Funderingsonderzoek door bouwkundige keuring Den Haag

Funderingsonderzoek door bouwkundige keuring Den Haag

 

Aanwijzingen exterieur alvorens een basis funderingsonderzoek te laten uitvoeren

Controleer of je fundament recht is door de lengte van je funderingsmuur vanuit elke hoek te zien. Je zou een rechte lijn moeten zien. Een uitstulping of een graszode in een stenen fundering of een gegoten betonnen muur kan aangeven dat de fundering is verschoven. Je kunt dit ook doen aan de binnenkant van de funderingsmuur.

Als de bovenkant van de fundering in één gebied buiten de muren steekt, kan de funderingsmuur zijn omgevallen. Elk teken van verschuiven of buigen betekent dat de grond kan uitzetten en krimpen, druk op de funderingsmuren kan uitoefenen en herstelmaatregelen noodzakelijk zijn.

 

Kruipruimtes laten controleren door bouwkundige keuring Den Haag

In de kelder of kruipruimte zoeken wij naar funderingsproblemen die een systeem van palen en betonnen steunen of pieren kunnen omvatten. Palen moeten rechtop staan ​​en volledig stevig worden geplant onder de balken die ze ondersteunen. De onderkant van de palen moet stevig op beton rusten. Toppen moeten worden bevestigd aan het ondersteunde lid.

Stilstaand water, nattigheid of tekenen van waterinbraak zijn een rode vlag voor inspecteur en worden genoteerd voor reparatie. Vocht draagt ​​in belangrijke mate bij aan huisschade evenals houtvernietigende insecten. Deze zullen worden onderzocht in een WDIR (houtvernietigend insectenrapport) dat wordt uitgevoerd tijdens een huis termiet inspectie door een gekwalificeerde plaaginspecteur.

Houten palen, balken, bandplaten en dorpelplaten worden met een schroevendraaier of priem gesondeerd om de samenstelling ervan te bepalen.

 

Bouwkundige keuring Den Haag – Scheuren lezen

Betonnen en blokfunderingen hebben meestal minstens een paar scheuren. De vaardigheid is het herkennen van die onbelangrijk zijn en die serieus zijn.

Als het beton uithardt, krimpt het iets. Waar het beton niet gelijkmatig kan krimpen, neigt het te barsten. Scheuren met een L-vormige doorsnede, zoals een scheur die naar beneden neigt om een ​​helling te volgen, zijn waarschijnlijk krimpscheuren, vooral als ze taps toelopen tot een haarlijn. Dit is geen structureel probleem, hoewel u ze mogelijk moet aansluiten om de kelder of kruipruimte droog te houden. Haarscheurtjes in de mortel tussen betonblokken zijn ook zelden de moeite waard om je zorgen over te maken.

Als je kleine scheurtjes vindt (minder dan 1,59 mm breed), beschilder ze dan met een concrete waterdichtmakende verf. Controleer vervolgens periodiek of de verf barstte, wat betekent dat de opening onder druk opengaat.

Trappen in metselwerkverbindingen zijn een grotere zorg, vooral als de muur uitpuilt of de spleet breder is dan 6,35 mm. Een verstopte goot of een ander vochtprobleem buiten kan druk uitoefenen op dat deel van de muur.

Horizontale scheuren zijn het meest ernstig en duiden erop dat met water doordrenkte grond buiten bevroren en uitgezet is, duwt en de fundering breekt. Misschien zijn goten gesteund en was de warmte voor langere tijd uitgeschakeld tijdens bijzonder koud weer.

Horizontale scheuren treden ook op vanwege problemen met onderliggende grond. Als je een bodem hebt die uitzet wanneer het vochtig is en krimpt wanneer het droog is, kom je voor dezelfde reeks oplossingen te staan.

Als wij moeten vaststellen welk systeem bij een huisinspectie het meest kritisch is, zouden wij zeggen de funderingsinspectie. Het tweede belangrijkste na het funderingsonderzoek zou de dakinspectie zijn.

https://bouwkundigekeuring-denhaag.nl