In en Out Living
Image default
Dienstverlening

Microneedling: hoe werkt het en wat zijn de voordelen voor de huid?

Microneedling is een van de huidtherapie behandelingen bij Mourits huidtherapie waarbij fijne naaldjes worden gebruikt om kleine gaatjes te maken in de huid. Deze gaatjes stimuleren het lichaam om collageen en elastine aan te maken. Collageen is een eiwit dat verantwoordelijk is voor de stevigheid en elasticiteit van de huid, terwijl elastine zorgt voor de soepelheid van de huid.

Hoe werkt microneedling precies?

De naaldjes van de microneedling-pen, die worden gebruikt tijdens de behandeling, zijn zo fijn dat ze nauwelijks pijn veroorzaken. Tijdens de behandeling worden de naaldjes over de huid heen bewogen, waardoor kleine gaatjes worden gecreëerd in de bovenste huidlaag. Dit zorgt voor een natuurlijke reactie van het lichaam, waardoor collageen en elastine worden aangemaakt. Deze eiwitten versterken de huid, waardoor rimpels, littekens en grove poriën worden verminderd.

Wat zijn de voordelen voor de huid?

Microneedling biedt veel voordelen voor de huid. De behandeling kan helpen bij het verminderen van rimpels en fijne lijntjes, het verbeteren van de huidstructuur, het verminderen van acne littekens, het verbeteren van de huidskleur, het verminderen van grove poriën en het verhogen van de hydratatie van de huid. De behandeling is veilig voor zowel gezicht als lichaam en is geschikt voor elk huidtype. Bijkomend voordeel is dat microneedling ook gecombineerd kan worden met andere huidtherapie behandelingen zoals bijvoorbeeld chemical peeling of mesotherapie, voor een verbeterd resultaat. Dit maakt microneedling een veelzijdige behandeling. Een huidtherapeut kan adviseren of deze combinatiebehandeling geschikt is voor jouw huid situatie.

Wat zijn de risico’s

Microneedling is een veilige en effectieve behandelingsmethode, maar zoals bij elke medische behandeling, zijn er enige risico’s aan verbonden. De meest voorkomende bijwerkingen zijn huidirritatie, roodheid en zwelling. Deze bijwerkingen verdwijnen meestal binnen enkele dagen. Het is verstandig om te overleggen met een professionele huidtherapeut om eventuele risico’s te bespreken en om te kijken of jouw huid geschikt is voor microneedling behandeling. In samenspraak met een huidtherapeut, kan jij beslissen of microneedling de juiste behandelingsoptie is voor jouw huidproblemen en welk behandelingsplan het beste bij jouw huid situatie past. Kortom, microneedling is een veilige en effectieve behandelingsoptie die kan bijdragen aan het verbeteren van verschillende huidproblemen. Het versterkt de huid en kan helpen bij het verminderen van rimpels, acne littekens en grove poriën. Wanneer de behandeling wordt uitgevoerd door een professionele huidtherapeut en gecombineerd met juiste verzorging kan microneedling leiden tot een gezonde en stralende huid.