Verder ontwikkelen en meer verdieping in het vak pedicure

Altijd al een goede opleiding willen doen voor medisch pedicure? In onze opleiding medisch pedicure leren wij jou in 10 maanden alles over de diabetische, reumatische, oncologische, spastische en oudere voet en specialistische technieken als orthese maken, nagelbeugels maken, drukvrij leggen en nagelreparatie. Kortom medisch pedicure is een echte verdieping in het vak pedicure. Het is een hele interssante en leuke opleiding e vakgericht. Na het behlen van de opleiding kan je vele richtingen van de pedicure inslaan.

Wat houdt deze medisch pedicure opleiding in?

De opleiding medisch pedicure onderscheidt zich van de cosmetisch pedicure door het uitvoeren van specialistische behandelingen, zoals de behandeling van de risicovoet. Deze voet heeft een verhoogd risico op complicaties, ten gevolge van ziekten als reuma, diabetes mellitus, spasticiteit, gebruik medatie en andere oorzaken zoals ouderdom of verwaarlozing.Verder past de medisch pedicure specialistische technieken toe, zoals nagelbeugeltechnieken, nagelreparaties, nagelprothesen, antidruktechnieken en orthesiologie. Deze behandelingen zijn preventief of gericht op pijn- en/of klachtenvermindering.

Hoelang duurt zo een opleiding?

Het heeft een duur van ongeveer 10 maanden. Er worden in kleine groepen gewerkt. Zodat er voldoende tijd en aandacht aan elk cursist wordt gegeven. Op die manier weet u ook waar u aan toe bent natuurlijk. Hoe mooi is het niet om je niet op een vlak te specialiseren, maar breder op je vak uit te gaan?Hoe belangrijk is CKV?

Hoe belangrijk is CKV?

Stel deze vraag aan de gemiddelde middelbare scholier en je krijgt een antwoord als “niet heel belangrijk” of “weet ik niet”. De perceptie van CKV is bij de middelbare scholieren over het algemeen een saaie en niet motiverende perceptie. Wat ontzettend jammer is, veel scholieren zouden wellicht wel veel energie uit CKV kunnen halen maar vinden gewoonweg niet de inspiratie in de lessen die zij volgen. Enerzijds zal dit komen door het gezamenlijke idee van de scholieren over CKV, het voelt voor velen als een onnodig vak, iets waar je later helemaal niets aan gaat hebben. Docenten doen hun best om de kinderen te activeren en te inspireren maar slagen hier helaas slechts soms in. 

CKV is belangrijk voor de leerling, het biedt perspectief over belangrijke cultureel en maatschappelijke onderwerpen en zet de leerlingen aan het denken. CKV is een grote term en bevat veel onderliggende disciplines, dat maakt het voor scholen ook zo lastig om hier les in te kunnen geven. Hier voor is de CKVdag, tijdens een CKVdag gaan de leerlingen bezig met alle facetten die CKV kent. Tijdens de CKVdag mogen de leerlingen zelf kiezen welke workshops zij volgen, CKDdag.nl deelt de leerlingen in en organiseert de dag. 

De CKVdag

Tijdens de CKVdag komen de leerlingen in aanraking met kanten van CKV die zij nog niet kende en zien zij dat CKV meer is dan zij denken. Tijdens de workshops worden zij uitgedaagt hiermee aan de slag te gaan door de docenten van CKVdag.nl. Deze docenten zijn professionals, al jaren actief in het vak en weten precies hoe zij leerlingen moeten activeren. 

De CKVdag is er voor elke middelbare school in Nederland, dus ook voor die van u. Neem eens een kijkje op de website en stel gelijk je eigen ckvdag samen. Tot dan!

 

https://ckvdag.nl

De Circusworkshop

De Circusworkshop

Een belangrijk onderdeel van de fysieke en mentale ontwikkeling van de leerlingen is aan het begin te danken aan de fysieke inspanningen die leerlingen ondergaan. Uitdagingen omtrent hun motoriek, evenwicht en inspanning is een belangrijke factor voor de verdere ontwikkelingen van de leerlingen. Een perfecte manier om deze factoren te behandelen en de kinderen hun ontwikkeling uit te dagen is het organiseren van een Circusworkshop op uw basisschool. Naast de zojuist benoemde voordelen voor de leerlingen zitten er ook voordelen voor u als school in, u houdt namelijk veel tijd over voor eventuele zaken die u eerder niet heeft kunnen uitvoeren door een gebrek aan tijd. 

De workshop wordt georganiseerd door Grote Broer, een aanbieder van kunsteducatie op basisscholen met veel ervaring en een groot aanbod. Grote Broer weet als geen ander welke workshops goed werken, circus staat ontzettend hoog in dit lijstje. De circusworkshop is keer op keer een succes, volgens zowel de leerlingen als de docenten die dit laten organiseren. 

