In en Out Living
Image default
Woningen

Wat is riet en hoe wordt het toegepast?

Riet is een soort gras dat gedroogd is voor een bepaalde tijd. Riet kan ontzettend groot worden, namelijk tot wel 3 centimeter dik en 3 meter hoog. Het groeit eigenlijk overal en het heeft geen perfecte omstandigheden nodig om tot zijn recht te komen. Een grote hoeveelheid water is genoeg. En laten we hier nou lekker veel van hebben in Nederland.

Nu heeft riet een heleboel doeleinde. Het wordt zowel gebruikt als eindproduct als halffabricaat. Een goed voorbeeld voor het uiteindelijke product is een rietendak.

Het is een beroep waar je echt in gespecialiseerd moet zijn. Het leggen van een rieten dak. Dit beroep bestaat al honderden jaren. Een rieten dak wordt eigenlijk al gelegd zolang als dat mensen huizen maken. Het is namelijk een isolerend en duurzaam materiaal. Op de duur moet je dak vervangen worden en dan ga je kijken wat de beste keus is voor jou. Een rieten dak spreekt je al een tijdje aan en vragen als: ‘hoe lang gaat een rieten dak mee’? Is een vraag die naar boven komt. Hoelang een dak mee gaat hangt er vanaf hoe goed je het onderhoud. Of je nou gebruik een rieten dak, traditionele dakpan of een stalen dak hebt. Onderhoud staat centraal als je de kwaliteit en lange termijn inzetbaarheid wilt waarborgen.

Een rieten dak is ook niet meer wat het geweest is. Tegenwoordig wordt het gecombineerd met allerlei producten om de eventuele risico’s te reduceren. Brandbaarheid is bijvoorbeeld een onderwerp dat vaak ten sprake komt bij een rieten dak. Maar wist je dat hier al een heleboel oplossingen voor zijn? Je kan een rietendak aanschaffen met bijvoorbeeld een onderconstructie. Mocht er brand zijn dan is de kans dat het zich verspreid naar de rest van je huis minimaal. Hiernaast kan je een sprinklerinstallatie in de nok laten aanleggen of je huis voorzien van een brandwerende spray. Als je meer wilt weten laat je dan is informeren bij een rietdekker bij jou in de buurt.

http://www.rietwerk.nl/