Een elektrische boiler maakt je energie blij!

Een elektrische boiler maakt je energie blij!

Je oude boiler heeft het nu toch echt begeven en dus ben je op zoek naar een nieuwe. Dat het een elektrische boiler moet worden is logisch aangezien all electric de de toekomst is. Dus vlug op zoek naar zo’n elektrische boiler en dan natuurlijk een model die het beste past bij jouw persoonlijk verbruik en ruimte. Maar hoe weet je hoe veel liter en welk type dat is?

Goed nieuws! Want op de website van elektrischeboiler.eu vind je nu een super handig hulpje; een online boiler calculator.
Het werkt eenvoudig; vul gewoon je gegevens in en er rolt een advies op maat uit.

Hetzelfde doe je met de juiste keuze voor een elektrische cv ketel (die zal ook wel een keer aan vervanging toe zijn).

Er is op deze website trouwens sws veel keus aan elektrisch aangedreven apparatuur. Close-in/up boilers van 5 of 10 liter van het merk Lemet bijvoorbeeld, deze boilers hebben een isolatiewand van het nieuwste polyuretaanfoam, een buitenwant van kunststof bij de kleine modellen en een dikke metalen buitenwand bij de grotere modellen (verkrijgbaar tot wel 2000! liter). 

Mede dankzij deze isolatiewand blijft het water ontzettend lang warm en zo bespaar je op de energiekosten.

Er is ook een EcoWay versie te koop. Geheel computergestuurd en bepaalt heel slim zelf wanneer het nodig is om het water bij te verwarmen.
Dit is niet constant nodig namelijk. Ook dit draagt weer bij aan een fikse energiebesparing.

 

 

 

 

Alle elektrische boilers op deze site hebben het hoogsthaalbare energielabel op dit moment een label A/B. Een aantal elektrische ketels is voorzien van dubbele tanks, plat uitgevoerd en hebben een met titanium versterkte binnenketel en een diepte van maar 25cm. Zo passen ze meestal in een kastje, maar op zich hoeft dat niet per se, ze zijn zo mooi vormgegeven dat je ze ook in het zicht kunt hangen. 

Breng eens een bezoekje aan de website van elektrischeboiler.eu en je bent meteen een stuk wijzer.
Alles is op voorraad en en super scherp geprijsd, een dikke aanrader dus!

https://elektrischeboiler.eu/

Ketelonderhoud door Kuiper en Zonen BV

Kuiper & Zonen BV is al meer dan honderd jaar de ketelspecialist. Bij dit bedrijf kun je dan ook gerust je ketelkeuring laten begeleiden. Het is namelijk verplicht om ketels en druklichamen boven een bepaalde werkdruk te laten keuren. Deze keuring mag alleen worden gedaan door een daartoe bevoegde keurmeester.

Begeleiding en reparatie door Kuiper en Zonen BV

Wanneer je Kuiper en Zonen BV inschakelt voor de begeleiding van je ketelkeuring, wordt de revisie van de appéndages en veiligheden goed uitgevoerd. Daarnaast wordt de begeleiding van de ketelkeuring zeer serieus genomen. Na de keuring bouwt Kuiper en Zonen de stoomketel weer op en wordt deze weer in bedrijf gesteld. Tenslotte wordt er ook nog gezorgd dat alle drukbussen en pakkingen worden gecontroleerd op dichtheid. Na deze gehele procedure kun je er weer twee jaar mee vooruit, zonder hier nog omkijken naar te hebben! Ook voor het onderhoud kun je terecht bij Kuiper en Zonen.

Onderhoud

Wanneer je zo min mogelijk hinder wilt ondervinden van het onderhoud aan de ketel, kun je ervoor kiezen om een onderhoudscontract aan te gaan. Hierbij wordt het totaalonderhoud van de ketel en branderinstallatie helemaal voor je uitgevoerd. Wanneer er een reparatie nodig is aan de ketel, wordt dat direct door een medewerker met alle benodigde kennis en ervaring gedaan. De benodigde onderdelen zijn eigenlijk altijd wel aanwezig in het eigen magazijn. Op die manier wordt de continuïteit van jouw productieproces gewaarborgd. Het is zelfs mogelijk om een ketel te lenen, terwijl je eigen ketel wordt gerepareerd. Eenmaal alles opgelost, wordt alle informatie natuurlijk bewaard. Dit gebeurt op een server waar je 24 uur per dag vanaf de website op kunt inloggen. Hier staat de handleiding, keuringen en beschikbare informatie over jouw ketel. Daarnaast kun je hier ook de inspectie-, service-, en onderhoudsrapportages vinden.

