Prettig werken met de juiste kantoorverlichting

Kantoorverlichting

Licht is een heel belangrijk iets in de werkomgeving. De meeste mensen zullen denken aan materialen als goede computers, goede stoelen en snelle internetverbinding. Maar met slecht licht zullen mensen merken dat zij niet meer goed kunnen werken. Hun concentratie verslechterd en ze worden heel snel moe. Daarnaast kan bepaald soort licht ook heel demotiverend werken en mensen misselijk maken. Daarom is het erg belangrijk om bij de inrichting van het kantoor te gaan kijken naar de juiste kantoorverlichting. Daglicht is eigenlijk het allerbeste, maar dit is niet altijd een optie in het kantoor. Daarom zijn er bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in licht. Zij weten wat goed kantoorlicht met de werknemers kan doen en welk licht op welke locatie het beste is.

Kantoorverlichting op maat

Dit bedrijf kan samen met u gaan zitten om een lichtplan te bedenken. Er wordt naar allerlei dingen gekeken, bijvoorbeeld de hoeveelheid ramen, waar de zon op komt en waar de zon onder gaat. Daarnaast wordt er gekeken wat de werknemers voor werk doen en waar ze vaak langs lopen. Wanneer hier rekening mee wordt gehouden kan er een goed besluit komen over het soort kantoorverlichting er gebruikt gaat worden. Ook wordt hier over duurzaamheid gedacht. Er wordt gekeken naar energiebesparende lampen en welke goed zijn voor het milieu. Er wordt geen gebruik gemaakt van de ouderwetse TL lampen maar er wordt goed gekeken welke lampen geschikt zijn voor de ruimte. Omdat er zoveel factoren meespelen is het handig om hier een bedrijf voor in te huren die weten wat ze doen en u zo goed mogelijk kunnen adviseren. Wanneer u samen tot een lichtplan bent gekomen, kunnen de producten worden besteld en zal het bedrijf ervoor zorgen dat deze geïnstalleerd worden. Na de installatie zal er nog een afspraak zijn om te kijken hoe het licht bevalt en of de werknemers goed werken. Het is bewezen dat werknemers met het juiste licht sneller en beter werken en zich daarnaast ook goed voelen en zich minder snel ziekmelden. Ga dus voor goed licht in uw kantoor.

http://helderinhuizen.nl/

Het beste advies voor een lichtplan

Lichtplan maken

Wil je verlichting anders laten plaatsen, ga je in een nieuw pand of heb je een nieuwe woning, dan moet je alles nog zo gaan inrichten als dat jij dat wilt hebben. Je moet met de inrichting rekening houden, soorten lampen die je wilt gaan gebruiken de hoeveelheid lichtinval die binnenkomt en de hoogte van het plafond. Om een inschatting te kunnen maken hoe je alles wilt hebben kan je een gespecialiseerd bedrijf inschakelen, deze gaat dan met jou een lichtplan maken. Een lichtplan maken is een tekening hoe de verlichting moet komen in het gebouw.

Advies lichtplan

Bij het maken van een lichtplan moet de maker van het plan met verschillende dingen rekening houden. Namelijk zoals al eerder gezegd het lichtinval. Hoeveel natuurlijk licht komt er het gebouw binnen. Zijn er juist veel of weinig tot geen ramen aanwezig. Ook het soort gebouw is afhankelijk van het soort licht dat moet worden gebruikt. Een kantoorpand of ruimte is vaak voorzien van veel ramen en dus komt er ook veel natuurlijk licht binnen, de lampen die hier veel gebruikt worden, zijn spotjes of dimbaar licht. In een loods is het vaak erg donker omdat er weinig licht inval is maar ook is het plafond veel hoger dan in een kantoor en dus moeten er ook andere lampen worden gebruikt. Hier zijn speciale industrielampen voor gemaakt.

https://www.tendenz-wonen.nl/

Lampen en verlichting voor de industrie

Industrielampen en armatuur

Een industrieelpand heeft veel verlichting nodig. Dit omdat deze panden weinig tot geen ramen bevatten en dus helemaal afgesloten zijn, waardoor er geen lichtinval mogelijk is en dus veel elektrisch licht nodig is om de hal te kunnen verlichten. De verlichting die veel gebruikt wordt zijn de langwerpige verlichting, ook wel armatuur genoemd, deze komen op veel plaatsen voor zoals in scholen, supermarkten en sporthallen. Maar ook de normale industrielamp en el high lampen worden veel gebruikt in industriële panden. Vaak zit er aan een industrieelpand ook nog een kantoor hier kunnen ook armatuur lampen in zijn opgehangen, maar spots worden hier ook veel gebruikt. Naast de verlichting moeten er ook in ieder pand nooduitgang bordjes aanwezig zijn. Het is per industriepand verschillend hoeveel licht er aanwezig moet zijn, niet iedere hal is natuurlijk even groot.

