Schildertips voor buiten

Nu het zulk mooi weer is, is het onweerstaanbaar om niet naar buiten te gaan. Als je een tuin hebt, dan heb je al helemaal geluk. De afgelopen maanden zaten we in quarantaine, dus mag je echt dankbaar zijn als je een tuin hebt. Als je geen tuin hebt, zit je bijna alleen maar binnen, of moet je naar een openbare ruimte zoals een park. Een tuin geeft letterlijk leehnavasor wat meer ademruimte en zorgt ervoor dat je wat minder dicht op je huisgenoten zit. Toch ga je in deze tijd misschien wel kritischer kijken naar je tuin en hoe die eruit ziet. Je er brengt natuurlijk meer tijd in door, en dat gaan er bepaalde dingen opvallen. De heg moet gesnoeid worden, er moet onkruid gewied worden, het tuinhuisje moet behandeld worden tegen groene aanslag, het gras moet gemaaid en de schutting moet opnieuw geverfd, gelakt en gebeitst moet worden. In dit artikel geef ik je tips voor het schilderen in de buitenlucht.

 

Zoals altijd is een goede voorbereiding het halve werk. Bedenk voordat je gaat verven welke kleur je wil het hout verven, bijvoorbeeld van de schutting of het tuinhuisje: wil je een nieuwe tint uittesten of de originele kleurbehouden? Daarna ga je bepalen hoeveel verf je nodig hebt voor de klus. Bij een open hekwerk zoals een schutting is dit lastiger te bepalen dan bij een afgesloten hekwerk. Toch is de vuistregel: je hebt altijd meer verf nodig dan je van tevoren verwacht. Als je al deze dingen voor elkaar hebt, is het slim om het weerbericht even te checken. Het zou erg balen zijn als je net geschilderd hebt en dat de regen die nacht al je werk teniet doet. Dan is al het bloed, zweet en tranen voor niets geweest.

 

Als je alle voorbereidingen hebt getroffen, is het tijd om aan de slag te gaan. Begin met het verwijderen van oude verflagen, dit kan je doen met behulp van een verfföhn, afbijtmiddel en een krabber. Vervolgens moet je even goed schuren en de ondergrond ontvetten. Dat laatste kan je goed doen met de lijnoliezeep Moose Linsapa, deze zeep is milieuvriendelijk en werkt goed. Daarna begin je met verven, je bepaalt zelf hoeveel lagen. Als het verven klaar is, kan je er nog voor kiezen om het hout extra te beschermen tegen alle natuurkrachten door er nog een laag lak overheen te schilderen. Voor een meer natuurlijke uitstraling kan je het hout ook beitsen in plaats van verven.

https://www.moosefarg.nl/

Verkeersveiligheid voor iedere weggebruiker

Om veilig in het verkeer te rijden, moet je je van een aantal belangrijke punten bewust zijn. Allereerst moet je uiteraard bekend zijn met de verkeersregels voor het voertuig waarmee je rijdt. Een vrachtwagenchauffeur neemt bijvoorbeeld andere regels in acht dan een autobestuurder. Zo bestaan er speciale borden voor vrachtwagens, maar ook voor fietsers en voetgangers. Waar een voetganger zich niet hoeft te houden aan een verkeersbord voor haaientanden, moet hij wel rekening houden met een bord dat voetgangers op een bepaalde weg verbiedt. Naast in acht name van de verkeersregels bestaan er ook zekere regels voor voertuigen. Zo moet je op vakantie in Frankrijk een verkeershesje bij je hebben voor iedere inzittende en ook moet de auto voorzien zijn van een brandblusser. Pas als je aan al deze voorwaarden voldoet, mag je in Frankrijk de weg op.

