Isolatieglas van glas

Glas als ruit heet in vaktermen ‘vlakglas’. Voor de consument wordt de term floatglas gebruikt. Wist u dat glas van kalk, zand en soda wordt gemaakt? En dat de grondstofbronnen onuitputtelijk zijn? Toch wordt er tegenwoordig veel vlakglas gerecycled. Glas recyclen kost namelijk minder energie dan de productie van glas uit de grondstoffen kalk, zand en soda. 

Gerecycled glas

Niet elk glas komt in aanmerking om gerecycled te worden. Zo moet het vlakglas wel aan een bepaalde voorwaarde voldoen. Het vlakglasafval moet schoon zijn. Glas recyclen heeft als voordeel dat er minder in de afvalberg verdwijnt. Werklieden die met glas werken hoeven evenmin af te dragen voor hun glasafval. Met glas recyclen wordt ook het milieu bespaard, want het produceren tot nieuw glas verbruikt veel minder energie. Het verhitten van grondstoffen tot glas kost namelijk meer energie ten opzicht van het verhitten van glas tot glas.

Duurzaam glas

In het kader verduurzaming hoort deze manier van glasproductie in het rijtje thuis. Het HR++ isolatieglas dat zo geproduceerd wordt, is dus eigenlijk dubbel duurzaam. Duurzaam gemaakt en duurzaam voor het milieu vanwege de isolerende eigenschappen. Speciale coatings zorgen ervoor dat de airco zomers minder hard hoeft te draaien en ’s winters de verwarming een standje lager kan.

Portemonneevriendelijk glas

De airco en verwarming lager draaien omdat uw huis voorzien is van HR++ isolatieglas betekent natuurlijk ook een besparing op uw energierekening. Een extra manier van besparen kunt u ontdekken middels de energiesubsidiewijzer van uw gemeente. Er kan bijvoorbeeld een verlaagd btw arbeidstarief worden gehanteerd. Ook kunt u een voordelige lening aanvragen bij uw gemeente, wanneer u niet direct over de financiële middelen beschikt. Ook kunt u zelfs rentekorting krijgen op uw hypotheek bij één of twee energielabelstappen. In dat geval moet u wel een gecertificeerd energielabel-adviseur inschakelen. Die bepaalt het energielabel van uw woning en/of adviseert u energiebesparende maatregelen. 

http://www.aaglashandel.nl/Glas-Producten/Isolatieglas/