Inbraak voorkomen

Er wordt tegenwoordig steeds meer ingebroken. Het is dus belangrijk je huis goed af te sluiten voor wanneer je weg bent. Inbrekers zijn steeds asocialer en durven overal waar ze de mogelijkheid zien een poging te doen om binnen te komen. Daarom is het ook slim om je huis goed beveiligd te doen ogen. Wanneer een inbreker een huis ziet dat er op en top beveiligd uit ziet zal de wil om in te breken in het desbetreffende huis direct afnemen.

Een van de dingen die verstandig is om te doen wanneer je enkel glas in een raam hebt is het plaatsen van luiken voor het raam. Door deze met slotbouten en moeren te monteren is het voor inbrekers een stuk minder aantrekkelijk om een poging te wagen binnen te komen in jouw huis. De bouten moeten wel goed verzorgd worden. Wanneer ze gaan roesten worden ze minder stevig en kunnen ze eventueel breken. Als dit gebeurt is het nut van het luik verdwenen aangezien het luik zonder problemen verwijderd kan worden.

Ook de deur is een belangrijke weg naar binnen die goed beveiligd dient te worden. Investeer dus in goede sloten en onderhoudt deze goed. Zorg er echter ook voor dat het houd van goede kwaliteit is en controleer regelmatig of het hout niet aan het rotten is. Een heel goed preventiemiddel tegen inbrekers in een strip aan de zijkant van de deur. Door een strip te plaatsen voor het slot wordt het moeilijker om een koevoet tussen de deur en de deurpost te wrikken en zal het dus haast onmogelijk zijn voor de inbreker binnen te komen zonder al te veel geluid te maken.

Tenslotte nog een paar trucjes om inbrekers te doen denken dat je thuis bent. Zorg als je op vakantie bent dat er een auto van de buren op je oprit staat, en koop een klok die automatisch op bepaalde tijden de lampen aan en uit zet. Controleer ook bij de deuren van de buren of er takjes tussen hun voordeuren zitten wanneer ze weg zijn. Inbrekers doen dit vaak om te controleren of de deur nog open en dicht gaan.

 

https://moerenbout.nl