Verhuur

Ben je op zoek naar een ketelinstallatie om te huren. Dan kan dat ook. Het is mogelijk om voor kortere, maar ook voor langere tijd ketels te huren. Bijvoorbeeld tijdens een verhuizing of als overbrugging tijdens een keuringsperiode. Kijk voor meer informatie op de website of neem contact op.

 

Eenvoud en gemak dient de mens met de DAT elektrische cv ketel

Eenvoud en gemak dient de mens met de DAT elektrische cv

 

Aansluiten wordt kinderspel met de allernieuwste cv van het gerenomeerde merk DAT.

Daar waar voorheen vaak een vakman/vrouw aan te pas moest komen om een elektrische cv aan te sluiten is dat bij het nieuwste model van DAT niet meer nodig.

De DAT elektrische cv ketel KOP is gemaakt ten behoeve van het verwarmen van een ruimte met vloerverwarming of radiatoren in een gesloten systeem.

In de behuizing van de DAT cv zit een energiezuinige synchrone pomp met EEI 0,20.

De DAT cv is voorzien van een gecombineerde temperatuur- en druk meter en de nodige beveiligingen tegen te hoge temperatuur en een te hoge druk.

 

 

De DAT heeft, om het zo makkelijk mogelijk te maken slechts enkele knoppen waar het gewenste vermogen mee gekozen kan worden. Geen gedoe, maar een simpel en overzichtelijk apparaat, waarop de temperatuur en de leidingdruk af te lezen is op de analoge meter aan de voorzijde.

 

Ideaal is de cv in combinatie met een prioriteitsschakelaar en een doorstromer. De prioriteitsschakelaar zorgt ervoor dat de cv tijdelijk uitgeschakeld zal worden als u de doorstromer gebruikt. Op deze manier kunt u twee apparaten op een voeding aansluiten zonder dat de stoppen eruit slaan.

De DAT elektrische cv ketel KOP wordt compleet geleverd met een wilo of een grundfoss pomp met een energielabel A.

Super voordelig om aan te schaffen en een snelle terugverdientijd en bovendien een snelle opwarmtijd. De DAT elektrische cv ketel KOP is verkrijgbaar in 6, 9 en 12 kw.

Op de website van elektrischeboiler.eu kunt u nog veel meer informatie over dit supergoedkope en eenvoudige apparaat vinden inclusief alle handleidingen om het allemaal zo makkelijk mogelijk te maken.

 

 

https://elektrischeboiler.eu/Accessoires/Elektrische-Kachels

Goedkoop van het gas af met een DAT elektrische cv ketel

Snel een goedkoop van het gas af is mogelijk met de DAT elektrische cv ketel.

U hoeft alleen uw traditionele bestaande gas cv ketel te vervangen door de DAT elektrische cv ketel. Alle radiatoren en dergelijke kunt u behouden. Dat scheelt al veel in de installatie kosten een aanschaf kosten. Een veel herrie makende warmtepomp die ook nog eens veel ruimte in beslag neemt is dus niet nodig om snel van het gas af te komen. Bovendien is de aanschafwaarde van de elektrische cv ketel vele malen lager dan de warmtepomp of allemaal losse elektrische kachels in uw woning wat ook vaak als alternatief aangeboden wordt.

De DAT elektrische cv ketel is een eenvoudige cv ketel met een hoge betrouwbaarheid. Zeer eenvoudig te monteren en van alle gemakken voorzien. Zo is hij veilig omdat hij dubbel afgezekerd is tegen te hoge temperaturen. U kunt uw bestaande aan/uit kamer thermostaat gewoon blijven gebruiken en de elektrische cv ketel kan op 33, 66 of 100% van het vermogen worden ingesteld met de daarvoor bestemde schakelaars aan de voor kant gemonteerd van de ketel.

