Waterschade aan uw woning kan worden voorkomen met aluminium!

Steeds meer geven architecten de voorkeur aan het gebruik van aluminium en bij nieuwbouwprojecten wordt het dan ook al vaak direct ingezet: het gebruik van aluminium. Het metaal heeft geweldige eigenschappen en voordelen om mee te werken en is met name ideaal om in te zetten als raamdorpels. Dit zijn gevelonderdelen die voorkomen dat regenwater direct in uw gevel loopt, wat voor vocht, schimmels of ernstige waterschade als lekkage kan zorgen. Zulke raamdorpels worden ook wel waterslagen genoemd en zijn onmisbaar bij het beschermen van onze muren tegen hemelwater. 

Wat zijn de voordelen van aluminium waterslagen?
Niet alleen bij nieuwbouw, maar ook bij renovatie wordt door vakspecialisten steeds meer het gebruik van aluminium aanbevolen. Vroeger werden vooral steenachtige raamdorpels gebruikt, zoals beton, hardsteen of bakstenen. Nog altijd is het mogelijk voor steen te kiezen, maar met aluminium waterslagen kiest u voor een duurzame oplossing die veel voordelen kent. Aluminium is water-, wind- en luchtdicht en dus zeer goed bestand tegen alle invloeden van ons klimaat. Het is een zeer sterk en toch lichtgewicht metaal, waardoor ook vakmensen graag met aluminium werken. Het is een zeer duurzaam product in verschillende opzichten. Aluminium waterslagen kunnen jarenlang mee en vragen zeer weinig onderhoud. Bovendien is het metaal brandveilig en recyclebaar!

Met aluminium een stijlvolle gevelafwerking!
Waterslagen worden bevestigd aan de onderkant van uw kozijn. Dit kan in een hellende of platte uitvoering. Vaak wordt gekozen oor een hellende uitvoering zodat het regenwater makkelijk van uw kozijnen kan wegvloeien. Voordeel bij aluminium waterslagen is dat u gebruik kunt maken van zogeheten antidreun folie, wat het vervelende geluid van tikkende regen dempt. Het gebruik van aluminium geeft bovendien een fraai aanzicht. Zeker wanneer uw pand van meerdere en andere afwerkingen van aluminium is voorzien, vormt het een strak en modern geheel. Denk aan een aluminium balkonhek op uw dakterras. Ook hierbij gelden de voordelen van het metaal en zo stemt u het geheel volledig naar wens én in stijl af!

Ook uw bedrijfspand kunt u praktisch en stijlvol afwerken met aluminium!
Laatste bijkomende voordeel wanneer u kiest voor aluminium waterslagen is dat u ze kunt laten coaten. Met de keuze uit verschillende (RAL) kleuren kunt u met een coating uw aluminium waterslagen bijvoorbeeld laten aansluiten op uw bedrijfskleuren. Zo zorgt u niet alleen voor een zeer praktische bescherming van de gevels van uw bedrijfspand, maar straalt u  m et aluminium waterslagen ook nog eens uw eigen identiteit en professionaliteit uit! Ga op zoek naar een gespecialiseerde groothandel of metaalbewerker bij u in de buurt en laat u informeren en adviseren over de geweldige eigenschappen en voordelen van aluminium afwerkingen!