In en Out Living
Image default
Woning en Tuin

Last van muur schimmel? Laat het verwijderen door een specialist!

Het is natuurlijk hartstikke vervelend als je last hebt van muurschimmel. Jammer genoeg komt dit verschijnsel vaak voor. Wat wel fijn is, is dat er verschillende middelen zijn die je zelf kunt gebruiken om de muur schimmel te verwijderen. Echter, wil je grondig de schimmel van de muur verwijderen? Dan kan het nodig zijn om een specialist in te schakelen.

Wat zijn schimmels eigenlijk?

Schimmels zijn te omschrijven als micro-organismen. Het is belangrijk om schimmels zorgvuldig te (laten) verwijderen, omdat ze je gezondheid kunnen beschadigen. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom schimmels zich in jouw huis vestigen. Dit heeft te maken met de mogelijkheden die schimmels krijgen om zich te ontwikkelen in een woning. Hierbij kun je onder andere denken aan het onderhoud van de woning en aan het woongedrag. Heb je bijvoorbeeld veel vocht in huis of maak je meermaals de woning grondig schoon?

Op welke plekken kom ik schimmels tegen?

Doorgaans willen mensen schimmel van de muur verwijderen, maar er zijn meer plekken dan de muur waar schimmels zich ontwikkelen. Bekend over schimmels is dat zij zich voornamelijk ontwikkelen op vochtige plekken of op plekken waar het niet mogelijk is om goed te luchten. Om deze reden ontwikkelen schimmels zich het vaakst bij muren en het plafond.

Wat kan een specialist voor mij betekenen?

Om bij het begin te beginnen. Waarom zou je überhaupt overwegen om een specialist, zoals Lavos Reiniging in te schakelen? Dit heeft te maken met het feit dat schimmel an sich een hardnekkig probleem is. Als de schimmel onvoldoende verwijderd wordt, kan dit verregaande gevolgen hebben voor jouw gezondheid. Dit wil je graag voorkomen. Een specialist kan een schimmel van de muur verwijderen om te garanderen dat dit hardnekkige probleem verholpen wordt.

Wat kan ik doen om schimmels te voorkomen?

Natuurlijk is het wat betreft schimmels fijner om deze te voorkomen dan te genezen. Daarom zijn er ook enkele dingen die je zelf kunt doen, zodat je kunt voorkomen dat er een specialist zoals Lavos Reiniging ingeschakeld moet worden om de schimmel te verwijderen. Allereerst is het van belang om je woning goed te ventileren. Dit doe je door bijvoorbeeld de deuren en ramen regelmatig open te zetten. Verder is het belangrijk om je woning goed te onderhouden. Let in het bijzonder op het droogmaken van het vocht na het douchen. Tijdens het douchen komt er namelijk condens vrij, waardoor waterdruppels zich hechten aan koude plekken, zoals het plafond, de douchewand of aan muren. Condensvorming kun je tevens verminderen door korter te douchen. Dat is ook nog eens goed voor je energierekening, een win-win-situatie!