In en Out Living
Image default
Woning en Tuin

Eetkamer trends van dit moment

De inrichting van onze woningen evolueert van jaar tot jaar. Wat een vijftal jaren geleden erg in trek was, is vandaag misschien minder geliefd. 

Wie een eetkamer gaat inrichten, wil natuurlijk meezijn met de huidige trends. Om je een korte update te geven, hebben we hieronder de belangrijkste tendensen verzameld. Hopelijk helpt deze inspiratie tijdens het ontwerpproces. 

Natuurlijke materialen

Het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, steen en rotan is een trend die al een tijdje leeft. Deze materialen geven een warme uitstraling aan de eetkamer. Bovendien passen ze perfect in de huidige tijdsgeest, waarin hernieuwbare materialen bijdragen aan een duurzame wooninrichting. 

Ronde eettafels

Op dit moment zijn ronde eettafels trending. En dan bedoelen we niet alleen de tafels met een perfect rond blad, maar ook met een imperfecte organische vorm. Ronde eettafels zorgen voor een betere sociale connectie tussen alle aanwezigen. Daarnaast zijn ze perfect geschikt voor kleinere eetkamers met een beperkte vloeroppervlakte. 

Statement verlichting

Voor een trendy inrichting heb je opvallende verlichtingsarmaturen boven de eettafel nodig. Deze armaturen kunnen zowel een functionele invullen hebben, als een esthetische. Kies dus gerust voor een lichtgevend ‘kunstwerk’ als eyecatcher. Nog een tip: met dimbare verlichting kan je makkelijk de sfeer veranderen. 

Comfortabele stoelen

Comfort staat hoog op de lijst van prioriteiten voor eetkamerstoelen. Stoelen met ergonomische ontwerpen, zoals comfortabele kuipstoelen, zijn erg in trek. Kussentjes met een zachte bekleding zien we ook vaker terug in hedendaagse interieurs. Sommige mensen kiezen voor extra comfortfuncties, zoals een draaibare eetkamerstoel of eentje op wieltjes. 

Portugees aardewerk

Tot hiertoe hebben we het voornamelijk gehad over meubels voor de eetkamer. Maar de inrichting is niet compleet zonder het juiste servies. Vandaag de dag is Portugees aardewerk erg populair. Het is verkrijgbaar in tijdloze kleuren en opvallende tinten. Omdat het meeste Portugees aardewerk met de hand gemaakt wordt, is elk stuk uniek. Dat zorgt voor een karaktervolle uitstraling.