Verder gelden er andere regels voor voertuigen, zodat zowel de voertuigveiligheid als verkeersveiligheid gegarandeerd kunnen worden. Heb je bijvoorbeeld wel eens een verkeersles gehad op de basisschool over vrachtwagens? Dan is de kans zeer groot dat je uitleg gekregen hebt over de dode hoek van de vrachtwagen en de manieren waarop die hoek gecompenseerd kan worden. Vrachtwagenchauffeurs hebben namelijk slecht zicht op de situatie achter de wagen, waardoor gevaar kan lopen als je je in dit gebied bevindt. Om die reden beschikken veel vrachtwagens over een achteruitrij camera. De achteruitrij cameras van de Achteruitrijcamerawinkel zorgen er op die manier voor dat gevaarlijke situaties voorkomen worden en de verkeersveiligheid toeneemt.

Ben jij je bewust van de verkeersregels tijdens het rijden en garandeer jij ook optimale verkeersveiligheid voor jezelf en medeweggebruikers middels het gebruik van een achteruitrijcamera? Wees op de hoogte van verkeers- en voertuigveiligheid en neem een kijkje in de webwinkel van de Achteruitrijcamerawinkel voor alle mogelijkheden om de veiligheid te optimaliseren.

 

https://achteruitrijcamerawinkel.nl/

Een bedrukte emmers als relatiegeschenk

Soms kan het lastig zijn om iets geschikts te vinden om weg te geven als cadeautje of relatiegeschenk. Zo kom je vaak uit bij standaard cadeautjes als een pen, mok of een draadloze oplader met bedrukking. Dit zijn natuurlijk allemaal leuke dingen om aan iemand te geven, maar het kan tegenwoordig ook anders. Heb je namelijk al eens gedacht aan een emmer? Emmers worden ten slotte door heel veel mensen gebruikt en komen overal voor van pas. Oké, voor sommige sectoren is een emmer misschien niet geschikt, maar zit je in de groen- of bouwsector, dan kan een emmer het perfecte relatiegeschenk zijn om iemand mee te verrassen. 

Verschillende formaten emmers

Dat een emmer altijd ergens voor van pas kan komen weet iedereen wél. Nu ook nog de zomermaanden binnenkort aanbreken is dit hét perfecte moment om je relaties te verrassen met een bruikbare emmer. Bij Emmershop ben je daarom aan het juiste adres wanneer het gaat om emmers met een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. De emmers bij emmershop zijn te verkrijgen in verschillende groottes, kleuren en materialen. Qua inhoud zijn er drie verschillende mogelijkheden, de mogelijkheden zijn 12, 20 en 22 liter. Al deze emmers zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en beschikken stuk voor stuk over een stevig metalen hengsel met degelijke oren. 

Plaats een originele tekst óf het logo van je bedrijf op de emmer

Naast de vele mogelijkheden qua kleur en formaat kun je de emmer ook bedrukken. Zo zou je de emmer kunnen bedrukken met een originele tekst, slogan of het logo van je bedrijf. Door deze mogelijkheden kun je een emmer creëren die perfect bij de huisstijl van je bedrijf past. Hierdoor heb je een emmer die je perfect kunt weggeven op beurzen of weggeven aan vrienden, kennissen en relaties.

Meer sfeer in je huis met de gordijnen uit Groesbeek

Je huis inrichten brengt veel keuzes met zich mee. Niet alleen de meubels moete worden uitgezocht, maar de basis van het huis ligt toch wel bij de vloer en de raamdecoratie. Deze twee elementen zorgen voor de sfeer in je huis en zijn dan ook erg belangrijk bij het inrichten van je huis. Tegenwoordig komen gordijnen weer helemaal terug en zijn ze weer helemaal in. De gordijnen van tegenwoordig zijn in een modern jasje gestoken en zijn van echte toegevoegde waarde aan je interieur. Als je op zoek bent naar meer sfeer in je huis, zijn de gordijnen uit Groesbeek een perfecte manier om dat te creëren. Veel mensen lopen tegen het probleem aan, dat wanneer zij de gordijnen open doen er een leeg raam ontstaat. Daarom is het ook mogelijk om bij gordijnen uit Groesbeek te kiezen voor een dubbele raamdecoratie. Hierbij kun je denken aan houten jaloezieën met daarvoor gordijnen. Houten jaloezieën op zich geven niet veel sfeer, maar zijn wel erg handig voor het regelen van de lichtinval van buitenaf. In combinatie met gordijnen uit Groesbeek zorgt dit voor de perfecte sfeer en heeft het ook nog eens praktische mogelijkheden voor in je huis. 

