In en Out Living
Image default
Dienstverlening

Hoe kies je een geschikte schilder uit?

Hoe kies je een geschikte schilder uit?

Een mooie verflaag geeft je pand een frisse uitstraling en is bovendien een goede beschermlaag tegen weer en wind. Zelf op de ladder klimmen is niet altijd handig… en zeker ook niet altijd verstandig! Maar hoe vind je een goede vakman in de buurt? Wij hebben een checklist voor je gemaakt, waarmee je in no time een geschikte schilder kiest.

Schilderwerk is vakwerk!

Schilderwerk is vakwerk, iets dat je het best aan een specialist kunt overlaten. Zeker als het om buitenmuren gaat. Dan gaat het namelijk niet alleen om een mooie en frisse look, maar ook om een goede beschermlaag waarmee je gevel er weer jaren tegenaan kan! Bij de meeste experts kun je zowel voor binnen- als buitenschilderwerk terecht. De prijs is o.a. afhankelijk van het aantal vierkante meters en van de verfsoort.

Een geschikte schilder vinden – checklist

Net als het schilderwerk zelf, kan ook het vinden van een geschikte specialist een sterk staaltje vakwerk zijn! Wij hebben een aantal belangrijke zaken voor je op een rij gezet om je opweg te helpen.

Waar ben je naar op zoek?

Wil je de muren laten doen? De plafonds? De buitengevel? Of een schilder inhuren voor totaalonderhoud? Tik de specialisatie die zoekt in op Google. De zoekmachine toont je dan een lijst met specialisten in de buurt die deze dienst aanbieden.

Hoeveel mag het kosten?

Spreek een maximumprijs met jezelf af en vraag offertes op bij verschillende schildersbedrijven in de buurt. Zo kun je het één tegen het ander afwegen en een weloverwogen (financiële) beslissing maken.

Een geschikte schilder in de buurt

We haalden net al even de locatie aan, dit is zeker belangrijk als het om schilderwerk gaat. Een vakman in de buurt biedt de mogelijkheid om snel te schakelen en je bespaart hiermee een hoop onnodige voorrijkosten!

Lees de reviews

Lees voordat je iets ondertekent ook altijd eerst de reviews over het betreffende bedrijf: op Google en op vergelijkingssites. Er is geen beter vergelijkingsmateriaal dan de ervaring van andere klanten!