In en Out Living
Image default
Dienstverlening

Tekenen dat u een nood elektricien nodig heeft

Elektra Alkmaar aanleggen? Of u nu een huiseigenaar bent of een commercieel bedrijf heeft, het kennen van enkele waarschuwingssignalen van elektrische storingen en weten wanneer u elektriciteit moet voorkomen of installeren in Alkmaar kan u op de lange termijn geld besparen. Wist u dat Fire and Rescue jaarlijks ongeveer 4500 woningbranden aanpakt en dat ongeveer 40% van deze branden wordt veroorzaakt door elektrische apparaten? Het is een behoorlijk verbazingwekkend cijfer, vooral omdat de meeste van deze branden voorkomen hadden kunnen worden. Laten we eens kijken naar enkele van de tekenen die erop wijzen dat u mogelijk een nood elektricien nodig heeft.

Brandende geur uit stopcontacten

Als u een verbrande geur uit uw stopcontacten of apparaten opmerkt, kan dit betekenen dat het stopcontact of apparaat oververhit is en dringend aandacht vereist. Andere tekenen van verbranding zijn verkleurde stopcontacten of licht schakelaars of stopcontacten zoals bruin of zwart of op het plastic. Zodra u tekenen of geur van verbranding waarneemt, schakelt u het betreffende stopcontact uit en trekt u onmiddellijk de stekker uit het stopcontact en de eventuele bijbehorende voedings borden. Voor uw gemoedsrust hoeft u niet te rommelen en bel een elektricien om een ​​volledige diagnose van uw elektrische systeem uit te voeren. Een vonkend stopcontact is een ander zeker teken dat er iets aan de hand is met de elektriciteit. Hoewel dit misschien geen ernstig probleem is en mogelijk geïsoleerd is van het betreffende stopcontact, kan elke vorm van vonkvorming gemakkelijk escaleren en grote elektrische storingen en brandgevaar veroorzaken. Schakel opnieuw het stopcontact uit en neem contact op met een elektricien voor noodgevallen om het probleem in de kiem te smoren.

Elektrische schok of zoemend geluid

Elektrische schokken, zelfs als ze klein zijn, mogen nooit worden genegeerd, omdat dit een indicatie is dat er elektriciteit uit uw circuit ontsnapt. Dit kan niet alleen leiden tot letsel voor u en uw gezin, het kan ook brand veroorzaken, wat een grote bedreiging voor uw eigendom vormt. Als u ooit een schok uit een stopcontact krijgt, zet dan de schakelaar uit en/of trek onmiddellijk de stekker uit het stopcontact. Neem ook zo snel mogelijk contact op met uw plaatselijke elektricien voor noodgevallen. Het geluid van zoemend of zoemend uit uw stroomonderbreker of uit een stopcontact is een symptoom van een defecte stroomonderbreker of een ernstig bedradingsprobleem dat onmiddellijk moet worden verholpen. Zodra u een zoemend of zoemend geluid uit uw stroomonderbreker of een stopcontact opmerkt, is het tijd om een ​​nood elektricien te bellen.