Wat voor gordijnen?

De gordijnen uit Groesbeek zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en ook worden er meerdere materialen om de gordijnen te maken. Hierbij kun je zelf aangeven waar jouw voorkeur naar uitgaat. Als je de gordijnen uit Groesbeek wil gaan gebruiken om de zon te weren, of je kamer te verduisteren heb je een dikkere stof nodig dan wanneer je de gordijnen alleen voor de sier wil ophangen. Ook kun je bij het bestellen van de gordijnen uit Groesbeek kiezen uit hoeveel plooien je in de gordijnen wil hebben. Hierbij is de keuze te maken uit een enkele, een dubbele of zelfs een drie dubbele plooi.Maak je tuin gereed voor de lente

Ondanks februari pas net is begonnen begint het bij veel mensen alweer te kriebelen. Eindelijk komt de vorstperiode tot zijn einde en komen de eerste bolletjes uit de grond. Wat dit betekent? Het voorjaar is begonnen! Oftewel hoog tijd om de tuin lente klaar te maken door nieuwe tuinmeubelen te plaatsen, de tuin netjes te maken of zelfs weer een hangmat buiten te installeren. Over dit laatste geven we jou de nodige tips.

Soorten hangmatten

Hangmatten zijn er in allerlei soorten varianten te verkrijgen. Zo zijn er hangmatten voor één persoon, hangmatten voor met z’n tweeën en er zijn zelfs hangmatten om met meer dan 3 personen in te liggen. Wanneer je een hangmat wilt gaan kopen dien je met meerdere factoren rekening te houden.  Zo bestaan er hangmatten met en zonder spreidstokken. Spreidstokken zitten bevestigd aan het einde van de mat met als doel de hangmat te spreiden. Wanneer je een hangmat hebt met spreidstokken is jouw hangmat altijd uitgeklapt.

Hangmat standaarden

Een hangmat is leuk, maar heb je ook ruimte om deze op te hangen. Je kunt ervoor kiezen de hangmat tussen twee muren of bomen op te hangen, maar je kunt ook een hangmat standaard aanschaffen. Deze zijn uiteraard in verschillende varianten te verkrijgen.

Houten standaard

Een houten standaard is veilig en vertrouwd. Het hout voor een standaard is namelijk altijd 100% FSC gekeurd en dankzij de impregnatie is het hout bestand tegen weer en wind. Een houten hangmat standaard heeft een natuurlijk design en kunnen vaak meer gewicht dragen dan andere soorten standaarden. Helaas is een houten standaard wel een stuk zwaarder in gewicht en is hierdoor lastiger te verplaatsen.

Metalen standaard

Een metalen standaard is ideaal voor een gebruiker die de hangmat vaker wil opbergen wanneer deze niet wordt gebruikt. De metalen standaard is vrij gemakkelijk en snel in en uit elkaar te halen. Ook is deze een stuk lichter van gewicht en dus makkelijker te verplaatsen dan de houten standaard.

Hangmatten

Alle hangmatten van hangmatgigant.nl zijn van uitstekende kwaliteit en zijn bestand tegen zowel zon als regen. Wanneer je ervoor kiest om je hangmat altijd buiten te laten, adviseren wij je aan om te kiezen voor het merk Elltex. Dit is een waterafstotend merk en vervaagd (bijna) niet. Hangmat kopen? Dan ben je bij hangmatgigant aan het juiste adres.

