In en Out Living
Image default
Aanbiedingen

Tips om een hond te leren genieten van het rijden in een fietskar hond

Tips om een hond te leren genieten van het rijden in een fietskar hond

De sleutel om uw hond te laten wennen aan een nieuwe activiteit als het rijden in een fietskar is om het langzaam te doen. Zoals je waarschijnlijk al geraden hebt, zijn honden zeer gevoelig voor je emoties, dus probeer geduldig en rustig te zijn tijdens het proces.

Het kan soms dagen of zelfs weken duren voordat een hond gewend is aan het rijden met u, maar uw hond zal u later dankbaar zijn wanneer u een nieuwe buitenactiviteit heeft om samen te delen. Het sleutelwoord hier is genieten. Als u en uw hond niet genieten van het proces van leren rijden met de fietskar, dan heeft het weinig zin om te proberen het voor elkaar te krijgen. Hier zijn de stappen om het voor u beiden aangenaam en leuk te maken.

Zet de fietskar in huis op de grond

Help uw hond te wennen aan de fietskar hond. Verwijder de wielen van de fietskar hond en zet hem op de grond om uw hond de binnenkant van de fietskar te laten verkennen. De aanwezigheid in uw huis of garage zal hem ook helpen zich op zijn gemak te voelen met de nieuwe fietskar. U kunt de fietskar een paar dagen in de hoek van een kamer of in de garage laten staan, totdat uw hond zich comfortabel genoeg voelt om hem alleen te verkennen.

Plaats de favoriete dingen van uw hond in de fietskar

Pak wat van de favoriete dingen van uw hond en leg ze in de fietskar hond. Alleen u weet wat uw hond leuk vindt, maar enkele ideeën zijn favoriete speeltjes, een kussen en natuurlijk wat eten! Je zou zelfs zijn/haar etensbak een paar dagen in de trailer kunnen zetten. Dit is een van de belangrijkste stappen in het gewenningsproces, omdat u ook lekkers en speelgoed in de fietskar zult leggen als u buiten gaat rijden.

Bevestig de fietskar aan uw fiets

Zet de wielen weer op de fietskar hond en bevestig hem aan je fiets. Zorg ervoor dat u de fietskar hond vastmaakt voordat uw hond in de fietskar stapt, zodat hij niet schrikt van de plotselinge beweging. Als u hulp nodig hebt om te begrijpen hoe uw specifieke fietskar aan uw fiets wordt bevestigd, heb ik een diepgaand artikel geschreven over hoe fietskarren worden bevestigd en wat u misschien moet weten over uw specifieke kar.

Loop met de fiets (niet rijden) door de buurt

Help uw hond te wennen aan de beweging van de fietskar hond door eerst met de fiets door het huis of de buurt te lopen. U kunt de fiets en de aanhanger gewoon de oprit op en neer duwen of de buurt rond. Let goed op of uw hond kriebelt om eruit te springen of zich ontspannen voelt.

Op dit punt kunt u het beste een riem aan de binnenkant van de fietskar hond vastmaken om de kans te verkleinen dat uw hond eruit springt. Hoewel alle fietskarren bedekt zijn om de mogelijkheid van de hond om eruit te springen te beperken, zijn sommige karren gemakkelijker te ontsnappen dan andere. Zodra u ervan overtuigd bent dat uw hond zich op zijn gemak voelt en er niet uit zal springen, kunt u overgaan tot de laatste stap: beginnen met fietsen!

Begin langzaam te rijden met de trailer

Zodra de hond een nieuw plezier heeft gevonden in de trailer, springt u op de fiets en begint u langzaam te trappen, niet meer dan 5 mph (of 8 kph). Versnel tot 10 mph zodra u en uw hond zich comfortabel voelen en blij zijn met uw vooruitgang. Zorg ervoor dat u consequent fietst en neem uw hond het liefst een keer per week mee voor een ritje.