Maak je tuin gereed voor de lente

Ondanks februari pas net is begonnen begint het bij veel mensen alweer te kriebelen. Eindelijk komt de vorstperiode tot zijn einde en komen de eerste bolletjes uit de grond. Wat dit betekent? Het voorjaar is begonnen! Oftewel hoog tijd om de tuin lente klaar te maken door nieuwe tuinmeubelen te plaatsen, de tuin netjes te maken of zelfs weer een hangmat buiten te installeren. Over dit laatste geven we jou de nodige tips.

Soorten hangmatten

Hangmatten zijn er in allerlei soorten varianten te verkrijgen. Zo zijn er hangmatten voor één persoon, hangmatten voor met z’n tweeën en er zijn zelfs hangmatten om met meer dan 3 personen in te liggen. Wanneer je een hangmat wilt gaan kopen dien je met meerdere factoren rekening te houden.  Zo bestaan er hangmatten met en zonder spreidstokken. Spreidstokken zitten bevestigd aan het einde van de mat met als doel de hangmat te spreiden. Wanneer je een hangmat hebt met spreidstokken is jouw hangmat altijd uitgeklapt.

Hangmat standaarden

Een hangmat is leuk, maar heb je ook ruimte om deze op te hangen. Je kunt ervoor kiezen de hangmat tussen twee muren of bomen op te hangen, maar je kunt ook een hangmat standaard aanschaffen. Deze zijn uiteraard in verschillende varianten te verkrijgen.

Houten standaard

Een houten standaard is veilig en vertrouwd. Het hout voor een standaard is namelijk altijd 100% FSC gekeurd en dankzij de impregnatie is het hout bestand tegen weer en wind. Een houten hangmat standaard heeft een natuurlijk design en kunnen vaak meer gewicht dragen dan andere soorten standaarden. Helaas is een houten standaard wel een stuk zwaarder in gewicht en is hierdoor lastiger te verplaatsen.

Metalen standaard

Een metalen standaard is ideaal voor een gebruiker die de hangmat vaker wil opbergen wanneer deze niet wordt gebruikt. De metalen standaard is vrij gemakkelijk en snel in en uit elkaar te halen. Ook is deze een stuk lichter van gewicht en dus makkelijker te verplaatsen dan de houten standaard.

Hangmatten

Alle hangmatten van hangmatgigant.nl zijn van uitstekende kwaliteit en zijn bestand tegen zowel zon als regen. Wanneer je ervoor kiest om je hangmat altijd buiten te laten, adviseren wij je aan om te kiezen voor het merk Elltex. Dit is een waterafstotend merk en vervaagd (bijna) niet. Hangmat kopen? Dan ben je bij hangmatgigant aan het juiste adres.

Verticaal tuinieren kan op elk oppervlak

Verticaal tuinieren is heel leuk om te doen en kan vrijwel op elk oppervlak. Of je nou een kleine tuin, patio of balkon hebt of wat groter. Zelfs op het dakterras is verticaal tuinieren mogelijk.

Moeilijk? Nee het is beslist niet moeilijk. Met de plantentassen van KunsthaagEU wordt het een fluitje van een cent.

Met Verticaal tuinieren kunnen er eveneens kunstplanten en/of kunstbloemen in gezet worden en is het voor binnen als wanddecoratie ook ideaal. Tegenwoordig is het steeds meer te zien en wordt het toegepast in Winkels, Vliegvelden, Showrooms, op de gevels van gebouwen.

Uit voorraad geleverd

De verticale tuin levert KunsthaagEU uit voorrad binnen 2 werkdagen. Het materiaal bestaat uit hoogwaardig vilt. Je kan dus snel aan de slag om je eigen mediterrane tuin te maken. Kies een verticale tuin in de webshop, gewoon uit de luie stoel bestellen en wij doen de rest.

Het is zeer leuk om te zien hoe kruiden, groente en planten groeit en vooral interessant voor de kinderen. Altijd je eigen verse keukenkruiden bij de hand.

Een mooi groene wand

Het is natuurlijk een prachtig resultaat als er groene planten in worden gezet om zo een groene en sfeervolle wand te creeren. Met een beetje fantasie zal dit vast wel gaan lukken.

Leuk aan het saaie tuinhek of betonnen muur maar op het balkon kan natuurlijk ook. Of je nou een grote of een kleine tuin hebt, de verticale tuin neemt niet veel ruimte in beslag en kan in principe op veel plekken opgehangen worden.

