In en Out Living
Image default
Aanbiedingen

Vinyl vloeren: de voordelen opgesomd

Wie op zoek is naar een nieuwe vloerbekleding, moet zeker vinyl overwegen. Deze vloeren bieden een reeks interessante voordelen. Wij sommen ze voor u op:

Watervast

Vinyl is watervast. Het slorpt geen vocht op, en zet dus niet uit door een hoge luchtvochtigheid. Dat maakt vinyl vloeren perfect geschikt voor badkamers. U mag er probleemloos met natte voeten over lopen. 

Sterk

Wat veel mensen niet weten, is dat vinyl heel erg sterk is. De planken zijn goed bestand tegen vallende voorwerpen. Deze vloerbekleding gaat dus erg lang mee, en is een uitstekende keuze voor kinderkamers en keukens.

Geluidsabsorberend

Vinyl tegels zijn een voor de hand liggende keuze voor verdiepingsvloeren. Dit materiaal heeft geluidsabsorberende eigenschappen. Op deze manier is er minder geluidsoverlast in de onderliggende ruimte. Ook in slaapkamers is dit handig, want dan wordt uw partner niet wakker wanneer u ’s nachts naar het toilet moet.

Geringe dikte

Een vinyl tegel is veel dunner dan parket, laminaat of natuursteen. Dat komt van pas bij renovaties. Want u hoeft de bestaande vloer niet uit te breken. Plaats de nieuwe vinyl simpelweg op de bestaande vloerbekleding. Dat bespaart u weer een hoop tijd.

Zelf plaatsen

De meeste vinyl planken zijn voorzien van een kliksysteem. Hiermee klikken ze makkelijk in elkaar. De plaatsing kunt u dus makkelijk zelf doen, en zo enkele honderden euro’s uitsparen. In theorie is het zelfs mogelijk om de planken terug uit elkaar te klikken en de vloer mee te verhuizen.

 

https://www.dpnt.be/interieurtips