De DAT elektrische cv ketel is leverbaar in 6, 9 en 12kW en voorzien van een manometer waarme men de druk in de keidingen kan aflezen. Op de voorkant zit ook een thermometer om de temperatuur van het water in de leidingen af te lezen. Deze temperatuur kan eenvoudig met een draaiknop worden ingesteld.

Heeft u interesse in een DAT elektrische cv ketel? Kijk eens op de website van  DAT heating. Daar vind u alles over de DAT elektrische cv ketels en elektrische kachels met en zonde wifi te bedienen.

De DAT elektrische cv ketels worden uitsluitend via een dealernetwerk verkocht.

 

https://www.datheating.eu/

De elektrische CV ketel als alternatief op een warmtepomp

Een elektrische CV ketel als alternatief op een warmtepomp.

Bijna dagelijks leest u in het nieuws over warmtepompen terwijl een elektrische CV ketel een perfecte oplossing zou zijn als alternatief voor de traditionele gas cv ketel en warmtepomp en vele voordelen heeft.

Een elektrische CV ketel is voor het verwarmen van een ruimte en dus heeft u naast de elektrische CV ketel nog een elektrische boiler of doorstromer nodig voor het warme water van uw douche en bad. Ook zijn er inmiddels al elektrische CV ketels met ingebouwde doorstromer. die al wel ook warm water kunnen genereren. Een soort Elektrische Combi ketel dus.

De elektrische cv heeft vele voordelen. Zo is er geen rookgas afvoer nodig en edus geen kans op CO2 vergiftiging. De montage is meteen hierdoor een stuk eenvoudiger. Er hoeven immers geen gaten door de muur gemaakt te worden voor de afvoer van de gassen. 

Indien u een bestaande situatie heeft kunt u uw oude gas ketel verwijderen en de elektrische variant daarvoor in de plaats monteren. U kunt dus uw bestaande radiatoren en of vleorverwarming gewoon behouden. Dit bespaart meteen veel kosten indien u over gaat op elektrisch verwarmen.

De elektrische CV ketel is nagenoeg onderhoudsvrij, neemt veel mionder ruimte in beslag, is eenvoudiger te monteren en ten opzichte van een warmtepomp ook nog eens veel stiller. Wilt u meer weten over de elektrische cv of over hoe u van het gas af kunt ? Kijk eens op de website van ElektrischeBoiler.EU door hier te klikken. Daar vind u veel informatie.

De vele voordelen van een elektrische CV ketel:

 • Stil in gebruik. Helemaal vergeleken met een warmtepomp.
 • Lage aanschafwaarde
 • Nagenoeg onderhoudsvrij
 • Geen rookgasafvoer nodig
 • Geen kans op CO2 vergiftiging
 • Perfect in combinatie met een elektrische boiler of doorstromer
 • U kunt uw huidige radiatoren en of vloerverwarming gewoon blijven gebruiken.
 • Uw gasketel is in de meeste gevallen eenvoudig om te wisselen voor elektrische variant.

https://elektrischeboiler.eu/elektrische-cv-vloerverwarming-ketel

Tips voor een veilige cv ketel

Een onderzoek uit eind 2014 van het EO-programma ‘’dit is de dag’’ blijkt dat een aantal dodelijke slachtoffers door koolmonoxidevergiftiging, het gevolg is van een cv-ketel. Een reden die werd meegegeven voor de toenemende slachtoffers is dat steeds meer mensen hun cv-ketel laten plaatsen door installateurs zonder de benodigde papieren. Een installateur is een vrij beroep. Dit wekt de indruk dat een cv-ketel installatie een gemakkelijk proces is en dat hier geen opleiding of voorafgaande kennis voor nodig is. Dit is natuurlijk niet het geval.

Koolmonoxide is een stof die we niet zien, ruiken of proeven. Ook wordt het wel eens de sluipmoordenaar genoemd. Door onvolledige verbranding van het gas in de cv-ketel ontstaat koolmonoxide. Als in de ruimte waar de cv-ketel hangt te weinig zuurstof is of de rookafvoer werkt niet naar behoren dan kan er koolmonoxide in uw huis vrijkomen. Dit heeft een aantal gevolgen op uw gezondheid en mogelijk de gezondheid van uw partner en of kinderen.

