In en Out Living
Image default
Gereedschap

Functies van een radiaalzaag

Het is een cirkelzaagmachine die al een aantal jaren geleden is ontwikkeld. De radiaalzaag is tegenwoordig niet erg bekend bij de particulier. Dit heeft een aantal redenen. Niet alleen de prijs van de radiaalzaag, maar ook de grote van de machine speelt hierbij een rol. De radiaalzaag is namelijk ontwikkeld voor bedrijven als zowel werkplaatsen waar in korte tijd veel zaagwerk moet worden verricht. De radiaalzaag is hier natuurlijk een uitstekend middel voor, maar wat is een radiaalzaag nou precies? In dit artikel geven we een aantal functies van de radiaalzaag als zowel een duidelijke omschrijving.

Wat is de radiaalzaag?

De radiaalzaag heeft niet zo gek veel functies die bijvoorbeeld een tafelcirkelzaagmachine niet zou hebben. Dan niet gesproken over de manier van zagen, want een radiaalzaag gaat op een iets andere manier te werk. Waar het zaagblad van een cirkelzaagmachine zich in de tafel bevindt, is dit bij een radiaalzaag een heel ander verhaal. Het is namelijk zo dat het zaagblad en de motor aan een bewegende arm boven de tafel zijn gemonteerd. Ook is vanaf boven gezien het zaagblad 90 graden te draaien. Waardoor hij niet alleen in een dwarsdoorsnede door een werkstuk heen kan zagen, maar ook in lengte doorsnede.

De functie van een radiaalzaag

Er is al kort uitgelegd in ‘wat is de radiaalzaag?’ ,wat de functie nou precies is van een radiaalzaag. Een radiaalzaag heeft wel iets van een afkortzaag en om wat specifieker te zijn vooral de afkortzaag met trekfunctie. Toch is de afkortzaag met trekfunctie een kleinere variant dan de radiaalzaag. Radiaalzagen kunnen namelijk een veel grotere afstand doorzagen. Zowel in lengte- als dwarsdoorsnede.

Radiaalzaag kopen?

Een radiaalzaag is niet echt ontwikkeld voor de consument, omdat deze zaagmachine erg prijzig is in de aanschaf. De meeste radiaalzagen zijn verkrijgbaar voor een bedrag van vier- a zesduizend euro. Ook is het oppervlakte een belangrijk puntje; niet iedereen heeft namelijk de ruimte om z’n grote machine te plaatsen bij zich thuis. Toch zien we steeds vaker dat de radiaalzaag in opkomst is bij de doe-het-zelvers.

http://www.cirkelzaagkopen.nl/radiaalzaag/