In en Out Living
Image default
Dienstverlening

Hoe u elektrische schokken in uw huis kunt vermijden

Om eerlijk te zijn, elektrisch werk rond uw huis is eigenlijk veilig als u de juiste voorzorgsmaatregelen neemt. Als u enige vorm van elektrische schok in uw huis ervaart, is het ideaal om de stroom uit te schakelen naar alles waar u aan werkt. Het is niet zo eenvoudig om de oorzaken van een elektrische schok te achterhalen, je kunt hier elektricien Louwmans voor inschakelen. Sommige dingen in huis wekken een elektrische lading op, zelfs als ze zijn uitgeschakeld. Zolang u elektriciteit gebruikt om wat werk te doen, bestaat er enig risico op schokken tijdens het doen van dergelijk werk. En het is belangrijk om te weten hoe u elektrische apparaten en apparatuur uitschakelt om schokken te voorkomen die kunnen optreden, zelfs als u geen bedrading aanraakt. Laten we eens kijken naar enkele voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen om elektrische schokken te voorkomen.

Test op vermogen

Een van de vele manieren om elektrische schokken te voorkomen, is door altijd op stroom te testen. Gebruik een spanningstester om de bedrading van het circuit en eventuele elektrische contacten te controleren voordat u iets aanraakt dat elektriciteit kan vervoeren.

Als u bijvoorbeeld aan een lichtschakelaar moet werken, schakelt u de stroom naar het circuit van de schakelaar uit en verwijdert u voorzichtig de afdekplaat van de schakelaar. Raak de sonde van de spanningstester aan op elke schakel terminal en op elke elektrische draad in de doos om te controleren of er geen spanning aanwezig is. Een andere manier om elektrische schokken te voorkomen, is door uzelf te beschermen met GFCI (aardlekschakelaar). GFCI’s detecteren elektrische storingen en schakelen de stroom uit om schokken te voorkomen. Defecten kunnen worden veroorzaakt door kortsluiting in snoeren, gereedschappen of apparaten, of door water dat op de snoer contacten komt. GFCI-bescherming is vooral belangrijk wanneer u buiten of in de buurt van vocht werkt, maar het is altijd een waardevolle veiligheidsmaatregel.

Nooit verbinden of loskoppelen onder belasting

Wanneer u een apparaat of ander apparaat op een circuit aansluit en het werkt, betekent dit dat het circuit onder belasting staat, wat betekent dat het apparaat stroom trekt en elektriciteit van het circuit naar het apparaat stroomt en terug naar de circuit bedrading in een soort van lus. Als u het apparaat loskoppelt terwijl het aan staat, kan de stroom van elektriciteit een boog veroorzaken, wat de elektriciteit is die letterlijk over de opening van het stopcontact naar de stekker springt. Dit is normaal gesproken veilig om te doen met lampen en kleine apparaten die geen AAN/UIT-schakelaar hebben, maar grote apparaten, elektrische verwarmingen en drogers kunnen gevaarlijke bogen veroorzaken wanneer ze onder belasting worden aangesloten of losgekoppeld, wat als gevolg een elektrische schok kan veroorzaken.