LED Verlichting voor in broedkooien

Stel, je wilt beginnen met het houden van bijvoorbeeld een bepaalde diersoort. Allereerst dien je natuurlijk rekening te houden met het aantal waarmee je wilt gaan beginnen, en daarnaast hoeveel erbij passen mocht je ze willen kweken. Bij bijvoorbeeld konijnen of andere dieren is dit niet anders als bij vogels. Je wilt natuurlijk dat de dieren aan niets ontbreekt, ze zich veilig voelen en de temperatuur in de betreffende broedkooi nagenoeg hetzelfde blijft. Los van deze aspecten is de verlichting een zeer belangrijk onderdeel, niet alleen voor de mogelijke temperatuurverschillen, maar ook voor het dagritme van je diersoort.

Ledverlichting voor in broedkooien

De verlichting voor in broedkooien bestaan uit allerlei soorten en maten. Vroeger werd daar veelal een simpele gloeilamp of zelfs Tl-verlichting voor gebruikt. Het nadeel hiervan is dat de temperatuur daardoor nooit de gewenste periodieke hoeveelheid aan warmte zal afgeven, sterker nog, het wordt eigenlijk te warm vlakbij de verlichting en kan daarnaast nog gevaarlijk zijn. Ook heb je met bedradingen te maken en moet alles zorgvuldig worden weggewerkt, kortom, een hoop gedoe met weinig resultaat. Gelukkig is daar een oplossing voor, namelijk ledverlichting!

Dit soort licht is zeer gebruiksvriendelijk en makkelijk te instaleren. Het is daarnaast een veilig product dat nooit te warm zal worden. Ook zijn de ledjes stukken kleiner dan gewone lampen waardoor er genoeg ruimte overblijft en het beter weg te werken is in de betreffende broedkooi.

Toepassing, de mogelijkheden

Led verlichting voor broedkooien zijn zeer energiezuinig en makkelijk te instaleren zonder het gedoe van kabels. Ook gaat led verlichting veel langer mee dan normale lampen. Het is eveneens mogelijk om er een dimmer aan te bevestigen die gemakkelijk in te stellen is voor heel het jaar. Zo bouwen de betreffende dieren voor de kweek een uitstekend dag -en nachtritme op. Het uiteindelijke resultaat is een goede gezondheid voor je dieren, en daarmee ook beter voor de kweek.

De voordelen op een rijtje

Mocht je nog twijfelen over ledverlichting voor in je broedkooi, dan sommen wij van Birdsupply hier graag nog even een aantal pluspunten op!

  • Zuinig in energie
  • Weinig ruimte voor nodig
  • Geen gedoe met kabels
  • Makkelijk aan te sluiten
  • Geen warmteontwikkeling en minder CO2 uitstoot
  • Veel extra opties zoals dimlicht, waterproof, kleur e.d.
  • Scherp geprijsd

En zo kunnen we nog wel even doorgaan! Kortom, eenmaal een ingerichte broedkooi is pas compleet met ledverlichting. Meer gemak en meer ruimte!

https://www.birdsupply.nl/

Artrose bij honden

Wanneer mensen het woord artrose horen denken ze vaak aan een slijtage aan de gewrichten. Dit kan het geval zijn, maar het kan ook betekenen dat er een extra stuk bot aangroeit. Het stuk bot dat aangroeit zit vaak tussen een bot en het gewrichtskapsel. Het is eigenlijk ook meer een symptoom in plaats van een op zichzelf staande ziekte. Elke aandoening van een gewricht veroorzaakt op den duur artrose. Artrose zelf is niet meer te verhelpen. Als er eenmaal artrose aanwezig is gaat dat niet meer weg. Artrose is het aantasten van de gewrichten. De normale functie wordt verstoord door het vervallen (degeneratie) van de normale structuren in het gewricht. Wanneer je bij je hond symptomen van artrose opmerkt, neem dan contact op met een huisdierendokter.

 

Symptomen bij artrose

Bij artrose horen een paar vaste klachten die bij honden opgemerkt kunnen worden. De symptomen zijn vooral mank lopen en pijn bij het lopen of zelfs het stil liggen. Dit komt het meeste voor na rust of na zware inspanning. De aangetaste gewrichten kunnen door vochtophoping gaan zwellen. Later veranderen door de artrose ook de gewrichtsstructuren en botten. Wanneer je een van de symptomen opmerkt is het verstandig om contact op te nemen met een huisdierendokter, er is kans dat het proces vertraagd kan worden. Ook is stijfheid een symptoom van artrose, net zoals moeilijker opstaan en lopen, trager lopen, minder vrolijk en kreupelheid.