 

Buitenlichten

Daarnaast is er natuurlijk ook nog licht nodig buiten het bedrijf nodig. Hiervoor zijn ook speciale lampen, deze zijn geschikt tegen de regen en worden op verschillende plekken gebruikt als op terreinen, sportvelden en op straat. Natuurlijk heeft iedere lamp verschillende sterkten. Heb je lampen nodig die waterdicht moeten zijn, dan moet je hier wel extra opletten, er zijn verschillende armatuur lampen, lampen die wel en niet tegen water kunnen.

https://www.tendenz-wonen.nl/

LED, spots of armatuur, waarmee verlicht u uw kantoor?

Verlichting voor op kantoor, van groot belang!

Wanneer u een eigen kantoor heeft dan vindt u het natuurlijk fijn dat op dat kantoor alles piek fijn in orde is. Vaak heeft u veel werk te doen en liggen er stapels papieren. In het hoofd geldt vaak; een fijne werkplek werkt ook fijner. Dit is natuurlijk volledig te begrijpen, wanneer overal van alles ligt en niks werkt dan kunt u zich ook niet goed concentreren op het werk. Daarom is het van groot belang dat u kantoorverlichting heeft van goede kwaliteit. U wilt natuurlijk niet een knipper licht hebben, dit leidt alleen maar af. Daarnaast wilt u natuurlijk ook niet een te felle of juist een te zwakke lamp hebben hangen, op die manier kunt u ook niet rustig uw papieren doorlezen. De oplossing is om goede verlichting voor op kantoor aan te schaffen bij een goed bedrijf. Bij een goed bedrijf kunt u namelijk zeker kwaliteit verwachten.

 

Hoe verloopt de aanschaf?

Wilt u verlichting voor op kantoor aanschaffen dan kan dit eenvoudig online. U gaat op zoek naar een goed bedrijf en selecteert de producten waarin u geïnteresseerd bent. Vervolgens rekent u af en worden deze producten snel bezorgd.

https://www.brandmerck.nl/

Verlicht de sportvelden bij uw club!

Sportveldverlichting, iets wat u misschien niet dagelijks aanschaft!

Wanneer u beheerder bent van sportvelden of u heeft de verantwoordelijkheid over sportvelden dan moet u natuurlijk erg veel regelen. Naast het papierwerk moet er natuurlijk ook onderhoud plaatsvinden. U moet ervoor zorgen dat de sportvelden in uitstekende staat verkeren zodat de sport en niet mee belemmerd wordt. Daarnaast moet het natuurlijk ook nog allemaal veilig zijn want u wilt natuurlijk niet dat er ongelukken gebeuren, heel begrijpelijk! Een ding wat sowieso goed geregeld moet zijn is natuurlijk de sportveldverlichting. In de winter of in de avonden wordt er natuurlijk ook gesport in het donker en er is niets vervelender dan sporten met slecht licht. Sportveldverlichting moet daarom van kwaliteit zijn en het is daarom van groot belang dat u dit aanschaft bij een goed bedrijf zodat u die kwaliteit ook echt kunt waarborgen.

Waar koopt u dan sportveldverlichting?

Als u graag deze verlichting wilt kopen dan kunt u gemakkelijk op het online web een kijkje nemen. Een goed bedrijf biedt dit namelijk aan maar heeft ook ervaren medewerkers die het een en ander over dit product kunnen vertellen. Daarnaast biedt zo’n bedrijf vaak een uitstekende service aan en worden de producten snel geleverd.

http://www.voetbalschoenenwinkel.com/nike/

Welke led-lichten zijn geschikt voor buiten?

