kun jij je energie stoppen in andere belangrijke zaken.

Hoge kwaliteit

Een verfspuiter werkt vaak met een airless verfspuit. Een airless verfspuit is een apparaat dat grote volumes verf heel gelijkmatig kan verdelen en spuiten op een muur of plafond. Het spuiten van verf gaat veel sneller dat het traditioneel schilderen met roller en kwast. Naast het feit dat het sneller gaat, is het resultaat vaak ook oogstrelend mooi. Doordat je zonder kwast of roller werkt, heb je geen kans op lelijke strepen of banen op de muur, maar wordt het een mooie, egale muur. Een lust voor het oog.

Lagere kosten dan traditioneel schilderwerk

Omdat hiermee veel tijd gewonnen wordt, valt de prijs vaak ook lager uit voor je. De kosten van verf spuiten variëren van 7 tot 9 euro per vierkante meter, afhankelijk van het aantal vierkante meters dat je wil laten voorzien van een nieuwe laag verf. Twijfel je of dit iets voor jou is? Neem dan contact op met een verfspuiter en ga samen bekijken wat voor jou de beste optie is. Onze ervaringen met verf spuiten zijn echter fantastisch, en we zijn zeker niet de enige die dat vinden. Succes met het muren spuitwerk!

 

Waarom is een woonverzekering belangrijk?

Ga voor een woon en inboedel verzekering

Met een huis kan veel gebeuren. Onbevoegden kunnen inbreken, er kan een storm komen die elementen aan de woning beschadigd of een brand die de woning plus inboedel naar de filistijnen helpt. Het is daarom zeker verstandig een woon en inboedelverzekering af te sluiten. Een woonverzekering dekt schade en calamiteiten aan jouw woning. Er kan onverwacht een brand uitbreken, ruiten kunnen beschadigen en regenval of lekkages kunnen zorgen voor waterschade aan de woning. Om dit te verzekeren kijk je naar een woonverzekering bij overstappen.nl. Een woonverzekering dekt alle onvoorziene reparatie en vervangingskosten met alles aan en om de woning. Inbrekers kunnen ook op elk moment toeslaan, zeker in wijken waar veel inbraken zijn. De woonverzekering dekt ook alle schade door inbraak. Het is belangrijk om woonverzekeringen goed te vergelijken zodat je niet teveel premie betaald. Ook de voorwaarden verschillen per verzekeraar. De polisvoorwaarden en kleine lettertjes dienen daarom goed te worden doorgelezen. Een woonverzekering bij overstappen.nl is een goede optie om te vergelijken.

Inboedelverzekering kiezen

De inboedel verzekerd alles wat in je woning staat. Denk aan meubels, apparatuur, gordijnen en sanitair. Er kunnen inbraken zijn met vernieling tot gevolg en andere calamiteiten zoals branduitbraak of lekkages in de woning waardoor de inboedel beschadigd. Een je kunt een inboedelverzekering bij overstappen.nl vergelijken. Indien je in je nieuwe woning treed ben je vast heel erg blij met de spullen. Maar je wilt deze misschien wel dure meubels en alle spulletjes zoals foto’s en sieraden beschermen tegen onverwachte dingen zoals inbraak en brand. De verzekering keert alleen uit al je bonnen kunt overhandigen van de aankopen. Soms vragen ze hier ook om na het uitgekeerde bedrag. Een inboedel is dus altijd zeer verstandig om af te sluiten omdat calamiteiten niet te overzien zijn en uit onverwachte hoek komen. Het is helemaal verstandig als de buurt waarin je woont bekend staat om inbraken om de woning zo optimaal als mogelijk te verzekeren. Het is goed om te kijken waar jouw inboedel uit bestaat voordat je snel een verzekering afsluit. Misschien zijn er wel bijzondere spullen van waarde die je nog apart mee kunt laten verzekeren naast je standaard inboedelverzekering. Mobiele telefoons en laptops kunnen bijvoorbeeld ook meeverzekerd als de schade binnen in huis is ontstaan. De verzekering keert echter niks uit bij schade buitenhuis. Dus een buitenshuisverzekering samen met inboedel is daarom ook een optie voor extra zekerheid. Je kunt alle polisvoorwaarden van de inboedelverzekering bij overstappen.nl vergelijken samen met de laagste premie.