Behandeling tegen artrose

Artrose wordt vaak behandeld met minder zware beweging en pijnstillers. Als er sprake is van overgewicht bij de hond, zal ervoor gezorgd moeten worden dat dit snel afneemt. Ontstekingsremmers zijn de meest gebruikte pijnstillers. Deze worden voorgeschreven door een huisdierendokter. Voornamelijk vanwege de pijnstilling en niet zo zeer voor het remmen van de ontsteking. Matige beweging is ook belangrijk. Te veel rust kan de gewrichten stijf doen worden. Je zult er ook goed op moet letten dat je de spieren goed laat werken en vaker laat gebruiken zodat deze de gewrichten kunnen ondersteunen. Te veel oefening is slecht voor artrose door de eventuele overbelasting van het al zieke gewricht. Uit onderzoek is gebleken dat als een hond te zwaar is, dit een belangrijke oorzaak bij gewrichtsproblemen is. Ze worden namelijk jaren achter elkaar te zwaar belast en daardoor wordt langzaam artrose opgebouwd.

https://www.dierenziekenhuiseindhoven.nl/huisdierendokter/

Ongediertebestrijding staat altijd voor je klaar

Wanneer je last hebt van ongedierte doe je er verstandig aan om de snelle ongediertebestrijding in te schakelen. Er zijn genoeg mensen die toch eerst proberen zelf het ongedierte te verjagen, dit werkt in de meeste gevallen helaas averechts. Wanneer je ongedierte wilt gaan bestrijden is het van belang om de juiste middelen tot je beschikking te hebben. De meeste mensen hebben dit niet in huis, vandaar dat het een goed idee is om de ongediertebestrijding in te schakelen. Wij beschikken over de juiste middelen waarmee we zo snel mogelijk het ongedierte in jouw huis of pand kunnen verhelpen.

Risico’s

Hoe langer je wacht met het inzetten van ongediertebestrijding, des te meer risico’s het ongedierte met zich meebrengt. Het is wel bekend wat voor schade ongedierte over het algemeen achterlaten. Maar de schade gaat meestal verder dan wat kapotte bureaus en stoelen. Ongedierte is namelijk vaak in grotere aantallen dan de meeste mensen denken. Dit komt doordat ongedierte vooral in actie komen wanneer er niemand is. Naast het feit dat ongedierte schade met zich mee brengt is ongedierte ook nog eens erg onhygiënisch. Ongedierte kan allemaal ziektes met zich meebrengen die zich snel kunnen verspreiden. Dit kan fataal zijn voor jongere en oudere mensen. Daarom is het dus slim om snel de ongediertebestrijding erbij te halen.

Kiezen voor professionaliteit

Ongedierte gaat natuurlijk niet vanzelf weg, en zelf de ongedierte tegengaan lukt vaak ook niet. Het is vele malen effectiever om professionele ongediertebestrijding in te schakelen. Daarnaast kost het ook nog eens minder werk om de ongediertebestrijding hun werk te laten doen dan dat je zelf een poging doet tot het wegjagen van alle ongedierte. We beschikken over alle middelen om het ongedierte hardnekkig te bestrijden. Op die manier ben je het snelst af van het ongedierte.

Muizengif gebruiken om geen last te hebben van muizen

 

Muizen is een plaag waar je snel van af wilt. Soms heb je er last van als ze in de schuur of buiten lopen. Het zijn dieren die je niet graag te gast wilt hebben. Hoe kom je er weer van af? Door het gebruik van muizengif. Welk muizengif je het beste kunt kopen is afhankelijk van de grootte van de muizenplaag. Zo heeft een ongediertebestrijder verschillende soorten muizengif om te kopen. Je kunt kiezen voor kant-en-klaar lokaas in eetbare zakjes waarin vergif zit opgenomen. Dit wordt dan opgegeten door muizen. Deze methode werk goed tegen een paar muizen en zorgt voor snel resultaat. Je kunt ook kiezen om muizengif te kopen wat vermengd wordt met ander voer. Dit wordt dan graag door ratten en muizen opgenomen een klein portie is al dodelijk.  Het is alleen niet de meest handige manier omdat het eten ook door andere dieren kan worden opgegeten, die sterven dan per ongeluk.

Waar haal je muizengif?

Voor beide opties moet je muizengif gaan aanschaffen. Dit kun je het beste doen bij een ongediertebestrijder. Zij hebben kennis en ervaring in het bestrijden van allerlei soorten plaagdieren rondom woningen en zakelijke panden.  Weet je niet welk bestrijdingsmiddel het beste kan gebruiken? Vraag dan advies bij de winkel, de ongediertebestrijder helpt je met het maken van de beste keus voor het kopen van muizen. Hij heeft dan wel wat informatie nodig om je goed van dienst te kunnen zijn, zo kun je vertellen hoe vaak je last hebt van muizen, welke muizen het betreft en waar ze zitten. Met deze informatie kan de ongediertebestrijder je het juiste muizengif aanraden. Ook kan hij jou advies geven over hoe je preventieve maatregelen  kan nemen om in de toekomst niet nogmaals een muizenplaag te hebben. Daarnaast kunnen ze in de winkels ook nog andere methodes aanraden en hebben ze anderen professionele bestrijdingsmiddelen.