Verticaal tuinieren kan op elk oppervlak

Verticaal tuinieren is heel leuk om te doen en kan vrijwel op elk oppervlak. Of je nou een kleine tuin, patio of balkon hebt of wat groter. Zelfs op het dakterras is verticaal tuinieren mogelijk.

Moeilijk? Nee het is beslist niet moeilijk. Met de plantentassen van KunsthaagEU wordt het een fluitje van een cent.

Met Verticaal tuinieren kunnen er eveneens kunstplanten en/of kunstbloemen in gezet worden en is het voor binnen als wanddecoratie ook ideaal. Tegenwoordig is het steeds meer te zien en wordt het toegepast in Winkels, Vliegvelden, Showrooms, op de gevels van gebouwen.

Uit voorraad geleverd

De verticale tuin levert KunsthaagEU uit voorrad binnen 2 werkdagen. Het materiaal bestaat uit hoogwaardig vilt. Je kan dus snel aan de slag om je eigen mediterrane tuin te maken. Kies een verticale tuin in de webshop, gewoon uit de luie stoel bestellen en wij doen de rest.

Het is zeer leuk om te zien hoe kruiden, groente en planten groeit en vooral interessant voor de kinderen. Altijd je eigen verse keukenkruiden bij de hand.

Een mooi groene wand

Het is natuurlijk een prachtig resultaat als er groene planten in worden gezet om zo een groene en sfeervolle wand te creeren. Met een beetje fantasie zal dit vast wel gaan lukken.

Leuk aan het saaie tuinhek of betonnen muur maar op het balkon kan natuurlijk ook. Of je nou een grote of een kleine tuin hebt, de verticale tuin neemt niet veel ruimte in beslag en kan in principe op veel plekken opgehangen worden.

Maak de omgeving gezellig, sfeervol en groen, dit zal binnenshuis echt heel mooi staan.

Verticaal tuinieren

 • Niet veel ruimte nodig
 • Kan binnen en buiten
 • Kunstplanten of Kunstbloemen toevoegen
 • Kan vrijwel op ieder oppervlak
 • Zorgt voor meer sfeer
 • Een groene wand
 • Interessant voor kinderen
 • Snel en eenvoudig te plaatsen
 • Je eigen kruidentuin

Start vandaag nog met verticaal tuinieren en schaf een plantenpot, vertical jungle wandmat of een plantentas aan in de webshop van www.kunsthaag.eu

https://kunsthaag.eu/product-categorie/verticale-tuin/

Uw tuin lenteklaar met een Kunsthaag

Uw tuin voorjaarsklaar met een Kunsthaag

Maak uw tuin voorjaarsklaar en ga uw tuinhek of saaie muur eens bekleden met een Kunsthaag. Een ideale oplossing omdat ze eenvoudig te bevestigen zijn en het hele jaar door groen blijven.

Er wordt meteen resultaat gezien omdat er niet meer gewacht hoeft te worden tot het groeit, u zult zien dat het een prachtig geheel wordt. Groen geeft dan meteen een frisse en fraaie groene omgeving, is rustgevend en uw omgeving zal positief verrast zijn.

Uw tuin lenteklaar maken

Haal de lente in de tuin met kunsthagen, simpel vastmaken aan het tuinhek of betonnen muur met bundelbandjes. Met een beetje fantasie moet dit zeker lukken, u kunt ook stroken maken van de kunsthaag voor meer een afwisselend effect. De Kunsthaag is namelijk heel simpel op de gewenste afmeting te maken met een ijzertang of schaar.

Meer privacy en geluiddempend

Een Kunsthaag zorgt meteen voor meer privacy tussen u en de buren, is geluiddempend en onderhoudsarm. Niet meer sjouwen met tuinafval, geen water meer geven, en dus daarom duurzaam en voordelig.

Waarom Kunsthagen aanschaffen?

