In en Out Living
Image default
Dienstverlening

Je huis vakantieveilig maken!

U kent het wel. U gaat op vakantie en bent alles al langzaam aan het inpakken. Terwijl u bezig bent begint u zich echter ook dingen af te vragen. Zullen de huisdieren oké zijn op hun vakantieadres, en gaat het huis wel in orde zijn als u er zelf niet op kunt letten? Gelukkig zijn er een aantal dingen die gedaan kunnen worden om uzelf gerust te stellen. Bij deze drie soorten preventie die u grotendeels zelf kunt uitvoeren. Voorkom een inbraak en lees verder!

Passieve beveiliging

De eerste soort is passieve beveiliging. Het meest bekende voorbeeld hiervan is dat men zegt ‘’een licht aan te laten’’, bijvoorbeeld in de hal. Hoewel het idee goed is, kan er meer gedaan worden. Een zeer effectieve en bovendien goedkope oplossing om de illusie te wekken dat er iemand thuis is, is een timer voor het stopcontact. Hier kan dan een andere lamp (bijvoorbeeld in de woonkamer) op worden aangesloten, of een radio bij de achterdeur. Een uurtje licht en geluid kan al schelen, want inbrekers verkennen vaak eerst een woning van buitenaf om hun eigen risico te minimaliseren. Ook lege kopjes op de tafel en dergelijke voorwerpen kunnen een bewoonde indruk achterlaten.

 

Preventieve beveiliging

U kunt zelf sowieso al dingen kunt doen ter inbraakpreventie wanneer u weggaat. Zo dient u te voorkomen dat u op social media plaats dat u op niet thuis bent. Ook is het belangrijk dat er geen reservesleutels onder de deurmat of bloempotten liggen. Maar ook aanpassingen aan uw (voor)deur zoals een extra slot of beveiliging kunnen veel uitmaken. Voor vervanging en sloten in Limburg kunt u deze slotenmaker uit Geleen altijd even contacteren. Met 24-uurs service en snel terplekke om een slot te vervangen!

Actieve beveiliging

Onder actieve beveiliging valt alles dat direct reageert op een inbraak, zoals een alarmsysteem. Buiten een alarmsysteem kunt u ook denken aan sensortechnologie, zoals een lamp die op de oprit aangaat op het moment dat er beweging geregistreerd wordt. Het grootste voordeel aan dergelijke technologie is vaak dat het een extra veilig gevoel geeft, ook wanneer je thuis bent. En een dergelijke aankoop heeft tevens het voordeel dat u er zelf ook gebruik van kunt maken in andere situaties zoals sneeuw scheppen of laat thuiskomen.

https://slotenspecialistlimburg.nl/slotenmaker-geleen