Welke led armatuur zijn allen geschikt voor buitenshuis? Dit is een kwestie welke je veelvuldig hoort in de led lampen markt. Het is relevant om van te voren adequaat uit te zoeken of de armatuur en installatie van uw led verlichting wel gepast is voor buitenshuis. Hierbij voorkomt u dat de armaturen beginnen te verroesten of dat de led spots het begeven wegens de nattigheid. We hebben daarom een uiteenzetting gemaakt van alle led spots die adequaat zijn voor buiten. Tevens vindt u hier de nodige informatie omwille er achter te komen of uw verlichting voldoende waterdicht is. Waar moet u op letten: Er bestaan een hoeveelheid kenmerken waar u echt op moet letten bij het aanschaffen van led buitenverlichting. Eerst is er de IP normering. Hieraan kunt u afzien hoe adequaat de ledverlichting of armatuur deugdelijk is tegen vocht. Hierbij geldt: hoe groter de IP normering, des te beter bestand tegen nattigheid van buitenaf. Een IP20 normering geeft bijvoorbeeld aan dat de lichtbron uitsluitend bestemd is voor binnenshuis. Een IP44 led spot is spatwaterdicht, enkel geschikt voor spetter nattigheid. Een armatuur met een IP65 of IP67 normering is volledig waterproef en daarom het meest geschikt om buiten te plaatsen. Let daarnaast bovendien goed op de materialen welke er gebruikt worden en de manier waarop de led verlichting aangesloten moet worden. De IP maatstaf geldt evenals voor het selecteren van een transformer! Als u een transformer buiten gebruikt dan moet deze ook een IP65 normering of hoger hebben. De meeste geschikte led armatuur voor buiten. ​De meest geschikte led buitenverlichting om buitenshuis te plaatsen hebben we overzichtelijk geplaatst in de categorie led buitenlampen. De led strips en losse spots voor buitenshuis vindt u echter in een andere categorie. De buitenlampen in ons assortiment zijn onderverdeeld in tuinlampen, grondspots, bouwlampen en schijnwerpers. Natuurlijk zijn al deze led-inbouwspots totaal waterdicht. Buiten verlichting aansluiten Let er bij het aansluiten van buiten ledlampen altijd goed op dat de bekabeling ook waterdicht gemaakt moet worden. Eventueel koppelingen van transformatoren en stroomdraad behoren goed afgedekt worden om humiditeit buitenshuis te houden. Hiervoor kunt u vanzelfsprekend beter geen kroonsteen maar een krimpkous gebruiken. Eventuele dimmers kunt u het best wegwerken in een doos of achter een wand aldaar deze doorgaans niet waterdicht zijn. Led strips voor buitenshuis Het aansluiten van een led strip gebeurt doorgaans met een plan strip aan de ommezijde. Bij een led strip die buiten geïnstalleerd wordt is dat niet zo handig omdat de plakstrip niet adequaat bestending is tegen vochtigheid. Wij adviseren derhalve op de led strips voor buiten vast te zetten met klemmen of montagekit. Als u een led strip aan wilt sluiten via een transformator of verscheidene strips aan elkaar wilt aansluiten dan is er ook een koppeling noodzakelijk. Om de koppeling te maken moet de strip meestal afgebroken worden waardoor deze nogmaals waterdicht gemaakt moet worden. Wij adviseren om dit te doen met een krimpkous zodat de mogelijkheid op vochtigheid minimaal is.

https://www.installatievakwinkel.nl/elektra/duurzaam/ledlamp

Welke led-lichten zijn geschikt voor buiten?