 • Meer privacy
 • Windbescherming
 • Eenvoudig te plaatsen
 • Geen water meer geven
 • Niet meer sjouwen met tuinafval
 • Duurzaam
 • Hele jaar groene tuin
 • Vlamdovend
 • Geschikt voor buiten en interieur
 • Eenvoudig op maat maken
 • Geen dure tuinman nodig
 • Geen ongedierte

Start vandaag nog met de tuin voorjaarsklaar maken. Een sfeervolle, gezellige omgeving en het hele jaar door een groene tuin. Bekijk de mogelijkheden in onze webshop www.kunsthaag.eu

 

https://kunsthaag.eu/product-categorie/kunsthaag/

Jump die trampoline op

Trampoline springen is heerlijk om te doen als bezigheid of hobby. Iedereen heeft ook weleens op een trampoline gestaan. Toch is dit over het algemeen niet geweest als sportieve bezigheid of work-out. Dit is heel erg in opkomst, trampoline springen om fit te blijven.

 

Veel mensen vinden het maar saai om in de sportschool te gaan fitnessen. Mensen gaan maar omdat ze zich toch verplicht voelen om een beetje fit te blijven. Maar goed, jezelf verplicht voelen is niet de juiste motivatie om te gaan. Zoek dan een leuke activiteit om fit te blijven. Trampoline springen is zo’n bezigheid die leuk is voor alle leeftijden. Je verband heel veel calorieën met het springen op een trampoline. Die verbranding is te vergelijken met de verbranding als je aan het fietsen of hardlopen bent. Naast kinderen die het enkel voor plezier doen zijn er steeds meer volwassenen die aan de gang gaan met een trampoline. Er komen ook steeds meer springhallen die enkel begaanbaar zijn voor volwassenen om zo hun work-out te kunnen doen.

 

Op een trampoline springen voelt echt als een stevige work-out. Je gebruikt er hele lichaam mee, je gaat zweten en je ook zeker afvallen. Het is toch heerlijk om je work-out te combineren met plezier in je work-out hebben. Trampoline springen is toch veel leuker dan hardlopen of fietsen? Steeds meer sportscholen hebben ook trampoline lessen in hun assortiment zitten. Ze noemen dit ook wel Jumping Fitness. Zo heb je groepslessen puur en alleen op de trampoline. De trampoline springmat is in dit geval wat kleiner en je zult ook minder hoog komen maar de work-out is geweldig.

 

Naast het springen in de sportschool kun je ook de officiële sport gaan beoefenen. Het is een onderdeel van het turnen en ook erg spectaculair om naar te kijken. Maar natuurlijk kun je ook gewoon heerlijk je trampoline in de achtertuin zetten en heerlijk gaan springen.

 

https://www.trampolines.nl/

Tuinontwerp op maat? Tuinen-hendrix.be!

Op zoek naar de juiste tuinarchitect voor interessante voorwaarden bij de uitvoering en afwerking van specifieke tuinaanleg of zwemvijvers gevestigd lokaal bij u  in de regio? Plant u  u uw terras, parking, tuinpad of oprit te laten aanleggen of her aan te leggen? De klinkerleggers die zich aanmelden bij www.tuinen-hendrix.be zijn experts in het tuinen enz. Hun gedrevenheid en zin voor perfectie bij het leggen van diverse soorten klinkers of kasseien straalt werkelijk af in het geleverde werk.

 

Tuinen-Hendrix is actief in de provincies Limburg, Antwerpen, vlaams-Brabant. Wij behandelen uw aanvraag binnen 48u  en komen tot bij u om het ontwerp door te nemen.. Ontdek wat wij u te bieden hebben voor een tuin aanleggen en tuinontwerp.

https://www.tuinen-hendrix.be/tuinontwerp/

Het bestrijden van woelmuizen: vergiftigen & vallen

Het bestrijden van woelmuizen vereist doorzettingsvermogen en het kan nogal lastig zijn. Om de zaken nog ingewikkelder te maken wordt hun uitroeiing of verhuizing in sommige provincies verboden. Dus zorg ervoor dat je weet wat de regels zijn in jouw provincie.

