Handige tips voor je wasrek in huis

Een wasrek is altijd een vervelend ding dat er soms lelijk en irritant bij kan staan in je huis. Zeker wanneer je een kleine woning hebt met niet heel veel opbergruimte is het lastig om dit toch op een fijne manier in huis te kunnen gebruiken en het niet zo erg op te laten vallen. Er zijn verschillende ideeën en manieren die je kunt gebruiken voor een wasrek. Bovendien is het hebben van een wasrek voor veel mensen die de was doen erg belangrijk. In dit artikel vertel ik een paar leuke ideeën die je kunt doen met een wasrek

Wasrek aan het plafond

Wanneer je niet heel veel ruimte in huis hebt en je eigenlijk geen opvouwbaar wasrek wilt gebruiken, kun je een wasrek of een paar lijntjes spannen boven je wasmachine en droger. Je kunt deze aan de zijkant van de muur bevestigen en hang er een paar achter elkaar!

Wasrek aan plafond idee 2 

Je kunt een waslijn spannen met speciaal waslijn touw. Je kunt ook met wat houten spijlen een wasrek creëren. Zo heb je gelijk een mooi en netjes uitzicht en ziet het er niet meteen uit alsof het een wasrek is. Je kunt dit natuurlijk op elke plek in huis bevestigen, maar de meest voorkomende zijn bijvoorbeeld boven de trap of in het washok zelf. 

Wasrek design

Wil je toch een opvouwbaar wasrek en heb je geen groot washok waar je deze in kunt neerzetten. Staat deze pal in het zicht? Dan is het begrijpelijk dat je wil dat deze er toch een beetje stijlvol bijstaat en misschien zelfs bij je interieur matcht. Je kunt een stijlvol wasrek laten maken bij een designer of neem eens een kijkje bij verschillende winkels.

Houten wasrek

Een wasrek van hout geeft al meteen een heel ander effect in je wasruimte of kamer. Hout geeft vaak een mooie rustieke uitstraling en is tegenwoordig erg modern.

 

Waterontharder: heb je er een nodig?

Een waterontharder is ideaal als je woont in een plaats met hard water. In hard water zit namelijk veel kalk. Dit is niet goed voor je apparaten en je leidingen. Weet je niet of je in een gebied met hard water woont? Op internet kun je een postcode check doen. Vul je postcode in en zie gelijk hoe het water in jouw omgeving is. Maar je kunt het ook zien aan je apparaten. Zit er bijvoorbeeld snel een witte aanslag in je waterkoker? Of kun je door de witte laag bijna niet meer door je douchedeurtjes heen kijken? Dan woon je waarschijnlijk in een gebied met hard water. Maar geen zorgen, hier is wat tegen te doen. Namelijk door middel van een waterontharder.

Soorten waterontharders

Er zijn twee soorten waterontharders op de markt. Als eerste heb je de ‘traditionele’ waterontharder. Daarnaast heb je ook een magnetische water ontharder. Ga voor jezelf na welke van de twee je voorkeur heeft. De magnetische waterontharder werkt, zoals de naam al zegt, met een magneet. Deze versie is goedkoper dan de traditionele waterontharder. Dus ben je er nog niet zeker van, dan kan je ook eerst de magnetische versie proberen voordat je veel geld uitgeeft aan de andere versie.  De meningen zijn echter wel verdeeld over de werking van de magneet waterontharder. Niet iedereen is er tevreden over. Maar vanwege de significant lagere prijs is het zeker de moeite waard om eens te proberen. Misschien werkt het in jouw huis wel degelijk goed.

Hoe werkt een waterontharder

De traditionele waterontharder wordt geleverd met een tank. De magnetische waterontharder werkt door middel van een magneet. Deze zet je op je leiding en hij trekt als het ware de kalk uit het water. De waterontharder met magneet is ook een stuk makkelijker in gebruik. Je hoeft niet perse handig te zijn om hem te installeren. De traditionele versie is daarentegen wat lastiger in gebruik.

https://www.tx5000waterontharder.nl/

Verschillende verwarmingssystemen voor in huis

Wanneer je denkt aan een houtkachel denk je aan primitiever tijden, waarin de aansluiting op gas mogelijkheden nog niet bestond. Anno nu is het ook wel ergens hip om weer wat primitiever te doen, alleen heet het dan minimalistisch. Echter kan dit knusse knisperende haardvuurtje ook dienstdoen voor je warmtebron en duurzame warmtevoorziening in huis. Kijk op rrpelletkachel.nl voor meer over verwarming d.m.v. pelletkachels, om je goed te laten informeren over je mogelijkheden.

De pelletkachel kan het woonvertrek verwarmen als zijnde de hoofd warmtebron van de kamer, daarnaast kan hij ook worden aangesloten op je CV-netwerk om daar als warmtebron te fungeren.

Prijzen en vergelijkingen

Via de site kan je modellen en prijzen vergelijken en zo een beeld vormen van wat aansluit op je smaak en budget. De meest gekozen kachels variëren in prijs van 1600,- euro tot 2200,- en dat is de investering zeker waard vooral als je je bedenkt dat de overheid je bereid is te sponsoren bij deze aankoop. Omdat de overheid het verduurzamen van woningen stimuleert, is het zo dat je bedragen tot wel 2400,- euro terug kan krijgen wanneer je een dergelijke aankoop hebt gedaan. Dit maakt de investering zeker aantrekkelijk en het feit dat je er maandelijks ook zeker op vooruit zal gaan.

Andere mogelijkheden om je huis duurzaam te verwarmen

Naast de pelletkachel om je woonvertrek en de rest van je huis te verwarmen, kan je kiezen voor een warmtepomp. Deze zet lucht van buiten om in gas door middel van compressiedruk, een koelelement en een warmte-element en op die manier wordt je huis verwarmd zonder het gebruik van aardgas.

Tevens geldt hier een subsidieregeling voor, dus krijg je een flink bedrag van je aankoopkosten retour.

Welke optie past bij jou

Om te bepalen welke optie het beste bij jou en jouw huis past, is het van belang dat je een keuzehulp inschakelt. Het is namelijk van belang dat je iets aanschaft dat past en kan in jouw huis. Hierbij moet je denken aan de haalbaarheid van bepaalde systemen in jouw huis. Soms is het huis dusdanig verouderd dat het niet te realiseren valt.

Wanneer je er niet uitkomt, doe je er verstandig aan contact op te nemen voor nadere adviezen of voor service en support.

Daarbij kan je langsgaan in de showroom zodat je de producten zelf kan bewonderen en voelen, voordat ze besteld en al op je stoep staan. Dit kan helpen bij de beeldvorming van het product en ook daar kan je geadviseerd worden als het gaat om de verschillende duurzame warmtebronnen.

https://www.rrpelletkachel.nl/