In en Out Living
Image default
Woning en Tuin

Waarom een slot met een meerpuntssluiting?

Steeds meer mensen doen een beroep op de diensten van een erkende slotenmaker. Een erkende slotenmaker heeft namelijk veel kennis over inbraakbeveiliging. In Nederland wordt er steeds vaker ingebroken en dit vormt een groot probleem. Je wilt natuurlijk veilig in je woning kunnen wonen en daarom moet de inbraakbeveiliging in orde zijn. Veel mensen hebben een slechte inbraakbeveiliging en dit komt door de sloten. Veel huizen in Nederland hebben sloten met een hele lage kwaliteit. Deze kunnen makkelijk geforceerd worden door een beginnende inbreker. Een erkende slotenmaker heeft wel kwalitatieve sloten en vaak zijn dit sloten met een meerpuntssluiting.

 

Een meerpuntssluiting kan op twee manieren bediend worden. Je kunt het slot bedienen middels de sleutel in het cilinder te steken, maar je kunt het ook bedienen met de deurkruk. Voordat je een slot koopt met deze functie, is het wel handig om er meer over te weten te komen. Je koopt natuurlijk niet iets als je niet weet wat het precies is. Wil je weten wat het allemaal betekent? In dit artikel vertellen we er meer over, zodat je er alles over te weten komt.

Wat is een meerpuntssluiting?

Een meerpuntssluiting of driepuntssluiting geeft je veel meer bescherming van buitenaf dan een normaal slot. Een standaard slot kan makkelijk geforceerd worden en hierbij kan het cilinder uit het slot worden getrokken. Met meerdere punten op meerdere plekken in de deur is er bijna geen kans om het slot te forceren. Een slot met deze functie staat met maximaal vijf punten in verbinding met het kozijn van de voordeur. Je kunt met de sleutel alle sluitpunten sluiten, maar natuurlijk ook tegelijkertijd openen. Sloten met deze functie zorgen voor een betere inbraakbeveiliging en ze maken het de inbreker heel erg lastig.

 

Wanneer je een slot met meerpuntssluiting wilt kopen, is het van belang om goed te kijken naar het keurmerk. Je hebt bijvoorbeeld het SKG*, SKG** en SKG*** keurmerk. Deze keurmerken laten zien dat het slot uitermate is getest door de politie. Een SKG*** keurmerk slot is natuurlijk het beste en kan ervoor zorgen dat een inbreker veel weerstand krijgt tijdens een inbraakpoging. Een inbreker vindt het helemaal niet fijn om veel weerstand te krijgen en haakt hierdoor vaak af.

 

Erkende slotenmaker

Wil jij een goed slot kopen met een meerpuntssluiting? Dan is het misschien verstandig om dit te doen bij een erkende slotenmaker. Een erkende slotenmaker heeft namelijk veel ervaring op het gebied van sloten. Ze hebben kwalitatieve sloten en deze zijn altijd voorzien van een keurmerk. Het monteren van een meerpuntssluiting is ook erg lastig, maar moet wel met precisie worden gedaan. Een erkende slotenmaker kan het slot makkelijk voor je monteren en ervoor zorgen dat het slot goed op de deur zit. Het is aan te raden om een goed slot te kopen en niet alleen te kijken naar de prijs. Met een goed slot kun je meerdere jaren doen en het is daarom altijd een slimme investering. Is het slot defect? Dan heb je bij een erkende slotenmaker altijd garantie en dat is natuurlijk ideaal.