 

Vallen voor woelmuizen

 

Het is beter om dit soort knaagdieren in het vroege voorjaar of de late herfst te bestrijden als de voortplantingspiek optreedt. Het vangen van woelmuizen tijdens deze seizoenen is een trefzekere manier om te voorkomen dat ze een groter probleem gaan vormen. Er is een breed scala aan dodelijke vallen voor dit heimelijke ongedierte beschikbaar. Muizenvallen zijn ook effectief voor het vangen van woelmuizen. Dit is de eenvoudigste en de goedkoopste optie. Je kunt eenmalige of herbruikbare vallen gebruiken als je het niet erg vindt om de dode dieren te verwijderen. Zet de vallen loodrecht op de muizenpaden met het getriggerde uiteinde gericht naar het pad. Ze kunnen ook worden gezet in tunnels of nabij ingangen van muizenholen. Het verstoppen van de vallen met een omgekeerde doos helpt om ze succesvoller te maken en zal het risico dat kinderen en andere dieren zich bezeren minimaliseren. Voor een maximaal effect kun je stukjes appel, havermout of pindakaas als aas gebruiken. Je moet de vallen dagelijks controleren en elk gevangen ongedierte verwijderen voordat je de val opnieuw instelt. Als er een paar dagen geen activiteit wordt waargenomen, probeer dan een andere tunnel of een ander pad. Laat dood ongedierte nooit te lang liggen omdat hun levende ‘broeders’ zich hiermee kunnen voeden of, erger nog, het gevaarlijke en ongewenste soorten wilde dieren kan aantrekken.

 

Diervriendelijke muizenvallen

 

Als het doden van woelmuizen in jouw provincie verboden is, kun je ze op humane wijze verwijderen met behulp van diervriendelijke muizenvallen, zoals Havahart of Sherman Traps (Model SNG). Het probleem met dergelijke kooivallen is dat je de dieren zult moeten verhuizen nadat je ze hebt gevangen – ergens waar ze geen schade aan eigendommen van iemand anders zullen veroorzaken, bij voorkeur met een minimum van een kilometer afstand van jouw locatie. Het gebruik van muizenvallen is alleen een redelijke oplossing voor kleine populaties. Maar het is niet effectief en het is onpraktisch voor grotere aantallen woelmuizen – de hoeveelheid arbeid en tijd zouden waarschijnlijk onbetaalbaar zijn. Tenminste 12 vallen zijn er nodig voor een kleine tuin en er kunnen meer dan 50 vallen nodig zijn voor een grote tuin.

 

Het vergiftigen van woelmuizen

 

Onder de vele commerciële bestrijdingsmiddelen is gif een geval apart. Vergiftiging is vaak de eerste methode waar mensen aan denken, maar het is over het algemeen niet de beste keuze. Hoewel gif de woelmuis effectief kan doden, is het potentieel gevaarlijk voor kinderen, huisdieren en andere dieren. Bovendien kan het als het achterblijft in je watervoorziening terechtkomen. Als je deze manier toch wilt gebruiken, moet je dat in de late winter of aan het begin van de herfst doen, wanneer het voedsel schaars is en het ongedierte minder kieskeurig is met wat ze eten. Het beste en veiligste gifaas is op basis van Warfarine, zoals bijvoorbeeld Rodex, D-Con of Kaput Mouse Blocks. Dit aas kan bij de meeste bouwmarkten worden gekocht. Warfarine is een langzaam werkend antistollingsmiddel, dat voorkomt dat het bloed stolt, wat leidt tot de dood. Woelmuizen moeten zich voor het volledige effect ongeveer vijf dagen met het aas voeden. Probeer het gif voor een week of twee om de andere dag uit te zetten. Lees altijd het etiket en volg de veiligheidsvoorschriften op. Om het gevaar voor andere dieren te verminderen kun je het aas direct in de holopening plaatsen of gebruikmaken van speciale aas containers. Als alternatief kun je het aas ook in open doosjes zetten. 

 

http://www.melkbusshop.nl/