Maak de omgeving gezellig, sfeervol en groen, dit zal binnenshuis echt heel mooi staan.

Verticaal tuinieren

 • Niet veel ruimte nodig
 • Kan binnen en buiten
 • Kunstplanten of Kunstbloemen toevoegen
 • Kan vrijwel op ieder oppervlak
 • Zorgt voor meer sfeer
 • Een groene wand
 • Interessant voor kinderen
 • Snel en eenvoudig te plaatsen
 • Je eigen kruidentuin

Start vandaag nog met verticaal tuinieren en schaf een plantenpot, vertical jungle wandmat of een plantentas aan in de webshop van www.kunsthaag.eu

https://kunsthaag.eu/product-categorie/verticale-tuin/

Uw tuin lenteklaar met een Kunsthaag

Uw tuin voorjaarsklaar met een Kunsthaag

Maak uw tuin voorjaarsklaar en ga uw tuinhek of saaie muur eens bekleden met een Kunsthaag. Een ideale oplossing omdat ze eenvoudig te bevestigen zijn en het hele jaar door groen blijven.

Er wordt meteen resultaat gezien omdat er niet meer gewacht hoeft te worden tot het groeit, u zult zien dat het een prachtig geheel wordt. Groen geeft dan meteen een frisse en fraaie groene omgeving, is rustgevend en uw omgeving zal positief verrast zijn.

Uw tuin lenteklaar maken

Haal de lente in de tuin met kunsthagen, simpel vastmaken aan het tuinhek of betonnen muur met bundelbandjes. Met een beetje fantasie moet dit zeker lukken, u kunt ook stroken maken van de kunsthaag voor meer een afwisselend effect. De Kunsthaag is namelijk heel simpel op de gewenste afmeting te maken met een ijzertang of schaar.

Meer privacy en geluiddempend

Een Kunsthaag zorgt meteen voor meer privacy tussen u en de buren, is geluiddempend en onderhoudsarm. Niet meer sjouwen met tuinafval, geen water meer geven, en dus daarom duurzaam en voordelig.

Waarom Kunsthagen aanschaffen?

 • Meer privacy
 • Windbescherming
 • Eenvoudig te plaatsen
 • Geen water meer geven
 • Niet meer sjouwen met tuinafval
 • Duurzaam
 • Hele jaar groene tuin
 • Vlamdovend
 • Geschikt voor buiten en interieur
 • Eenvoudig op maat maken
 • Geen dure tuinman nodig
 • Geen ongedierte

Start vandaag nog met de tuin voorjaarsklaar maken. Een sfeervolle, gezellige omgeving en het hele jaar door een groene tuin. Bekijk de mogelijkheden in onze webshop www.kunsthaag.eu

 

https://kunsthaag.eu/product-categorie/kunsthaag/

Jump die trampoline op

Trampoline springen is heerlijk om te doen als bezigheid of hobby. Iedereen heeft ook weleens op een trampoline gestaan. Toch is dit over het algemeen niet geweest als sportieve bezigheid of work-out. Dit is heel erg in opkomst, trampoline springen om fit te blijven.

 

Veel mensen vinden het maar saai om in de sportschool te gaan fitnessen. Mensen gaan maar omdat ze zich toch verplicht voelen om een beetje fit te blijven. Maar goed, jezelf verplicht voelen is niet de juiste motivatie om te gaan. Zoek dan een leuke activiteit om fit te blijven. Trampoline springen is zo’n bezigheid die leuk is voor alle leeftijden. Je verband heel veel calorieën met het springen op een trampoline. Die verbranding is te vergelijken met de verbranding als je aan het fietsen of hardlopen bent. Naast kinderen die het enkel voor plezier doen zijn er steeds meer volwassenen die aan de gang gaan met een trampoline. Er komen ook steeds meer springhallen die enkel begaanbaar zijn voor volwassenen om zo hun work-out te kunnen doen.

 

Op een trampoline springen voelt echt als een stevige work-out. Je gebruikt er hele lichaam mee, je gaat zweten en je ook zeker afvallen. Het is toch heerlijk om je work-out te combineren met plezier in je work-out hebben. Trampoline springen is toch veel leuker dan hardlopen of fietsen? Steeds meer sportscholen hebben ook trampoline lessen in hun assortiment zitten. Ze noemen dit ook wel Jumping Fitness. Zo heb je groepslessen puur en alleen op de trampoline. De trampoline springmat is in dit geval wat kleiner en je zult ook minder hoog komen maar de work-out is geweldig.

