In en Out Living
Image default
Winkels

Kruiwagen kopen bij Kruiwagen.nl

Kruiwagens worden veel gebruikt om bepaalde werkzaamheden een stuk gemakkelijker te maken. Wanneer er zakken aarde, gereedschappen of bijvoorbeeld klinkers verplaatst moeten worden, zal dat een stuk sneller en gemakkelijker gaan door gebruik te maken van een kruiwagen. Een kruiwagen heeft een bak die van metaal of kunststof is gemaakt. De kruiwagen is voorzien van een of twee wielen aan de voorzijde. Wanneer hij is voorzien van twee wielen kunnen de materialen stabieler verplaatst worden. De wielen hebben vaak luchtbanden, zodat er tijdens het vervoeren van de materialen gebruik wordt gemaakt van een goede vering. Een kruiwagen is licht van gewicht en daardoor ook gemakkelijk wendbaar. Ondanks dat u tegenwoordig de meeste kruiwagens ziet waarvan de bakken groen zijn, kunnen alle soorten worden aangeschaft. Een kruiwagen kopen moet je goed overwegen wat voor soort je wilt hebben. 

Een kruiwagen kopen 

We kunnen bij het kopen van een kruiwagen kiezen uit drie soorten namelijk: een kruiwagen die voor de bouw gebruikt wordt, een kruiwagen die voor agrarische doeleinden wordt gebruikt en voor huis en tuin. De verschillen bij deze kruiwagens ziet u vooral in de grootte van de bak, de soort wielen en de prijsklasse. Wanneer je een kruiwagen wilt aanschaffen, moet je goed kijken waarvoor je hem wilt gaan gebruiken. 

De kruiwagens voor de bouw 

Deze bouwkruiwagens  moeten sterk zijn, omdat er vaak grote gewichten mee worden vervoerd. Ze moeten echt tegen een stootje kunnen. De kruiwagens die in de bouw worden gebruikt zijn bijna allemaal verzinkt om te voorkomen dat ze snel zouden kunnen gaan roesten. Er worden in de bouw ook wel kruiwagens gebruikt die een kunststof bak hebben. Dat is dan wel sterke kunststof die niet gemakkelijk zal breken. Een kunststof bak heeft het voordeel dat, wanneer er een zwaar voorwerp in wordt gegooid, de bak niet zal roesten op de plaats waar het voorwerp de bak beschadigd. Een bak die verzinkt is, heeft het voordeel dat hij sterk is, zodat de bak niet snel stuk gaat wanneer er een scherp voorwerp in wordt gegooid. Bij een kruiwagen voor de bouw kun je vaak kiezen uit een met luchtband of een massieve band. 

De kruiwagens voor agrarische doeleinden 

Op een manege of boerderij worden speciale stalkruiwagens  gebruikt. Het is handig om een kruiwagen toe te passen die een grote bak heeft. Ook zal hij soms voorzien zijn van twee wielen op een stevig frame. De twee wielen moeten ervoor zorgen dat de kruiwagen stabiel is. Agrarische kruiwagens hebben vaak een bak van kunststof. 

De kruiwagens die voor huis en tuin worden gebruikt. 

De kruiwagen die we thuis gebruiken, hebben vaak een inhoud van ongeveer 90 liter. De kruiwagen voor thuis is lichter dan de andere soorten, omdat de bak van kunststof is vervaardigd. Een kruiwagen die we in de tuin gebruiken, heeft een luchtband of een massieve. Het voordeel van een luchtband is dat hij gemakkelijk rijdt, maar een massieve zal niet stuk kunnen gaan.

https://kruiwagen.nl/