Waarom een bed van 180×200 de perfecte keuze is

Wanneer je een nieuw bed gaat kopen, moet je dat goed doordacht doen. Een goed bed en matras zijn bepalend voor een goede nachtrust. Wanneer je een goed bed en matras hebt, wordt je uitgerust wakker en daarvoor ga je ook slapen. Daarom moet je bed aan bepaalde eisen voldoen. Een bed moet een goede grootte hebben. Een bed van 180×200 cm is een standaardmaat. Het is de meest voorkomende afmeting voor zowel boxsprings als lattenbodems. Door een voldoende groot bed te kiezen verstoor je niet de nachtrust van je partner. Je hebt beide voldoende ruimte om heerlijk van je nachtrust te kunnen genieten. Een bed van 180 x 200 cm is een van de meest gekozen maten. Je hebt daardoor veel aanbod. Je kunt bij die maatsoort kiezen uit allerlei soorten, prijzen en dergelijke. Het is een maat dat voldoende ruimte biedt voor twee personen. Het is groot genoeg voor een goede nachtrust ook al ben je van nature een moeilijke slaper. Het is ook een voordeel dat deze standaardmaat, ondanks de grootte, in bijna alle slaapkamers past.

De beste maat voor je bed

Over het algemeen wordt gezegd dat hoe groter het bed is hoe comfortabeler je erop kunt slapen. De lengte en breedte van je bed zijn afhankelijk van je eigen lengte en lichaamsbouw. Wanneer je een lichaamslengte hebt van 175 cm dan is een bed van 200 cm lang genoeg. Wanneer je echter langer bent dan kun je een bed nemen van bijvoorbeeld 210 cm of 220 cm. Je moet er rekening mee houden dat je bed ongeveer 20 cm langer is dan dat je zelf bent. Wij Nederlanders worden steeds langer en daardoor worden er ook steeds langere bedden gekocht. De breedte van je bed wordt ook door je postuur bepaalt. Wanneer je een gewoon alledaags postuur hebt, is de breedte van het matras waarop je slaapt van 80 cm al voldoende. Als je echter breed gebouwd bent dan is het aan te bevelen dat de matrasmaat een breedte heeft van 90 cm of zelfs 100 cm. Een bed van 200 cm breed is een breed bed. Je moet natuurlijk ook beoordelen of dat goed in je slaapkamer past. Natuurlijk kan je altijd even de hulp van een expert, zoals Emob, inroepen als je twijfelt over de maat van je bed.

Het matras voor je bed

Wanneer je een tweepersoonsbed hebt en je moet kijken voor een nieuw matras dan kun je een twee persoons-matras nemen. Je kunt ook twee kleinere matrassen aanschaffen. Wanneer je hoofdzakelijk alleen in het twee persoons-bed ligt, kun je het beste een tweepersoonsmatras kopen. Slaap je altijd met twee personen in het bed dan kun je gebruik maken van 2 losse matrassen. Dat is ook fijner slapen als je bedpartner een heel ander postuur of lichaamsgewicht heeft dan jij. Ook kun je een zacht matras willen hebben of juist een hard. De hardheid is medebepalend voor de wijze van slapen. Het is ook fijner om 2 losse matrassen te gebruiken als een van beiden veel transpireert. Ook kun jij of je bedpartner lichamelijke klachten hebben. Ook dan is gewenst om een eigen matras te hebben. Ga bij het uitzoeken van een nieuw bed en matras (sen) niet over een nacht ijs. Zorg dat je een matras koopt waarop je eerst kunt proefslapen. Het is bijzonder belangrijk dat je na het slapen weer uitgerust wakker wordt.