 

Naast het springen in de sportschool kun je ook de officiële sport gaan beoefenen. Het is een onderdeel van het turnen en ook erg spectaculair om naar te kijken. Maar natuurlijk kun je ook gewoon heerlijk je trampoline in de achtertuin zetten en heerlijk gaan springen.

 

https://www.trampolines.nl/

Tuinontwerp op maat? Tuinen-hendrix.be!

Op zoek naar de juiste tuinarchitect voor interessante voorwaarden bij de uitvoering en afwerking van specifieke tuinaanleg of zwemvijvers gevestigd lokaal bij u  in de regio? Plant u  u uw terras, parking, tuinpad of oprit te laten aanleggen of her aan te leggen? De klinkerleggers die zich aanmelden bij www.tuinen-hendrix.be zijn experts in het tuinen enz. Hun gedrevenheid en zin voor perfectie bij het leggen van diverse soorten klinkers of kasseien straalt werkelijk af in het geleverde werk.

 

Tuinen-Hendrix is actief in de provincies Limburg, Antwerpen, vlaams-Brabant. Wij behandelen uw aanvraag binnen 48u  en komen tot bij u om het ontwerp door te nemen.. Ontdek wat wij u te bieden hebben voor een tuin aanleggen en tuinontwerp.

https://www.tuinen-hendrix.be/tuinontwerp/

Het bestrijden van woelmuizen: vergiftigen & vallen

Het bestrijden van woelmuizen vereist doorzettingsvermogen en het kan nogal lastig zijn. Om de zaken nog ingewikkelder te maken wordt hun uitroeiing of verhuizing in sommige provincies verboden. Dus zorg ervoor dat je weet wat de regels zijn in jouw provincie.

 

Vallen voor woelmuizen

 

Het is beter om dit soort knaagdieren in het vroege voorjaar of de late herfst te bestrijden als de voortplantingspiek optreedt. Het vangen van woelmuizen tijdens deze seizoenen is een trefzekere manier om te voorkomen dat ze een groter probleem gaan vormen. Er is een breed scala aan dodelijke vallen voor dit heimelijke ongedierte beschikbaar. Muizenvallen zijn ook effectief voor het vangen van woelmuizen. Dit is de eenvoudigste en de goedkoopste optie. Je kunt eenmalige of herbruikbare vallen gebruiken als je het niet erg vindt om de dode dieren te verwijderen. Zet de vallen loodrecht op de muizenpaden met het getriggerde uiteinde gericht naar het pad. Ze kunnen ook worden gezet in tunnels of nabij ingangen van muizenholen. Het verstoppen van de vallen met een omgekeerde doos helpt om ze succesvoller te maken en zal het risico dat kinderen en andere dieren zich bezeren minimaliseren. Voor een maximaal effect kun je stukjes appel, havermout of pindakaas als aas gebruiken. Je moet de vallen dagelijks controleren en elk gevangen ongedierte verwijderen voordat je de val opnieuw instelt. Als er een paar dagen geen activiteit wordt waargenomen, probeer dan een andere tunnel of een ander pad. Laat dood ongedierte nooit te lang liggen omdat hun levende ‘broeders’ zich hiermee kunnen voeden of, erger nog, het gevaarlijke en ongewenste soorten wilde dieren kan aantrekken.

 

Diervriendelijke muizenvallen

 

Als het doden van woelmuizen in jouw provincie verboden is, kun je ze op humane wijze verwijderen met behulp van diervriendelijke muizenvallen, zoals Havahart of Sherman Traps (Model SNG). Het probleem met dergelijke kooivallen is dat je de dieren zult moeten verhuizen nadat je ze hebt gevangen – ergens waar ze geen schade aan eigendommen van iemand anders zullen veroorzaken, bij voorkeur met een minimum van een kilometer afstand van jouw locatie. Het gebruik van muizenvallen is alleen een redelijke oplossing voor kleine populaties. Maar het is niet effectief en het is onpraktisch voor grotere aantallen woelmuizen – de hoeveelheid arbeid en tijd zouden waarschijnlijk onbetaalbaar zijn. Tenminste 12 vallen zijn er nodig voor een kleine tuin en er kunnen meer dan 50 vallen nodig zijn voor een grote tuin.