De tips voor een veilige cv-ketel!

Doormiddel van de inleiding hierboven willen wij u natuurlijk niet bang maken, wij willen u alleen de gevolgen laten zien van een onveilige cv-ketel. Daarom kan het u niet kwaad doen als u zorgvuldig opzoek gaat naar de juiste installateur zoals Regio Loodgieters.

Vraag naar kennis en certificaten

Een juiste installateur vergoot een veilig gevoel bij een nieuwe cv-ketel. Natuurlijk begrijpt elke loodgieter dat het laagste prijskaartje het meest voor de hand licht, daar zijn we Nederlanders voor. Vraag altijd vooraf eerst naar aantoonbaar bewijs aan de installateur en of de installateur gecertifieerd is.

Laat een veiligheid inspectie doen

U heeft de geschikte installateur gevonden, vraag aan de installateur of hij of zij een veiligheidsinspectie wilt doen. Waar wordt naar gekeken wordt bij een veiligheidsinspectie? Er word gekeken naar de rookgasafvoer, gasleidingen en er wordt een koolmonoxide meting gedaan.

 • Rookgasafvoer: Een gemiddeld huishouden weet niet dat de rookgasafvoer van een cv-ketel net zo lang meegaat als de cv-ketel hemzelf. Tijdens de vervanging van een cv-ketel is het daarom ook erg belangrijk dat de afvoer ook vervangen wordt tijdens het vervangen van de cv-ketel. De rookgasafvoer zorgt ervoor dat er dat de vrijgekomen gassen zoals rookgassen en koolmonoxide bij de verbranding netjes begeleid wordt door de afvoer.
 • Gasleidingen: Een lekkage kan altijd ontstaan, ook in uw gasleidingen. Laat daarom de installateur altijd de gasleidingen controleren
 • Koolmonoxide meting: Als u benieuwd bent of er op het moment koolmonoxide door uw huis sluipt? Laat dan de installateur een koolmonoxide meting doen.

Om er zeker van te zijn dat er koolmonoxide gedetecteerd kan worden kunt u altijd koolmonoxide melders plaatsen en aanschaffen.

https://loodgieter-rotterdam.nu/

Eindelijk een losstaande kleine warmtepomp

De kleine warmtepomp voor in elk huis.

Wat voorheen een grandioos groot ding was is tegenwoordig een zeer kleine warmtepomp die overal wel een plaats kan krijgen. De DAT mini warmtepomp is een los staande warmtepomp die eenvoudig gekoppeld kan worden aan bijvoorbeel uw elektrische boiler met warmtewisselaar.

Heeft u nu een zonneboiler in combinatie met een elektrische boiler met twee spiralen dan is deze warmtepomp perfect om aangesloten te worden op de 2e spiraal.

Met een geluidsniveau van slechts 61dB is deze warnmtepomp een van de stilste in zijn soort. Daarnaast is het verbruik heel laag. 265Watt bij een lucht temperatuur van +7 graden en een water temperatuur van +10 graden. Met zo weinig vermogen is het dus mogelijk tegen zeer lage kosten uw warm water voorziening voor elkaar te krijgen. Een groot voordeel is dan ook dat hij afgezekerd kan worden op een bestaande groep van 16 Ampere. Veel aanpassing aan uw elektrische huis installatie zal niet nodig zijn.

Naast de kleine afmeting van het apparaat, het lage verbruik en het lage geluidsniveau is de DAT mini warmtepomp eenvoudig aan te sluiten en kan men spelen met de ingaande en uitgaande lucht. In de winter kan men de lucht gebruiken om te verwarmen en in de zomer om mee te ventileren. Zo wordt ook de luchtcirculatie optimaal benut en genereerd men een extra besparing op de kosten voor verwarmen.

Wilt u meer weten over dit geweldige apparaat kijk dan eens op de website van ElektrischeBoiler.EU in deze link. KLIK HIER!

 

https://elektrischeboiler.eu/Warmtepomp/dat-mini-eco-warmtepomp