Welke led-spots zijn allemaal adequaat voor buiten? Dit is een vraag die je dikwijls tegenkomt in de licht markt. Het is belangrijk om van te voren goed uit te zoeken of de armatuur en installatie van uw verlichting wel geschikt is voor buitenshuis. Hierbij voorkomt u dat de armaturen beginnen te verroesten of dat de led-verlichting het begeven wegens de vochtigheid. We hebben derhalve een overzicht gemaakt van allen led lichten die passend zijn voor buitenshuis. Tevens vindt u hier de nodige informatie om er achter te komen of uw ledverlichting afdoend waterdicht is. Waar moet u op letten: Er zijn een aantal kenmerken waar u juist op moet letten bij het verkrijgen van led verlichting. Eerst is er de IP normering. Hieraan kunt u uitlezen hoe goed de lamp of armatuur deugdelijk is tegen vocht. Hierbij geldt: hoe beter de IP normering, des te beter bestand tegen nattigheid van buitenaf. Een IP20 normering geeft bijvoorbeeld aan dat de led lamp uitsluitend adequaat is voor binnen. Een IP44 led spot is spatwaterdicht, alleen bestemd voor spetter nattigheid. Een armatuur met een IP65 of IP67 normering is volledig waterdicht en daardoor het meest geschikt om buiten te plaatsen. Let bovendien bovendien goed op de materialen welke er gebruikt worden en de manier waarop de lichtbron aangesloten moet worden. De IP normering geldt alsook voor het selecteren van een transformer! Als u een trafo buitenshuis gebruikt dan moet deze ook een IP65 normering of hoger bezitten. De meeste geschikte led-inbouwspots voor buiten. ​De meest geschikte led-verlichting om buitenshuis te plaatsen hebben we overzichtelijk geplaatst in de categorie led buitenlampen. De led strips en losse spots voor buitenshuis vindt u echter in een andere klasse. De buitenlampen in ons assortiment zijn onderverdeeld in tuinlampen, grondspots, bouwlampen en schijnwerpers. Uiteraard zijn al deze led-lampen helemaal waterdicht. Buiten ledspots aansluiten Let er bij het aansluiten van buitenlampen altijd goed op dat de bekabeling ook waterdicht gecreëerd moet worden. Eventueel koppelingen van trafos en stroomdraad behoren goed afgedekt worden om humiditeit buiten te houden. Hiervoor kunt u dus beter geen kroonsteen maar een krimpkous gebruiken. Eventuele dimmers kunt u het best wegwerken in een doos of achter een wand aangezien deze veelal niet waterdicht zijn. Led strips voor buitenshuis Het aansluiten van een led strip gebeurt dikwijls met een plan strip aan de achterkant. Bij een led strip die buiten geplaatst wordt is dat niet zo handig omdat de plakstrip niet adequaat bestending is tegen vocht. Wij adviseren deswege op de led strips voor buiten vast te zetten met klemmen of montagekit. Ingeval u een led strip aan wilt sluiten via een trafo of verschillende strips aan elkaar wilt aansluiten dan is er ook een koppeling benodigd. Om de koppeling te maken moet de strip meestal afgebroken worden waardoor deze opnieuw waterdicht gemaakt moet worden. Wij adviseren om dit te doen met een krimpkous zodat de mogelijkheid op humiditeit minimaal is.

https://www.installatievakwinkel.nl/elektra/duurzaam/ledlamp

Wensballon op je Gender Reveal Party

Er worden steeds meer gelegenheden verzonnen om een feestje te geven. Als je zwanger bent van een kleintje dan had je al de baby shower, dit is voornamelijk een feestje voor de aanstaande moeder die die dag helemaal in de watten word gelegd. de familie en beste vrienden komen dan allemaal samen, vaak bij iemand thuis. er worden dan door de gasten allemaal lekkere hapjes en drankjes (alcoholvrij) meegenomen. ook krijgt de mommy to be cadeautjes van de gasten. Tegenwoordig word er echter ook steeds vaker een gender reveal party gegeven. Tijdens dit feestje word het geslacht van de baby onthuld. waar dit vroeger altijd een verrasing bleef tot bij de geboorte is dit door de komst van de echo apparaten al steeds vroeger in de zwangerschap zichtbaar. Officieel kan je het geslacht zien bij de 20-weken echo, je kan er echter voor kiezen om een zogenaamde pret echo te doen en dan kan je het geslacht al vanaf ongeveer 13 weken zien. Nadat de ouders het geslacht weten is de familie natuurlijk heel erg nieuwsgierig, je kan er voor kiezen om het geslacht nog geheim te houden maar je kan het geslacht ook onthullen tijdens een feestje; de Gender Reveal Party!

Wensballon

Je kan natuurlijk gewoon zeggen of het een jongen of een meisje word maar er is niks leukers dan het geslacht op een spectaculaire manier te onthullen. een erg leuke manier om deze onthulling te doen is door middel van een roze wensballon bij een meisje of een blauwe wensballon als het een jongen word. Je zegt dan tegen je gasten dat ze allemaal in de tuin moeten gaan staan, zelf ga je met je partner in de poort staan, vouw je de wensballon uit en zodra je de brander hebt aangestoken en de wensballon is gevuld met warme lucht kan je deze de lucht in laten gaan. Je gasten zien dan ofwel een blauwe wensballon of een roze wensballon. Uiteraard kan je hier ook meer dan 1 wensballon voor gebruiken, dan heb je alleen wel assistentie nodig van een familielid die je al eerder moet inlichten.

Al met al is het dus erg origineel om het geslacht van je baby te onthullen door middel van een wensballon.

https://www.dutch-pyro.nl/wensballon/