In en Out Living
Image default
Woning en Tuin

Ideeën voor veranda’s van hout

Als u een onoverdekt terras of tuin heeft en wat schaduw wilt toevoegen aan uw buitenruimte, kan een houten veranda de perfecte oplossing zijn. Of misschien heeft u al een bestaande veranda en wilt u deze gewoon opfleuren. Houten veranda’s helpen dekken, terrassen en zitjes in de achtertuin te beschermen tegen wind en regen. De houten constructie zorgt ervoor dat je een natuurlijke uitstraling behoudt in je buiteninrichting. In deze blogs krijg je wat tips om jouw veranda meer uitstraling te geven.

Houten veranda ontwerpen

Kies voor een verandaontwerp met individuele houten latten als u zowel zonlicht als schaduw wilt. Kies een ontwerp met meer ruimte tussen de lamellen als je meer zonlicht wilt. Houten veranda’s met latten helpen uw terras te beschermen tegen wind en regen, zelfs als ze geen volledige dekking bieden. Wilt u een gesloten veranda? Dan kunt u ook een dicht dak op uw houten veranda laten leggen. Ondersteun de veranda met verticale houten balken of pilaren.

Veranda houten pergola-stijl

Kies voor een pergola als je een houten veranda wil die losstaat als een bron van schaduw en bescherming tegen de elementen. Een pergola heeft vier houten palen die een dak ondersteunen. Het dak is meestal gemaakt van een houtrooster. Je kunt het traliewerk gebruiken om klimplanten en bloemen te laten groeien. Echter beschermt een pergola niet tegen de regen. Dit is een voordeel van een houten veranda met dicht dak.

Veranda met houten dak

Natuurlijk wilt u een veranda die bij de sfeer en uitstraling van uw huis past. Een houten veranda past bij ieder huis en is in verschillende stijlen te bouwen. Met hout kunt u iedere sfeer creëren. Van modern tot een westerse look. U kunt de veranda helemaal afstemmen op uw wensen.  Een houten veranda is dus een echte toevoeging aan uw woning.

https://degoedkoopsteveranda.nl/houten-veranda/