Kenmerken van een veilige trap voor kinderen

De woonkamer is vaak dé speelplek voor kleine kinderen. Het liefst ligt hun speelgoed door de hele kamer verspreid, zodat het overal een feestje is om bezig te zijn met poppen, auto’s of lego. Toch is het niet op iedere plek in huis een speelplaats; denk maar eens aan de gevaren van een trap. Wees ongelukken met kleintjes dus voor en zorg voor een veilige trap in huis. Lees snel verder voor de uitgebreide, eenvoudige tips van dé trapspecialist: Lamiwood.

Een veilige trap voor kinderen wordt allereerst gekenmerkt door de hekjes met kinderslot aan de boven- en onderkant van de trap. Deze hekjes maken het mogelijk om kinderen alleen de trap op en af te laten dalen, wanneer jij met ze mee kan lopen. Op die manier behoud je de controle over het gedrag op de trap. Ook is het handig om antislip strips te bevestigen op de traptreden of jouw kinderen met antislip sokken te laten lopen, zodat ze niet een onhandige draai maken en uitglijden. Verder speelt de hoogte van de trapleuning en Trap balustrade een belangrijke rol in de veiligheid van de trap. Kinderen hebben namelijk houvast nodig en hebben niet altijd genoeg steun aan het vasthouden van jouw hand. Zorg er dus voor dat zij steun hebben aan de trapleuning. Tot slot is het van belang dat de spijlen of balusters van de balustrade op gepaste afstand van elkaar staan, zodat kinderen er niet tussendoor kunnen kukelen. Zo kunnen kinderen veilig traplopen en jij hoeft je geen zorgen te maken over eventuele gevaren in huis.

Kun jij alle bovengenoemde punten afvinken of moet jij nog een aantal acties ondernemen om de trap veiliger te maken? Neem dan eens een kijkje in de webwinkel van Lamiwood of neem contact met ons op over aanvullende tips voor het creëren van veiligheid in huis en op de trap.

https://www.lamiwood.nl/