In en Out Living
Image default
Aanbiedingen

Palm in huis: Hoe je deze plant verzorgt!

Palm in huis: Hoe je deze plant verzorgt!

Ben je op zoek naar een makkelijke manier om je huis op te fleuren? Overweeg dan om een palm voor binnen in huis te halen! Palmen zijn niet alleen prachtige planten, maar ze zijn ook makkelijk te verzorgen. In deze blogpost vertellen we je alles wat je moet weten over het verzorgen van een palm in huis. Van tips over licht en water geven tot het verpotten van je palm: wij hebben alle antwoorden voor je!

 

Kies de juiste standplaats

Palmen zijn tropische planten en houden van een warme, licht vochtige omgeving. Zet je palm dan ook op een plek waar veel natuurlijk licht is, maar niet in de directe zon. Een raam op het oosten of westen is perfect voor palmen. Let op dat de temperatuur niet te laag wordt. Voor de meeste palmen is een kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius ideaal.

 

Water geven

Palmen houden van een vochtige omgeving, maar je moet oppassen dat je hem niet te veel water geeft. Te veel water kan leiden tot wortelrot en dat is funest voor je palm. Zorg ervoor dat je de grond tussen het water geven goed laat uitdrogen. De frequentie van het water geven is afhankelijk van de grootte van je pot en de grootte van je palm. Als algemene regel kun je aanhouden dat je een palm ongeveer één keer per week water geeft.

 

Besproeien

Naast water geven is het ook goed om je palm af en toe te besproeien. Palmen profiteren van extra vochtigheid en het besproeien van de bladeren helpt hen te ademen. Gebruik hiervoor een plantenspuit en zorg ervoor dat je de bladeren goed bevochtigt. Zet je palm na het besproeien niet in direct zonlicht, want dat kan verbrandingen veroorzaken.

 

Verpotten

Als je merkt dat je palm te groot wordt voor zijn huidige pot of als de wortels uit de drainage gaten beginnen te groeien, dan is het tijd om je palm te verpotten. Verpotten kan het beste in de lente, als je palm net begint te groeien. Gebruik een pot die ongeveer 20% groter is dan de huidige pot en zorg ervoor dat de nieuwe pot drainage gaten heeft. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor palmen, zodat je palm de juiste voedingsstoffen krijgt.

Een palm in huis halen is een makkelijke manier om je huis op te fleuren. Door rekening te houden met de standplaats, de watergift, het besproeien en het verpotten, houd je je palm mooi en gezond. Wij hopen dat deze tips je helpen om lang van je palm te genieten. Veel plezier met je nieuwe groene huisgenoot!

 

https://www.fleurdirect.nl/