De organisatie

De organisatie van een circusworkshop wordt volledig geregeld door Grote Broer zelf. Grote Broer regelt alles van de organisatie tot de afbouw. Alle docenten binnen het bestand van Grote Broer zijn een voor een professionals die zich al jaren inzetten als workshopdocenten op baissscholen door heel Nederland. Elke workshopdocent heeft zijn of haar eigen discipline en geeft hier zijn eigen workshop in, deze worden overzien door het team van Grote Broer. Bij de workshop Circus staat er dus een echte circusactrice voor de klas die naast alle kunstjes ook kan vertellen hoe het leven in het circus eruit ziet. 

Naast de circusworkshop heeft Grote Broer een nog veel breder aanbod met workshop varierend over verschillende disciplines, van digitale media tot en met theater. U kunt het zich zo gek niet bedenken, Grote Broer biedt het aan. Zolang het maar leerzaam en leuk is. 

 

https://grotebroer.nl

Online workshop

Online Workshop

We bevinden ons in een situatie die we niet zo snel weer hadden verwacht, we zitten weer in een lockdown en de scholen zijn weer dicht. Dit betekend dat leerlingen door heel Nederland weer elke schooldag les moeten volgen via een computer vanuit huis. Van de eerste lockdown hebben we ontzettend veel geleerd, wat er wel goed ging en wat er niet goed ging. Het geven van een online les is simpelweg niet hetzelfde als het geven van een fysieke les, deze steekt heel anders in elkaar en moet echt anders worden gegeven. Ervoor zorgen dat de leerlingen blijven opletten en actief meedoen met de les is een stuk lastiger op afstand. Ook vallen er veel vakken weg omdat het volgens een school niet online gegeven kan worden. 

Vaak zijn de lessen die door het online format niet meer door kunnen gaan juist de lessen die leerlingen juist nu nodig hebben, zoals de vele CKV lessen. CKVdag is een organisatie die hier de oplossing voor heeft, zij bieden online CLV lessen die door professionele docenten worden gegeven vanaf een gratis online platform. Deze docenten hebben inmiddels veel ervaring met het geven van workshops via een online platform en weten hoe zij de leerlingen vast moeten houden tijdens de les. 

Online Workshop Illustratie

Tijdens de online workshop Illustratie gaan de leerlingen, vanuit huis, bezig met het leren van verschillende tekentechnieken. De les wordt gegeven door een echte tekenaar die goed weet welke leerling welk niveau aankan. Vaak is de valkuil tijdens een soortgelijke les dat leerlingen die al kunnen tekenen ongeinteresseerd in het klaslokaal zitten omdat ze niet worden uitgedaagd. De workshopdocenten van CKVdag hebben hier een oog voor en zorgen ervoor dat elke leerlingen voldoende, niet te veel en niet te weinig, worden uitgedaagd om aan de slag te gaan. 

https://ckvdag.nl

Techniekworkshop op school

Techniekworkshop op school

Zelf dingen maken, op deze manier leren kinderen vaak het snelst. Daarnaast vinden kinderen het vaak ook harstikke leuk om zelf hun handen te gebruiken om iets in elkaar te zetten. Brightmakers is ervan overtuigd dat leren door te maken een van de beste manieren van leren is. Zelfs iets proberen, fouten maken en hierdoor iets beters maken is voor velen de beste manier om iets onder de knie te krijgen 

Welke techniekworkshop zijn er?

 

Techniek kent vele kanten en is terug te brengen naar het idee van maken, zelf maken. Bijvoorbeeld tijdens een workshop Upcycling. Hier gaan leerlingen aan de gang met plastic afval. In het eerste opzicht zullen veel leerlingen geen mogelijkheden zien met het plastic afval maar wanneer de kinderen de juiste handvatten worden aangeboden onstaan de mooiste kunstwerken. De ene leerling kiest ervoor om een mooi gebouw na te maken, de ander wilt zijn huisdier maken en zo zijn er ook leerlingen die volledig nieuwe en originele constructies maken. Dat is het mooie aan maakonderwijs, leerlingen mogen hier zelf ontdekken. Door techniek in de klas te plaatsen, dagen we leerlingen uit om zelf te mooie oplossingen te komen. 

Techniekonderwijs 

Zoals eerder beschreven kent techniek geen grenzen en kan het bij veel verschillende disciplines worden toegepast. Het maken van eigen robots, kunstwerken of het ervaren van verschillende digitale media vallen allemaal onder het techniekonderwijs. Zo is er de workshop Interactieve Landschappen. Hier maken leerlingen landschappen die volledig tot leven kunnen komen en net kunnen aanvoelen als een echt landschap. Dit kan aan de hand van een bepaald thema, maar het kan ook volledig vrij worden uitgevoerd. De essentie van deze workshop zit hem in de uitdaging, kinderen worden uitgedaagd om zelf na te denken over wat wij willen maken. Vervolgens krijgen zij de nodige handvatten die ze nodig hebben om het ook echt te maken. 

https://brightmakers.nl