 

Het vergiftigen van woelmuizen

 

Onder de vele commerciële bestrijdingsmiddelen is gif een geval apart. Vergiftiging is vaak de eerste methode waar mensen aan denken, maar het is over het algemeen niet de beste keuze. Hoewel gif de woelmuis effectief kan doden, is het potentieel gevaarlijk voor kinderen, huisdieren en andere dieren. Bovendien kan het als het achterblijft in je watervoorziening terechtkomen. Als je deze manier toch wilt gebruiken, moet je dat in de late winter of aan het begin van de herfst doen, wanneer het voedsel schaars is en het ongedierte minder kieskeurig is met wat ze eten. Het beste en veiligste gifaas is op basis van Warfarine, zoals bijvoorbeeld Rodex, D-Con of Kaput Mouse Blocks. Dit aas kan bij de meeste bouwmarkten worden gekocht. Warfarine is een langzaam werkend antistollingsmiddel, dat voorkomt dat het bloed stolt, wat leidt tot de dood. Woelmuizen moeten zich voor het volledige effect ongeveer vijf dagen met het aas voeden. Probeer het gif voor een week of twee om de andere dag uit te zetten. Lees altijd het etiket en volg de veiligheidsvoorschriften op. Om het gevaar voor andere dieren te verminderen kun je het aas direct in de holopening plaatsen of gebruikmaken van speciale aas containers. Als alternatief kun je het aas ook in open doosjes zetten. 

 

http://www.melkbusshop.nl/

Mollen en woelmuizen

Mollen en woelmuizen zijn geklasseerd als ongedierte vanwege de schade die zij aan gazons, landschappen en bomen aan kunnen brengen. Beide beestjes doen het merendeel van hun werk ondergronds, en laten daarom weinig bewijs achter dat ze ondergronds zijn genesteld, waardoor ze wortelstructuren vernietigen en mogelijk gevaarlijke gaten achterlaten.

De mol en de woelhuis heeft heel andere gewoontes van elkaar, maar toch is het bijna onmogelijk om te identificeren welke van de twee uw gazon aan het vernietigen is. Mollen hebben de neiging om twee soorten tunnels achter te laten – een is meestal bovenop het gras te zien omdat de mollen het gras eten, terwijl hun andere manier de transportatie door ondergrondse tunnels is. De mollen maken een systeem van tunnels die onder gazons met elkaar verbonden zijn. De tunnels lopen samen en verbinden zodat de mollen eten dat ze hebben gevonden kunnen verzamelen. De reden dat mollen tunnels zo dicht bij de oppervlakte maken is om ervoor te zorgen dat ze hun prooi vangen. Regenwormen leven in de bovenste laag van de bodem waardoor ze een eenvoudige vangst voor de snelle mol zijn. Maar woelmuizen zijn vooral vegetarisch en eten graswortels en sprieten, zaden en bladeren. Soms eten ze ook insecten, die ze ondergronds bewaren.

Woelmuizen zijn niet zo algemeen bekend als hun tegenhangers maar kunnen echter veel verwoestender zijn. Woelmuizen beschadigen door te knagen aan de wortels en stammen van bomen en struiken, wat ervoor zorgt dat struiken en planten naar één kant gaan leunen of snel sterven. Woelmuizen staan bekend als liefhebbers van bloembollen en bepaald tuin voedsel zoals aardappelen. Zij kunnen ook zichtbare paden op gazons achterlaten waardoor ze er onverzorgd en gevaarlijk uitzien.

Het grootste gevaar van woelmuizen en mollen in de tuin hebben zijn de gaten die zij maken. Deze gaten kunnen erg groot maar niet gemakkelijk zichtbaar zijn. Dit kan ervoor zorgen dat mensen struikelen en vallen of hun enkels verdraaien. Dit ongedierte lijkt mischien klein in aantal maar zijn vaak onderdeel van een grote familie. Woelmuizen hebben nesten van drie tot zes jongen, met wel drie tot twaalf nesten per jaar. Woelmuizen kunnen al vanaf drie weken oud beginnen met broeden, en kunnen zich het hele jaar lang vermenigvuldigen. Hoewel er slechts bewijs van een paar beestjes kan zijn, komen families van 500 woelmuizen vaak voor.

Er zijn een paar manieren om vast te stellen of u een mol / woelmuis infestatie heeft, maar door de schade die zij kunnen aanbrengen en de verwarrende signalen die zij achter laten is ongediertebestrijding nodig om koloniën te doden. De oude verhalen van kauwgom als aas gebruiken zullen niet werken om het probleem onder controle te houden. Overleg met een lokaal verdelgingsbedrijf om ervoor te zorgen dat het ongedierte effectief word verwijderd.

http://www.melkbusshop.nl/