In en Out Living
Image default
Aanbiedingen

Verschillende soorten zonwering op een rij

Zonwering heeft meerdere functies. Allereerst is zonwering natuurlijk bedoeld om het lichtinval van buitenaf te reguleren en om het gevoel van privacy van je huis of kantoor te verhogen. Zonwering heeft ook steeds meer een decoratieve functie gekregen. In dit artikel vertel ik je alles over de kenmerken van zonwering en in het bijzonder besteed ik aandacht aan horizontale jaloezieën. Lees vooral verder als je meer wil weten.

Het belang van goede zonwering

Zoals ik in de inleiding van dit artikel al omschreef, is de belangrijkste functie van zonwering het reguleren van het (zon)licht dat van buitenaf de woon- of werkruimte binnenkomt. Zonwering kan daarnaast gebruikt worden om een bepaalde sfeer te creëren binnen een ruimte. Dit kun je doen door de zonwering volledig te sluiten, gedeeltelijk te sluiten of juist volledig open te doen. Tenslotte bieden jaloezieën, gordijnen of bijvoorbeeld lamellen ook bescherming tegen ongewenste inkijk van buitenaf. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de zonwering te sluiten wanneer u niet thuis bent, bijvoorbeeld wanneer u een tijdje op vakantie gaat.

Een belangrijke rol in ieder interieur

Naast de functionele kenmerken van zonwering, heeft jaloezieën, gordijnen, lamellen en luxaflex ook steeds meer een decoratieve functie gekregen. We besteden steeds meer aandacht aan ons interieur en de zonwering speelt binnen het interieur een erg belangrijke rol. Welke variant het beste in het interieur van jouw woon- of werkplek past, hangt af van verschillende factoren. Praat eens met een specialist om te kijken wat het meest op jouw situatie van toepassing is.

 

Natuurlijk zijn er ieder jaar weer nieuwe trends zichtbaar, dus ook op het gebied van zonwering. Wat we in 2019 erg veel terugzien, zijn houten jaloezieën. Witte houten jaloezieën zijn erg populair, maar hetzelfde geldt voor grijze of zwarte houten jaloezieën. Uiteraard kun je ook kiezen voor een ander type zonwering, zoals gordijnen, rolgordijnen, lamellen of luxaflex.